Heftige regenbuien, ijskoude sneeuwvlokjes en pijnlijke hagelstormen. Bloempotten en bloembakken krijgen heel wat te voorduren als ze het hele jaar in de tuin staan. Gelukkig is er ook een materiaalsoort die hier niet van onder de indruk is: polyester. Onze polyester bloembakken en bloempotten zijn niet onder de indruk van deze strenge weersomstandigheden. Ze zien er zelfs na jaren buiten staan nog uit als nieuw. Benieuwd hoe dat kan?

Lees op deze pagina meer over waarom polyester bloembakken en bloempotten de perfecte bakken voor buiten zijn.

 1. Ontdek de voordelen van polyester bloembakken en bloempotten
 2. De populairste maten bloembakken
 3. Polyester bloembakken binnen gebruiken, ook dat kan!
 4. Ontwerp zelf buiten een bloembak
 5. Bekijk de polyester bloembakken bij onze klanten in de tuin

Shop de bloem bakken voor buiten

1. De voordelen van polyester bloembakken en bloempotten

Alle polyester bloembakken van Polyesterplantenbakken.nl zijn geschikt voor buitengebruik. Ze kunnen dus het hele jaar in de tuin blijven staan. Een aantal voordelen van polyester bloembakken ten opzichte van andere bloembakken zijn:

 • De bloembakken zijn niet geverfd, maar dieper gekleurd. Dat betekent dat de bloembak ook dieper van binnen de prachtige kleur van de buitenkant heeft. Mocht er een licht krasje of beschadiging aan de buitenkant ontstaan, dan is dit nauwelijks te zien.
 • Daarnaast nemen de bloembakken buiten geen water op, waardoor ze vorstbestendig zijn en niet kapot kunnen vriezen in de winter.
 • Ook zijn alle bloembakken voorzien van EPS-isolatiemateriaal, waardoor de wortels van je planten ook tijdens strenge vorst beschermd zijn. Zo kun je jaren lang genieten van prachtige bloembakken buiten in je tuin!
 • Polyester bloembakken zijn licht van gewicht. Zo weegt een grote bloembak van 100x100x40 cm maar +/- 10 kilo. Zet hem eenvoudig ergens neer en vul hem op de gewenste plek met aarde en planten.
 • Polyester bloembakken zijn verkrijgbaar in tal van afmetingen en zelfs naar eigen wens samen te stellen. Zo kun je kiezen voor een ralkleur, het verwijderen van de bodem, het monteren van verzonken wielen of kies voor een van de andere maatwerk mogelijkheden.

Bloem bakken

2. Polyester bloembakken buiten plaatsen? Dit zijn de populairste maten

Polyester bloembakken zijn in tal van afmetingen verkrijgbaar. Zo heeft de kleinste bloembak uit onze collectie een formaat van 40x40x40 cm. De grootste bloembak uit onze collectie heeft een grootte van 200x100x40 cm. Hier tussenin hebben we veel afmetingen op voorraad voor je. Een van de populairste formaten uit onze collectie is de 90x25x80 cm. Deze smalle, hoge bloembak kan perfect als terrasafscheiding worden gebruikt of aan de zijkant van een balkon.

De populairste bloembakken van het afgelopen zomerseizoen waren:

De grotere bloembakken met een afmeting van 100x100x40 centimeter zijn ook ieder jaar weer razend populair. Door het forse oppervlak van één vierkante meter kun je hierin tientallen bloemen of een fraaie boom kwijt. In de laatste jaren is er nog een iets groter, maar net zo populair formaat bijgekomen: namelijk een bloembak van 120x120x40 cm.

Al onze bloembakken voor buiten zijn voorzien van een watergeul, waardoor het water niet onder de bak blijft staan. De bloembakken hebben nog geen afwateringsgaten. Deze dien je er zelf in te boren. Per 0,2 m2 dien je één gat te boren. Dit kun je eenvoudig zelf doen met een metaalboortje. Als je een bloembak hebt van 100x100x40 cm, dan moet je hier 1 x 1 : 0,2 = 5 afwateringsgaten in boren.

3. Zijn de polyester bloembakken voor buiten ook voor binnen geschikt?

In onze collectie vind je polyester bloembakken van twee merken: Adezz en Lupine. Deze twee merken bloembakken lijken erg veel op elkaar, maar hebben toch wat kleine verschillen:

 • De Adezz polyester bloembakken zijn geschikt om buiten te gebruiken. Wanneer je deze bloembak buiten wil gebruiken kun je de gaten er zelf eenvoudig in boren, zodat het overtollige water gemakkelijk weg kan lopen.
 • Van Lupine hebben we een voorraad collectie en een maatwerk collectie. Standaard zijn de Lupine bloembakken niet geschikt voor binnengebruik, maar de maatwerk bloembakken kunnen wel hiervoor worden aangepast. Kies dan bij de maatwerk bloembakken voor de optie 'Interieurtoepassing'. De Lupine bloembakken voor buiten worden dan voorzien van een dikkere laag, waardoor je ze ook in huis kunt gebruiken. Bij de op maat gemaakte bloembakken kun je daarnaast kiezen voor veel meer 'maatwerk' opties, zoals een andere ralkleur, de bodem laten verwijderen, het toevoegen van verzonken wielen of bijvoorbeeld het voorboren van gaten.

4. Krijg ik een korting als ik meer bloembakken of bloempotten bestel?

Ja, bij vier of meer maatwerk bloembakken kunnen we een kleine korting geven. Neem contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken. Op de voorraad bloembakken geven we momenteel geen korting.

 

5. Inspiratie nodig? Bekijk de bloembakken en bloempotten buiten in de tuin bij onze klanten

Ben je net je eigen tuin aan het aanleggen of wil je de tuin grootst aanpakken en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan eens onze klantenfoto's! We hebben twee verschillende fotopagina's. Bekijk hier de fotopagina met de Lupine polyester bloembakken. Hier vind je de klantenfoto's van onze voorraad Lupine bloembakken en de maatwerk bloembakken voor buiten. Benieuwd hoe de Adezz bloembakken bij onze klanten staan? Die klantenfoto's vind je hier.

Lupine polyester bloembakken in de voortuin

Heb je bij ons een bloembak of bloempot gekocht? Stuur ook een foto van je nieuwe bloembakken naar ons toe met je ordernummer. Als bedankje ontvang je van ons een heerlijke Tony Cholonely chocoladereep.