Wanneer je kiest voor een maatwerk polyester plantenbak, dan heb je de mogelijkheid om er verzonken wieltjes onder te laten plaatsen door ons. Hiermee kan je makkelijker de plantenbak van de ene plek naar de andere plek in de kamer of in de tuin verplaatsen. Ideaal wanneer je jouw woonkamer vaak veranderd voor verjaardagen of wanneer je graag je interieur zo nu en dan eens wilt re-stylen! Hieronder geven we enkele tips waar je rekening mee moet houden als je overweegt polyester plantenbakken met wieltjes te bestellen.

Kies je voor een lage of hoge plantenbak op wielen?

Wil je een lage of hoge plantenbak op wielen? Wellicht is je oog wel gevallen op een hele grote plantenbak waaronder je wielen zou willen hebben. Het is in de regel alleen mogelijk om bij plantenbakken tot 80x80x80 cm wielen eronder te laten plaatsen. Bij een grotere plantenbak kan de plantenbak bezwijken onder het gewicht. In een plantenbak van 80x80x80 cm gaat ongeveer 512 liter. Als je deze zou vullen met aarde, is dat al meer dan 500 kilo! Je zou zo'n volle plantenbak als dit ook al haast niet meer kunnen rollen.

Een plantenbak moet daarnaast minimaal 40 centimeter breed zijn. Bij een smallere plantenbak is het niet mogelijk om hier wieltjes onder te laten plaatsen. De plantenbak kan dan namelijk omvallen.

Plantenbakken op wielen voor binnen 

Er zijn veel redenen waarom je wieltjes onder je polyester plantenbak zou willen laten plaatsen, maar de voornaamste reden is dat het gewoon super handig is, zeker voor binnen. Of je nu klein woont, houdt van creativiteit of moeite hebt met tillen, een plantenbak op wielen is de perfecte oplossing.

Een belangrijk punt waar je rekening mee dient te houden als je de plantenbak met wieltjes binnen wilt zetten is vooral de vloer. Zo krijgt een polyester plantenbak met een gemiddeld formaat een gauw een aardig gewicht, wat vervolgens allemaal op de wieltjes terecht komt. Heb je bijvoorbeeld een houten vloer, dan kunnen er op den duur kleine deukjes in je vloer ontstaan. Dit komt doordat er op een relatief klein oppervlak veel gewicht komt en omdat hout flexibel en zacht is. We zouden dan vooral aanraden om het op tegels of stevig laminaat te plaatsen.

Waar je ook rekening mee moet houden is dat er op deze wieltjes geen remmen zitten. Nu zal de plantenbak niet zo snel gaan rollen vanwege het gewicht, maar een relatief kleine plantenbak in combinatie met een schuine vloer kan toch problematisch zijn. Test dit dus zeker vooraf.

Plantenbakken op wielen voor buiten

Ben je van plan je polyester plantenbak met wieltjes voor buiten te gebruiken? Dan is dat mogelijk. De wieltjes zijn hier zeer geschikt voor en zijn goed bestand tegen de regen aangezien ze gemaakt zijn van RVS. Let wederom op de hellingshoek waarop je de plantenbak gaat neerzetten en op welke ondergrond.