Of je nu door de moestuinmini’s van een grote supermarkt keten bent aangestoken of omdat je het gewoon zelf een keer wil proberen op grotere schaal: groenten verbouwen in je eigen moestuin is helemaal in! Wil je een andere moestuinbak dan de standaard houten versies van één bij één meter? Ontdek de mogelijkheden van polyester en maak een lage moestuinbak die helemaal bij jouw tuin past. 

De mogelijkheden met een polyester moestuinbak

Er zijn meerdere mogelijkheden met polyester om je eigen lage moestuinbak te maken.

Maak een moestuinbak van een standaard polyester plantenbak

Zo kun je kiezen voor een standaard polyester plantenbak. Polyester plantenbakken zijn verkrijgbaar in een standaard aantal maten. Kies de kleur en maat polyester plantenbak die bij jouw tuin past. Heb je een balkon of dakterras? Dan is een polyester plantenbak daar helemaal geschikt voor! Polyester plantenbakken zijn licht van gewicht, dus je kunt ze eenvoudig op de gewenste plaats neerzetten. Daarnaast passen ze in iedere stijl tuin.

Polyester plantenbakken hebben als eigenschap dat ze vorstbestendig zijn. Ze nemen geen water of vocht op, waardoor je ze het hele jaar door buiten kunt laten staan. Daarnaast zijn de polyester plantenbakken aan de binnenzijde voorzien van EPS-isolatiemateriaal, waardoor ze de wortels van je groenten en fruit langer warm houden.

Het meest gebruikte formaat zijn de moestuinbakken van 120x120x40 cm (lengte x breedte x hoogte). De moestuinbakken zijn verkrijgbaar in de kleuren antraciet-zwart en zuiver-wit

Bekijk hier alle polyester plantenbakken

Maak een moestuinbak van een polyester plantenbak zonder bodem (en kies je eigen kleur!)

Wil je graag de aarde in de moestuinbak mengen met de grond van je tuin? Kies dan voor een polyester plantenbak zonder bodem. Bij onze maatwerk Lupine plantenbakken kun je ervoor kiezen om de bodem door ons uit de plantenbak te laten verwijderen. Je houdt dan de zijkanten over.

Het is bij de maatwerk plantenbakken zonder bodem ook mogelijk om de bak in een andere kleur te laten leveren. Je kunt kiezen uit 191 verschillende ralkleuren!

Nog een aantal tips om van je moestuinbak een succes te maken

Je wilt natuurlijk de heerlijkste groenten en fruit uit je nieuwe moestuin halen, daarom hebben wij een aantal tips voor jou op een rij gezet! Heb je er zelf nog meer? Laat het ons weten via social media.

  • Zorg dat de moestuinbak op de juiste plaats in de tuin wordt neergezet. Let hierbij op het zonlicht en de wind. De meeste groenten en fruit houden van zon (6 tot 8 zonuren per dag), maar er zijn ook soorten die het meer dan prima doen in halfschaduw (3-6 uur zonuren per dag).
  • Heb je weinig ervaring met moestuinen? Je hoeft niet groot te beginnen! Je kunt ook een smallere polyester moestuinbak maken en deze later uitbreiden.
  • De beste tijd om met je moestuin te starten is in het voorjaar (na de vorstperiode).