Overweeg je om plantenbakken buiten te plaatsen, maar ben je er nog niet helemaal uit wat voor plantenbakken en van welke materiaalsoort? Overweeg dan polyester plantenbakken! Polyester plantenbakken hebben een moderne, luxe uitstraling, zijn stevig én licht van gewicht. Wat wil je nog meer? Ontdek hieronder alle voordelen van deze prachtige materiaalsoort en waarom wij zo'n fan zijn van polyester plantenbakken.

Kies voor kwaliteit, kies voor de beste plantenbakken buiten

Je plantenbakken buiten hebben flink wat te voorduren. Hoge temperaturen in de zomer, vorst in de winter en natuurlijk een hoop regen, wind en modder gedurende de herfst. Wanneer je aan het zoeken bent naar de beste plantenbakken voor buiten, wil je natuurlijk wel dat je nieuwe aanwinst alle seizoenen overleeft. 

Kies daarom voor plantenbakken van polyester! Polyester plantenbakken hebben meerdere voordelen, namelijk: 

  • Polyester plantenbakken nemen buiten geen water of vocht op. Ze zijn vorstbestendig en kunnen niet kapot vriezen.
  • Deze plantenbakken zijn licht van gewicht. Een grote polyester plantenbak van 100x100x40 cm weegt maar 10 kilo. Je kunt hem dus eenvoudig zelf in de tuin plaatsen. 
  • Polyester plantenbakken zijn verkrijgbaar in alle ralkleuren! Je matcht ze dus perfect bij de kleuren van je huis of tuin.
  • Polyester plantenbakken hebben EPS-isolatiemateriaal aan de binnenzijde. Dit beschermt de wortels van je planten weer net wat beter dan bij andere plantenbakken.
  • Een grote of kleine tuin? Deze buiten plantenbakken zijn in allerlei maten en vormen verkrijgbaar!

Voor welke kleur kies jij?

Je wilt natuurlijk dat de plantenbak buiten perfect past bij de kleuren van je tuin en huis. Onze voorraadcollectie van Carrez en Lupine is verkrijgbaar in de kleuren antraciet-zwart en wit. Deze kleuren zijn vrijwel altijd goed te matchen in de tuin. Passen deze kleuren niet bij jouw wensen? Dan kun je uit meer dan 190 verschillende ralkleuren kiezen bij de maatwerk plantenbakken voor buiten! Staat je ralkleur er niet tussen? Dan kun je hem ook gewoon aan ons doorgeven. Let er wel op dat de kleuren op een scherm anders kunnen overkomen dan in het echt. Wij raden daarom altijd aan om eerst goed op een ral-kleurenwaaier te kijken.

Zet je plantenbakken buiten op verschillende manieren in

Plantenbakken worden buiten niet alleen decoratief gebruikt, je kunt ze ook nog eens op een praktische manier inzetten. Heb je bijvoorbeeld last van inkijk op je balkon of dakterras, of zit je in de tuin veel in de wind? Kies dan voor een hoge, smalle plantenbak met hoge beplanting. Dit weert de nieuwsgierige ogen en ook nog eens de wind. 

Lage, brede plantenbakken kun je bijvoorbeeld weer gebruiken als moestuin. Je kunt ze mooi plaatsen in een kas, zoals een klant van ons heeft gedaan. Tuinieren was nog nooit zo leuk!

Naast deze twee manieren zijn er natuurlijk nog veel manieren hoe je plantenbakken buiten praktisch kunt inzetten. We zijn erg benieuwd naar hoe jij dat doet!