Het zonnetje begint heerlijk te schijnen en je tuin kan wel een frisse opknapbeurt gebruiken. Natuurlijk hoort het aanvegen van de tegels hierbij. Het maaien van het gras, onkruid wieden en het planten van nieuwe bloemen en plantjes mag ook niet ontbreken. Heb je een onderhoudsvriendelijke tuin, een balkon of dakterras, of wil je op een speelse manier meer groen in de tuin? Kies dan voor een rechthoekige bloembak.

De bloembak rechthoek is ieder jaar weer een populaire keuze, en dat is niet zo gek ook. Je kunt de bloembak rechthoek namelijk op verschillende manieren inzetten in de tuin. Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen. Welke dit allemaal zijn lees je hieronder!

1. De bloembak rechthoek neemt weinig ruimte in

Het grootste voordeel van een rechthoekige bloembak is dat hij relatief weinig ruimte inneemt. Dit hangt natuurlijk wel af van de breedte van de bloembak. Een van de populairste afmetingen is de bloembak rechthoek van 90x25x80 cm (lengte x breedte x hoogte). Deze bloembak is smal, maar hoog. In combinatie met hoge beplanting kun je op deze manier een heerlijk beschut plekje creëren.

2. Maak zelf een lage rechthoekige moestuinbak

Naast het planten van bloemen kun je een rechthoekige bloembak ook gebruiken als moestuinbak. Door gebruik te maken van een rechthoekige bloembak als moestuinbak kun je de planten netjes van elkaar scheiden en je moestuin een strakke uitstraling geven.

3. Gebruik een rechthoekige bloembak als roomdivider

De rechthoekige bloembakken kun je ook gebruiken als afscheiding in de tuin of zelfs in huis! Op de foto hieronder zie je dat een klant van ons de rechthoekige bloembak gevuld met kiezels en grote bamboe palen.

Je kunt de rechthoekige bloembak ook ergens anders binnen neerzetten, zoals je hieronder op de foto ziet in de badkamer. Zet de bloembak tegen de douchewand aan en het voelt alsof je staat te douchen op Bali.

4. Creëer privacy en rust in op je balkon of dakterras

Een rechthoekige bloembak kun je ook inzetten om meer privacy te creëren. Combineer je bloembak rechthoek met hoge beplanting en zet dit aan de rand van je balkon of dakterras. Wanneer de beplanting dan verder dichtgroeit weer je eenvoudiger de nieuwsgierige ogen van buitenaf! Daarnaast kun je zo heerlijk beschut zitten.

5. Maak een knus zithoekje in de tuin

Rechthoekige bloembakken zijn ook perfect om knusse hoekjes mee te maken in de tuin. Ook hier is de bloembak met het formaat 90x25x80 cm perfect voor. Je kunt met dit formaat bloembak ook het zitgedeelte van het speelgedeelte in de tuin scheiden.

Indien je een terras bij je restaurant hebt zijn deze rechthoekige bloembakken ook perfect in te zetten. Je gasten kunnen privé zitten en je terras is goed af te scheiden van de openbare ruimte.