Plantenbakken en bloembakken zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen, formaten, vormen en materialen. Een van de populairste modellen zijn de rechthoekige plantenbakken. Rechthoekige plantenbakken zijn namelijk multifunctioneel inzetbaar. Ze kunnen in de woonkamer of tuin een groene wand vormen tussen twee delen om zo eenvoudig meer privacy, een aparte zithoek of juist een knus plekje creëren. Daarnaast staan lage, kleinere rechthoekige bloembakken en plantenbakken prachtig op tafel of in de vensterbank. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over deze langwerpige plantenbakken, wat je hiermee kunt en welke soorten wij aanbieden.

Waar je rechthoekige plantenbakken voor kunt gebruiken

Heb je een tuin die je voor meerdere doeleinden wil gebruiken? Zoals het creëren van een moestuin of wil je volledig tot rust kunnen komen in een zithoek? Misschien wil wel een aparte speelhoek maken voor je kinderen? Ongeacht de grootte van je tuin kan een rechthoekige plantenbak voor deze ideeën een uitkomst bieden! Met hoge rechthoekige plantenbakken scherm je eenvoudig een deel van je tuin af, zonder dat dit ten koste gaat van de sfeer. 

Langwerpige of rechthoekige plantenbakken op een balkon of dakterras

Heb je een dakterras of balkon? Ook hier kan het lonen om smalle, hoge rechthoekige plantenbakken te plaatsen. Zo weer je de nieuwsgierige ogen van de buren of voorbijgangers. Daarnaast kun je een klein balkon of (dak)terras groter laten lijken door de grenzen van deze ruimte te camoufleren met groen. Werk dan met een enkel kleurenpalet en plaats grote planten aan de buitenkant. Kies voor rechthoekige plantenbakken in dezelfde stijl om meer rust te creëren.

Welke materialen brengen een plantenbak het best tot zijn recht?

Rechthoekige plantenbakken zijn te verkrijgen in vele materialen, zoals polyestercortenstaal, maar ook (hard)hout. Voor welk materiaal je kiest hangt af van wat bij jouw huis staat en wat je wensen zijn. Rechthoekige polyester plantenbakken zijn bijvoorbeeld onderhoudsvriendelijk en hebben een lange levensduur. Daarnaast is deze materiaalsoort makkelijk schoon te maken. Cortenstaal straalt, net zoals hout, veel warmte uit. Wanneer de cortenstalen rechthoekige plantenbakken hun karakteristieke roestbruine kleur hebben, passen zij in ieder seizoen en steekt het mooi af tegen het groen van planten. Houten rechthoekige plantenbakken geven je huis een landelijke, maar ook stoere uitstraling.

Naast deze materiaalsoorten vind je op Tuin-online ook plantenbakken van beton in combinatie met hardhout. Deze kleinere rechthoekige plantenbakken zijn leuk om ergens in huis te plaatsen. 

Plantenbakken rechthoekig, doe inspiratie op!

Bekijk hier een aantal voorbeelden van onze klanten en zie hoe zij rechthoekige plantenbakken hebben toegepast in hun huis en tuin. Wil je nog meer foto’s zien van onze klanten? Alle klantenfoto’s vind je hier.

Dit is een langwerpige maatwerk plantenbak. Bij onze maatwerk plantenbakken heb je de keuze uit meer dan 190 verschillende ralkleuren, het toevoegen van wielen, de hoogte of lengte inkorten, het omtoveren van je plantenbak in een vijver of we kunnen hem geschikt maken voor het gebruik binnenshuis. Bekijk hier alle maatwerk rechthoekige plantenbakken.

Hoge smalle, rechthoekige plantenbakken kun je niet alleen gebruiken als room-divider, maar zoals je hierboven ziet steken de zuiver witte plantenbakken ook mooi af tegen de donkere schutting. Deze rechthoekige witte plantenbakken zijn van het merk Carrez. Het voordeel van de Carrez polyester plantenbakken is dat zij zowel binnen- als buitenshuis gebruikt kunnen worden. Voor buitengebruik dien je zelf een aantal gaten in de bodem te boren voor de afwatering.

Hoe leuk is dit! Een langwerpige plantenbak kan ook perfect staan in de badkamer naast de glazen douchewand. Het geeft je badkamer een extra jungle sfeer. Shop deze rechthoekige plantenbak hier!

Deze groene rechthoekige plantenbakken zijn maatwerk plantenbakken. Ze zijn geleverd in de ralkleur 7039 en hebben een afmeting van 120x50x60 centimeter. Zoals je ziet bieden de hoge plantenbakken meer privacy op het balkon.

Zo maak je van je rechthoekige plantenbak een eyecatcher! Maak dit eenvoudig door je plantenbak te plaatsen op een verhoging en voeg ledverlichting toe. Speel met kleuren en maak van je tuin een tropische ibiza-tuin. In onze blog vind je meer tips over hoe je van je tuin een Ibiza-tuin kunt maken. 

 Tijd om de lage lange rechthoekige plantenbakken eens in het zonnetje te zetten - letterlijk! Deze rechthoeken komen ook weer goed tot hun recht tegen de donkere schutting. De plantenbakken die hiervoor zijn gebruikt, zijn de Lupine polyester plantenbakken 230x50x40 cm in het zuiver wit.

Plantenbak rechthoekig met korting kopen?

Wil je graag een plantenbak rechthoekig met korting in je tuin of huis hebben staan? We hebben regelmatig aanbiedingen op onze website! Daarnaast kunnen we een kleine korting aanbieden bij de aanschaf van 4 (rechthoekige) maatwerk plantenbakken of bij een aankoopbedrag boven €1000,-. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!