Heb je een balkon, wil je diepte aanbrengen in je tuin of juist wat meer privacy creëren? Dan zijn langwerpige plantenbakken en bloembakken voor buiten zeer geschikt. Een deel van onze langwerpige plantenbakken en bloembakken zijn niet alleen geschikt voor buiten, maar ook voor binnen. Ben je benieuwd welke langwerpige plantenbakken en bloembakken we allemaal hebben en hoe je deze het beste tot hun recht kan laten komen in je tuin of op je balkon? Lees dan snel verder.

Waarom buiten kiezen voor langwerpige plantenbakken

Langwerpige plantenbakken kunnen de oplossing zijn voor vele tuinproblemen. Als je jezelf herkent in een van onderstaande problemen bieden langwerpige plantenbakken buiten de uitkomst:

  • Je hebt het gevoel dat buren eenvoudig je balkon of tuin in kunnen kijken en je wil graag meer privacy;
  • Je wil graag verschillende ‘zones’ in je tuin creëren en van elkaar scheiden;
  • Je hebt weinig ruimte voor grote brede plantenbakken, maar zou wel graag meer groen willen.

Herken je jezelf in een van de bovenstaande punten? Dan zijn langwerpige plantenbakken of bloembakken zeer geschikt! Langwerpige plantenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, breedtes, maar ook hoogtes. Zo zit er altijd wel een perfect formaat voor je bij. Langwerpige plantenbakken die bijvoorbeeld smal zijn, kun je mooi aan de zijkant van je balkon of tuin zetten zonder dat ze te veel ruimte innemen. Combineer ze daarnaast met hoge beplanting zodat je een beschut plekje hebt.

Bekijk alle langwerpige plantenbakken voor buiten

Verschillende langwerpige plantenbakken voor buiten

Langwerpige plantenbakken voor buiten zijn in diverse materialen verkrijgbaar, zoals polyestercortenstaal of hout. Welke langwerpige plantenbak of bloembak nu precies bij jouw tuin past, hangt vooral af van je smaak. Hieronder hebben wij de voordelen van de diverse materialen voor je op een rij gezet zodat hopelijk je keuze makkelijker wordt.

1. Langwerpige plantenbakken voor buiten, gemaakt van polyester

Polyester is een zeer stevig materiaal en heeft vele voordelen. Een aantal voordelen van polyester plantenbakken voor buiten zijn:

  • Polyester plantenbakken zijn eenvoudig schoon te maken,
  • Polyester plantenbakken zijn ontzettend sterk maar ook licht van gewicht,
  • Polyester plantenbakken blijven jaren lang mooi,
  • Polyester plantenbakken zijn vorst- en regenbestendig en zijn voorzien van EPS-isolatiemateriaal aan de binnenzijde,
  • Polyester plantenbakken zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren (je kunt naast antraciet-zwart en zuiver-wit ook kiezen voor een van de 190 ralkleuren).

Bij polyester plantenbakken en bloembakken heb je daarnaast de keuze uit diverse structuren, zoals gladde plantenbakken of plantenbakken met een lichte structuur. Keuze genoeg dus! 

Bekijk de langwerpige plantenbakken van polyester

2. Langwerpige bloembakken en plantenbakken voor buiten, gemaakt van cortenstaal

Ben je opzoek naar langwerpige plantenbakken voor buiten die het hele jaar warmte en sfeer uitstralen in de tuin? Dan zijn cortenstaal plantenbakken wat voor jou. Deze plantenbakken ontwikkelen na 4 tot 6 maanden kun karakteristieke bruine roestkleur. Daardoor krijgen ze een robuuste uitstraling en passen ze bij ieder seizoen. De langwerpige plantenbakken en bloembakken zijn allen voorzien van een mooie randafwerking.

Cortenstaal plantenbakken kun je alleen buiten gebruiken. Ze zijn gelukkig vorstbestendig, dus je kunt ze het hele jaar door buiten laten staan. Wist je dat ook vele bruggen en bouwwerken van cortenstaal worden gemaakt? De sterkte is vergelijkbaar met roestvrijstaal!

Bekijk de langwerpige plantenbakken cortenstaal voor buiten

3. Langwerpige plantenbakken voor buiten, gemaakt van hout

Hardhouten plantenbakken stralen net zoals cortenstaal plantenbakken warmte en sfeer uit. Daarnaast hebben de hardhouten plantenbakken van Enjoyplanters ook nog eens een tijdloos uiterlijk. Het is een echte aanwinst voor iedere tuin.

De hardhouten plantenbakken en bloembakken zijn duurzaam en vorstbestendig waardoor je ze ook in de wintermaanden buiten kunt laten staan. De gaten onderin de langwerpige plantenbak zorgen daarnaast voor een goede afwateringen. Het verzorgen van je planten wordt een fluitje van een cent in een hardhouten plantenbak. De langwerpige plantenbakken van hout hebben kleine of iets hogere pootjes, waardoor ze wat hoger van de grond af komen te staan.

Bekijk de langwerpige plantenbakken van hout

Hoe kan je nu een langwerpige plantenbak mooi opvullen?

Nu je weet welke langwerpige plantenbakken er allemaal zijn, wordt het tijd om na te denken over hoe je ze kunt opvullen. Om je hierbij te helpen hebben wij diverse blogs geschreven:

Tips voor het uitzoeken van de beste afmetingen

Langwerpige plantenbakken zijn er in hoge en lage modellen. Maar welke langwerpige plantenbak past nu het beste bij jouw buitenomgeving? Ontdek hier hoe je de verschillende plantenbakken het beste inzet:

  • Hoge langwerpige plantenbak: de hoge langwerpige plantenbak kun je perfect inzetten als roomdivider of tuindivider. Kies daarbij wel een hoge langwerpige plantenbak van minimaal 80 cm hoog. Door deze langwerpige plantenbak te combineren met hoge beplanting kun je een gezellig, knus hoekje creëren. Het voordeel van deze plantenbakken is dat ze weinig ruimte innemen op de grond, waardoor bijna geen verlies aan ruimte hebt.
  • Lage langwerpige plantenbak: een lage langwerpige plantenbak kun je voor verschillende doeleinden inzetten. Maak er een moestuinbak van, combineer deze lange langwerpige plantenbak met heerlijk geurende lavendelplanten of plaats hem aan de zijkant van de tuin. Een lage langwerpige plantenbak kun je ook prima op de erfgrens in de voortuin zetten, zodat zowel jij als de buren hier van kunnen genieten!