Wil je ook in het voorjaar een grote tuinschoonmaak houden of ben je iemand die graag de tuin eens in de zoveel tijd aanpakt en hier en daar wat veranderd? Wat je reden ook is, een verrijdbare plantenbak maakt het onderhoud en het inrichten van je tuin een stuk makkelijker. Hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn van onze verrijdbare polyester plantenbakken.

Stel je verrijdbare plantenbak helemaal naar wens samen

In de categorie ‘Lupine Maatwerk’ is het mogelijk om plantenbakken naar wens samen te stellen. Je kunt hierbij kiezen om de plantenbak verrijdbaar te maken (selecteer de optie ‘Wielen’), maar je kunt ook kiezen voor:

  • Een andere ral kleur op de gehele plantenbak. Je hebt hierbij de keuze uit alle ralkleuren!
  • Het boren van gaten. Zo hoef je dit zelf niet meer te doen.
  • Wij maken de plantenbak helemaal waterdicht zodat je hem kunt gebruiken als vijver.

Hoe wordt een verrijdbare plantenbak gemaakt?

Je polyester plantenbak wordt verrijdbaar gemaakt door middel van het monteren van verzonken wielen. Dit houdt in dat de bodem van de plantenbak iets hoger komt te liggen. Hierdoor vallen de wielen mooi weg achter de zijkanten van de polyester plantenbak en behoud je de strakke vormgeving.

Je ziet de wielen van de verrijdbare plantenbak niet zitten!

Hieronder zie je een verrijdbare plantenbak van 80x80x60 cm (lengte x breedte x hoogte). De wielen zijn stevig genoeg om de zware boom en de complete inhoud van de plantenbak te kunnen dragen. Zie jij de wielen zitten? 

Tot welke maat kan een plantenbak verrijdbaar worden gemaakt?

Normaliter kan iedere plantenbak tot 80x80 centimeter verrijdbaar worden gemaakt (lengte x breedte). Bij een grotere plantenbak wordt het vaak lastig omdat de wielen het toenemende gewicht van een gevulde plantenbak niet aan kunnen. In een verrijdbare plantenbak van bijvoorbeeld 80x80x80 cm past 512 liter (lengte x breedte x hoogte), wat ongeveer gelijk staat aan 500 kg grond (afhankelijk welke grondsoort je kiest). Dit is het gewicht wat de wieltjes nog wel kunnen dragen, maar daarboven wordt het lastiger.

Wil je toch onder een grotere plantenbak wielen laten plaatsen? Neem dan contact met ons op en dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Voorbeelden van verrijdbare plantenbakken welke door ons zijn geleverd

Hieronder zie je een aantal plantenbakken met wielen die door ons zijn geleverd. Wil je ook een verrijdbare plantenbak van polyester? Bekijk dan onze Lupine maatwerk collectie en vind de plantenbak die bij jou en jouw wensen past. Selecteer de optie 'Wielen toevoegen' en wij gaan voor je aan de slag!