Ben je opzoek naar grote bloempotten? Bloempotten van goede kwaliteit, makkelijk in onderhoud of die je zelf kan samenstellen? Dan ben je bij Polyesterplantenbakken.nl aan het juiste adres. Wij hebben diverse grote bloempotten voor binnen en buiten. Ontdek de mogelijkheden hieronder en bestel vandaag nog een grote bloempot.

Grote bloempotten van gerecyclede materialen voor binnen en buiten

Grote bloempotten vind je online ook onder de naam vazen of bloembakken. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende materialen, zoals steen, plastic, beton, polyester of kunststof. In onze collectie vind je zowel gerecyclede kunststof bloempotten van top kwaliteit als polyester bloempotten. De gerecyclede kunststof bloempotten zijn van Ecopots.

Ecopots zijn unieke, duurzame handafgewerkte bloempotten. Het zijn bijzondere bloempotten en wel hierom: 

 • De grote bloempotten van Ecopots zijn voor 80% gemaakt van gerecyclede kunststoffen, om overbelasting van het milieu te voorkomen.
 • Ecopots bloempotten zijn Uv-bestendig en vorstbestendig.
 • De Ecopots bloempotten kun je buiten en binnen gebruiken. Er zit namelijk in iedere bloempot een afsluitbare waterafvoer.
 • De Ecopots bloempotten hebben een tijdloos design

Niet geheel onbelangrijk: op de Ecopots bloempotten ontvang je levenslange garantie op breuk- en productiefouten. Dat is best bijzonder voor een bloempot die is gemaakt van gerecyclede materialen. Normaliter gaan dit soort artikelen niet levenslang mee. Bij Ecopots zijn ze zo zeker van hun unieke samenstelling dat ze deze belofte wel aandurven!

De Ecopots bloempotten uit onze collectie zijn bijna allemaal voorzien van verzonken wielen. Je kunt ze daarmee eenvoudig verplaatsen in de tuin of in huis.

Grote bloempotten van polyester voor binnen en buiten

Naast de grote en kleine bloempotten van Ecopots, hebben we ook bloempotten van polyester in onze collectie. De grote bloempotten van polyester hebben net zoals de kunststof bloempotten diverse voordelen ten opzichte van andere materiaalsoorten.

 • Zo nemen grote bloempotten van polyester geen water of vocht op, waardoor ze niet kapot kunnen vriezen. Grote bloempotten van polyester zijn dus vorstbestendig.
 • Daarnaast zijn grote bloempotten van polyester licht van gewicht. Je zet ze dus eenvoudig en snel op een mooie plek in de tuin.
 • De grote polyester bloempotten zijn door en door gekleurd. Komt er een krasje op? Dan zul je dit niet snel zien.
 • De polyester bloempotten worden in Nederland met de hand gemaakt.

Standaard zijn de grote bloempotten geschikt voor buitengebruik. Je dient zelf nog gaten te boren in de bodem van de bloempot, zodat er een goede afwatering is. Wil je de bloempot binnen neerzetten? Kies dan voor ‘interieurtoepassing’. De grote bloempotten worden dan voorzien van een extra laag polyester, zodat ze geen water doorlaten. 

Je kunt deze grote polyester bloempotten naar wens samenstellen. Daarbij is te kiezen uit 191 verschillende ralkleuren, het toevoegen van verzonken wielen, het voorboren van afwateringsgaten en meer. Deze grote bloempotten voor buiten zijn in verschillende vormen te verkrijgen. Zo zijn er grote bloempotten in kegelvorm, grote bloempotten als vaas en grote bloempotten in cilindervorm. De bloempotten zijn als hoge en lage modellen verkrijgbaar.

Van de grote bloempotten in kegelvorm hebben we 4 maten in onze collectie, variërend van 52 tot 100 cm hoog. Staat je hoogte er niet tussen? Dan kun je de bloempot door ons laten inkorten. Van de grote vazen hebben we 5 formaten in onze collectie, variërend van 59 tot 110 cm hoog. Ben je opzoek naar een cilindervormige bloempot? Hier hebben we twee maten van in onze collectie.

3 tips voor het vullen van een grote bloempot

Het vullen van een grote bloempot kan best een uitdaging zijn. Hoeveel aarde heb je nodig, vul je de bloempot eigenlijk wel helemaal met aarde of kun je op een andere manier ruimte besparen? En wordt daarnaast de grote bloempot niet te zwaar? We hebben hieronder X tips voor je op een rij gezet, zodat je precies weet hoe je jouw nieuwe grote bloempot kunt vullen.

 • Een bloempot helemaal met aarde vullen? Welnee! Je kunt er ook voor kiezen om het onderste deel of de helft van de grote bloempot te vullen met piepschuim. Zo hoef je hem niet helemaal te vullen met grond.
 • Je kunt ook een grote bloempot voor een aantal centimeter vullen met hydrokorrels. Zo zorg je ervoor dat de grond niet te nat blijft en er een betere afwatering is voor je planten.
 • Ben je bang dat de grote bloempot te licht is van onderen? Vul dan de bloempot met grind.

Het onderhoud van grote bloempotten

Het fijne van bloempotten van kunststof of polyester is dat ze eenvoudig in onderhoud zijn. Polyester bloempotten worden alleen vies door vuil van buiten af wat zich kan hechten aan de bloempot. Wil je jouw polyester bloempotten weer laten stralen alsof ze nieuw zijn? Maak ze dan schoon met de speciaal ontwikkelde schoonmaakset. Deze 'Recovery package' bestaat uit een Coating en een Cleaner. Met de Cleaner maak je eenvoudig de polyester bloempot schoon. De Coating zorgt ervoor dat vuil zich minder makkelijk aan de bloempot hecht, waardoor hij lang blijft stralen!

De kunststof bloempotten van Ecopots kun je met de door hun ontwikkelde onderhoudsset weer laten stralen.

De voordelen van het bestellen van een grote bloempot online

Een grote bloempot online bestellen brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo heb je hem binnen enkele dagen in huis, indien de grote bloempot niet voor jou op maat gemaakt hoeft te worden. Een grote bloempot 100 cm weegt bijvoorbeeld toch al weer snel meerdere kilo's. Door de grote bloempot online te bestellen hoef je hier zelf niet mee te slepen!

Als je een grote bloempot via Polyesterplantenbakken.nl besteld, dan kun je jouw aankoop verzekeren met Trusted Shops. Je leest meer over Trusted Shops door op de 'Kopersbescherming' pop-up te klikken in beeld. Heb je vragen over de bloempotten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dat kan via de mail, telefonisch of via de chat op onze website.