Wat is het verschil tussen de verschillende plantenbakken?

Je bent op zoek naar een nieuwe plantenbak voor in de tuin en weet al een beetje welke vorm en welke kleur je mooi vindt, maar hebt geen idee welke type voor jou het meest interessant is. Om je een handje te helpen, hebben we  hieronder een handig overzicht gemaakt, waarin we de kenmerken van de verschillende merken voor je op een rijtje hebben gezet. Zo zie je in een klap welke plantenbak het beste bij jouw wensen past en wordt het uitzoeken een fluitje van een cent.

Over Enjoyplanters

De Enjoyplanters-plantenbakken zijn onze meest verkochte plantenbakken komen uit de Enjoyplanters-collectie. Ze hebben een moderne, luxe uitstraling en zijn volledig vervaardigd van polyester. De plantenbakken zijn door en door gekleurd en verkrijgbaar in de kleuren Antraciet-zwart en Zuiver Wit. In totaal zijn er 3 verschillende types; Smooth, Velvet en Rough. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de Smooth een gladde structuur. De Velvet daarentegen is lichtkorrelig en de Rough heeft een speelse nerfstructuur. De bakken hebben een watergeul voor de waterafvoer.

Over Lupine

De Lupine-plantenbakken zijn ook volledig vervaardigd van polyester en standaard verkrijgbaar in Zuiver wit en Antraciet-zwart. De hoeken lopen wat ronder af en de onderkant staat strak op de grond. Naast het standaard assortiment dat we kant-en-klaar uit voorraad kunnen leveren, is het bij de Lupine-plantenbakken ook mogelijk om extra opties toe te voegen, zoals een andere kleur, wielensetje of gebruikstoepassing, kijk hiervoor in de categorie "maatwerk". Eventueel kan de hoogte van plantenbakken ook ingekort worden. 

 

Over Serenti

Een duidelijk zichtbaar verschil van de Serenti-plantenbakken t.o.v. de plantenbakken van Lupine en Enjoyplanters is dat het net lijkt alsof ze zweven. Dit komt doordat de onderkant één centimeter smaller is dan de rest van de bak en hierdoor een stukje van de grond verwijderd is. Daarnaast hebben de plantenbakken van Serenti scherpere hoeken dan de Lupine-plantenbakken en een watergeul, waardoor regenwater goed wordt afgevoerd. Ook deze polyester plantenbakken zijn verkrijgbaar in het Zuiver wit en Antraciet-zwart.


De verschillen naast elkaar

Het verschil van deze 3 merken zit 'm niet in de kwaliteit, maar in de uitstraling van de producten en de producenten. Dit betekent eigenlijk dat de 3 verschillende merken nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Toch er wel een aantal kleine verschillen. Om deze aan te geven hebben we hieronder een overzicht gemaakt.

 

 

Enjoyplanters

Enjoyplanter - polyester plantenbak 40x40x40

Lupine

Serenti

Types

Smooth Velvet - Rough

Lupine – lichte structuur

Serenti –  lichte structuur

Structuur

Glad –of- lichte structuur -of- nerfstructuur

Lichte structuur

Llichte structuur

Materiaal

Polyester - mat

Polyester - mat

Polyester - mat

Bodem

Watergeul

Geen watergeul

Watergeul

Garantie

2 jaar

2 jaar

2 jaar

Lichtgewicht

Ja

Ja

Ja

Isolatie

Ja

Ja

Ja

Vorstbestendig

Ja

Ja

Ja

Kleur

Mat - Door en door gekleurd

mat - Door en door gekleurd

Mat 

Bodem

Geen versmalling 

Geen versmalling

Versmalling van een (paar) cm onder de bak

Opties

Geen

Alle ralkleuren, interieurtoepassing, vijvertoepassing, wielen, inkorten hoogte, gaten boren, bodem verwijderen*

 

Levertijd

Voor 16:00/16:30 uur besteld, morgen in huis**

Voor 16:00/16:30 uur besteld, morgen in huis**

Voor 11:30 uur besteld, morgen in huis**

Prijs

Vanaf € 79,95 (40x40x40 cm Antraciet-zwart)

Vanaf € 83,95 (40x40x40 cm Antraciet-zwart)

Vanaf € 89,95 (40x40x40 cm Antraciet-zwart)

Gebruik:

Exterieur/interieur

standaard exterieur/optioneel interieur

standaard exterieur

Extra opties

De Lupine kan bij de categorie ‘Maatwerk’ geheel naar wens samengesteld worden en in hoogte ingekort worden. Ook kunnen wij gaten in de bodem voor je boren of eventueel de bodem verwijderen tegen betaling van een toeslag. Let op: wanneer je speciale wensen hebt voor de plantenbak, wordt de levertijd hierdoor langer.

Voor de Enjoyplanters en Serenti-plantenbakken zijn extra opties niet mogelijk. Je kunt alleen de plantenbakken bestellen, zoals ze je bij ons op de website terugvindt. 

Levering

**Serenti wordt met Sanders Fritom geleverd. Lupine en Enjoyplanters worden afhankelijk van de maat, met PostNL of met een koerier verstuurd. De tijd staat aangegeven bij de producten.
Let op: Wij doen ons best om de voorraad met regelmaat aan te vullen, maar in het geval dat het product niet op voorraad is, dan zal er een alternatieve levertijd aangegeven staan.

Wacht a.u.b.