Ben je opzoek naar mooie bloembakken voor in je huis of in de tuin, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken of waar de bloembakken te koop zijn? Dan ben je bij Polyesterplantenbakken.nl aan het juist adres. Er is namelijk veel keuze tussen alle soorten bloembakken, maar welke bloembak past nu bij jouw tuin en wensen? Op deze pagina leggen wij jou uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste bloembak, hoeveel grond je nodig hebt voor het vullen van de bloembak, welke planten je er in kunt plaatsen en waarom polyester een geschikt materiaal is voor een bloembak.

Waar moet je rekening mee houden bij het vullen van een bloembak?

Op onze website is veel informatie te vinden waarmee je rekening moet houden wanneer je een bloembak gaat vullen. Zo geven wij je op onze pagina 'Hoe vul ik een bloembak? 6 tips' tips hoe je het beste een bloembak kunt vullen. In het kort: het is belangrijk om de ‘ster’ van je bloembak te kiezen. Dit kan een prachtige bladplant zijn of een klein boompje. Daarnaast kun je de rest van de bloembak opvullen met mooie bloemplanten of siergrassen.

Houd rekening met de locatie waar je de bloembak uiteindelijk wil plaatsen. Komt hij vol in de zon te staan, compleet in de schaduw of staat hij maar lichtelijk in de schaduw? Dit is belangrijk wanneer je een plantensoort wil gaan uitzoeken. Wil je graag vaste planten? Dan vind je hier een overzicht met allerlei soorten planten en de hoeveelheid zon die zij kunnen weerstaan.

Hoeveel grond heb je nodig om een bloembak te vullen?

Iedere bloembak heeft een andere hoeveelheid grond nodig, maar hoe weet je nu zeker dat je niet te veel of te weinig koopt? Voor een vierkante of rechthoekige bloembak kun je dit  eenvoudig uitrekenen met de volgende formule:

Lengte in cm * breedte in cm * hoogte in cm / 800 = aantal liter potgrond

Voor een ronde bloembak is deze formule iets anders, namelijk:

Diameter * diameter * hoogte in cm / 1800 = aantal liter potgrond

Voor de meest gangbare formaten hebben wij het al voor je uitgerekend. Een compleet overzicht vind je op onze pagina 'Hoeveel potgrond heb ik nodig?'.

Welke planten zijn geschikt voor een bloembak?

Wil je jouw bloembak gereed maken voor de herfstperiode? Kies dan voor een mooie herfstbloeier, zoals het krentenboompje, Dahlia’s of de Japanse anemoon. Wil je weten welke herfstbloeiers nog meer prachtig zijn? Je vindt hier een compleet overzicht met mooie herfstbloeiers.

Wil je jouw bloembak juist klaar maken voor de zomer? Kies dan voor een plant die goed tegen zon en droogte kan, zoals de Lavendel, Aster of Dropplant. Benieuwd wanneer deze planten het beste groeien, hoe hoog ze kunnen worden en wat voor verzorging ze nodig hebben? Lees dan onze pagina ’10 planten die goed tegen zon en droogte kunnen’.

Waarom polyester bloembakken geschikt zijn voor je tuin

Polyester staat bekend om zijn sterktelange levensduurduurzaamheid en het lichte gewicht. In tegenstelling tot andere bloembakken, hoef je polyester bloembakken niet binnen te plaatsen in de winter. De polyester bloembakken die je in onze webshop vind, zijn allen voorzien van EPS-isolatiemateriaal en nemen daarnaast geen water op. Hierdoor zijn ze vorstbestendig en kunnen de bloembakken niet kapot vriezen in de winter.

Polyester bloembakken zijn gemakkelijk schoon te maken met een onderhoudsspray. Je hoeft ze maar eens of tweemaal even op te poetsen en ze zien er weer uit als nieuw!

Een bloembak kopen die perfect bij je tuin past?

Wil je een bloembak op maat laten maken of wil je een bloembak in een andere kleur dan antraciet-zwart, zuiver wit of betonlook? Bekijk dan onze maatwerk bloembakken! Hierbij heb je de keuze uit meer dan 190 ralkleuren, het toevoegen van wielen, het veranderen van je bloembak in een kleine - of grote - vijver of het toevoegen van een interieurtoepassing

Bekijk hier alle maatwerk bloembakken