Wil je graag plantenbakken toevoegen aan je balkon, maar weet je niet zo goed wat voor plantenbakken je hiervoor het beste kunt gebruiken? Kijken mensen gemakkelijk op je balkon of zien de buren je zitten als je heerlijk je boekje zit te lezen? Voor al deze problemen kunnen onze polyester plantenbakken de oplossing zijn! Op deze pagina leggen we je uit waarom polyester plantenbakken perfect zijn voor je balkon! 

Creëer meer privacy op je balkon met een polyester plantenbak

Heb je een glazen balustrade of kijken voorbijgangers op een andere manier op je balkon? Dan kun je het gevoel hebben dat je niet op je gemakje een boekje kunt lezen of je ontbijt kunt eten. Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om meer privacy te creëren met een balkondoek, maar ook polyester plantenbakken op je balkon kunnen een uitkomst bieden. Je creëert ook nog eens meer groen op je balkon, twee vliegen in één klap!

Een balkon is niet altijd groot, dus je wilt natuurlijk niet te veel ruimte verliezen. Wanneer je kiest voor smalle, hoge plantenbakken van bijvoorbeeld het formaat 90x25x80 cm (lengte x breedte x hoogte), verlies je niet te veel ruimte en scherm je een groot deel van de inkijk af. Om het ruimtelijke effect te behouden van je balkon kun je de plantenbakken vullen met bloemen of lage beplanting. Wil je meer beschutting? Vul dan de smalle plantenbakken met hoge beplanting, zoals bamboe of een struik. 

Kies de maat die bij jouw balkon past

Onze polyester plantenbakken zijn er in verschillende maten, waardoor deze voor ieder balkon geschikt zijn. Heb je weinig ruimte? Kies dan voor de smalle plantenbakken. Heb je een groter balkon of dakterras? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een grotere maat! In totaal hebben we 255 verschillende polyester plantenbakken in onze collectie. 

Door verschillende formaten plantenbakken op je balkon te gebruiken creëer je een speels effect.

Kies een kleur die bij je balkon past

De polyester plantenbakken die we op voorraad hebben zijn standaard verkrijgbaar in de kleuren: antraciet-zwart, wit en betonlook (grijs). Deze plantenbakken passen zowel bij een moderne als klassiekere inrichting. Naast deze standaardkleuren is het ook mogelijk om je eigen ralkleur te kiezen. Je kunt hierbij kiezen uit 191 verschillende ralkleuren! Bij alle plantenbakken uit onze maatwerk collectie is het mogelijk om zelf een kleur te kiezen.

Afhankelijk van het seizoen kan de levertijd verschillen, variërend van 4 tot 10 weken. De polyester plantenbak wordt voor jou op maat gemaakt, waardoor de levertijd lang is. Bij de maatwerk plantenbakken vind je de actuele levertijden.

Een plantenbak voor je balkon direct uit voorraad geleverd

Wil je morgen al kunnen genieten van meer privacy en een prachtige plantenbak op je balkon? Bekijk dan onze voorraad collectie! In onze voorraad collectie hebben we twee verschillende merken polyester plantenbakken: Carrez en Lupine.

Stel een plantenbak voor je balkon zelf samen

Naast het kiezen van je eigen ralkleur, kun je een plantenbak voor je balkon nog verder naar wens samenstellen. Zo kun je kiezen voor het laten monteren van wielen. De bodem in de plantenbak wordt dan hoger in de zijkanten geplaatst, waardoor de wielen 'verzonken' zijn gemonteerd. Je ziet de wielen dan niet zitten, maar kunt wel de plantenbak eenvoudig over je balkon verplaatsen.

Plantenbak balkon met wielen

Daarnaast kun je van de polyester plantenbak ook een vijver laten maken voor op je balkon. Kies dan voor de gebruikerstoepassing 'Vijvertoepassing'. Hierbij wordt de polyester plantenbak van een extra laag polyester en een andere binnenzijde voorzien. Wanneer je de polyester plantenbak dan vult met water op je balkon, hoef je niet bang te zijn dat hij gaat lekken.

Het onderhoud van de polyester plantenbakken

De polyester plantenbakken zijn erg makkelijk in onderhoud. Je hoeft er vrijwel niet naar om te kijken om ze er stralend bij te laten staan. Mochten ze toch vies worden door de regen en wil je jouw polyester plantenbak weer laten stralen? Dan raden wij aan om de recovery package te gebruiken. Met deze set reinig je eenvoudig je polyester plantenbak en zorg je ervoor dat de plantenbak na loop van tijd er weer stralend uit gaat zien. De set bestaat uit een cleaner en een coating.

Doe inspiratie op voor je balkon!

Een deel van onze polyester plantenbakken staan op diverse balkons al te stralen. Wil je graag inspiratie opdoen? Bekijk de klantenfoto’s van onze Carrez plantenbakken en Lupine plantenbakken.