Wanneer je een balkon hebt wil je deze natuurlijk wel gezellig en sfeervol aankleden! Hoe kan je dat nu beter doen dan met de juiste plantenbakken of bloembakken? In onze collectie vind je polyester plantenbakken en kunststof plantenbakken. Welke plantenbakken en bloembakken de beste keuze zijn voor jouw balkon lees je hieronder.

Is een polyester plantenbak geschikt voor aan je balkon?

Hoewel polyester plantenbakken en bloembakken licht van gewicht zijn, kun je deze helaas niet aan een balkon ophangen.

Plantenbakken die speciaal voor een balkonrand zijn ontwikkeld, zijn lichter en vaak niet super groot. Hierdoor is het totale gewicht van de plantenbak inclusief grond en plantjes niet zo zwaar. Wanneer je een polyester plantenbak voor je balkonrand wil vullen, ben je al snel tientallen kilo's verder. Dit houdt in dat het niet verstandig is om een constructie te maken voor polyester plantenbakken.

Wel zijn er voldoende andere oplossingen om toch een polyester plantenbak of bloembak op het balkon te plaatsen! 

Wanneer kun je wel een polyester bak aan je balkon hangen?

Wil je toch graag wél een polyester plantenbak aan je balkonrand hangen? Laat dan een stevige stalen constructie maken voor aan je balkon. Op deze stalen constructie kun je dan vervolgens de polyester plantenbakken zetten. Zorg ervoor dat de stalen constructie aan de balkon hangt en goed vast zit aan de gevel van het gebouw. De polyester plantenbak rust op het stalen frame op je balkon, waardoor een bak niet scheurt of - nog erger - naar beneden valt.

Een plantenbak of bloembak neerzetten op je balkon is ook een optie!

Toch liever geen plantenbak aan je balkon hangen? Zet hem dan neer! Om de ruimte van je balkon maximaal te blijven benutten kies je voor smalle plantenbakken. Deze bieden voldoende ruimte voor plantje en bloemen om te groeien, maar zorgen er ook voor dat je veel ruimte blijft behouden op je balkon.

Bekijk hieronder wat onze klanten hebben gedaan met hun plantenbakken en bloembakken op het balkon.

De plantenbakken met hoge beplanting zorgen in de zomer voor meer privacy op het balkon. Hoe fijn is dat! De plantenbakken zijn daarnaast ook voorzien van verzonken wielen. Hierdoor kun je de plantenbakken eenvoudig op het balkon verplaatsen, wanneer je bijvoorbeeld aan het vegen bent. De wielen onder de plantenbakken zijn toegevoegd aan het product in onze 'maatwerk' collectie. Bij een deel van deze plantenbakken kun je namelijk zelf kiezen of je verzonken wielen wilt toevoegen.

Smalle bloembakken op het balkon nemen niet veel ruimte in. Daardoor kun je toch het buitengevoel perfect naar je balkon halen, zonder dat je veel ruimte hiervoor hoeft in te te leveren. Iedere meter is immers cruciaal! De groene bloembakken zijn gekozen uit onze 'maatwerk' collectie. Bij deze plantenbakken kun je namelijk zelf een kleur kiezen. Je hebt de keuze uit 191 verschillende ralkleuren.

Balkon plantenbak met klimrek

Op een balkon kun je ook planten de hoogte in laten groeien met een polyester plantenbak! De polyester plantenbakken en bloembakken zijn namelijk uit te breiden met een klimrek. De klimrekken van Carrez zijn geschikt voor de balkon plantenbakken met een formaat van 60x60x60 cm (lengte x breedte x hoogte), 80x50 cm en 100x70 cm (lengte x breedte). De klimrekken zijn gemaakt van zwart gecoat staal en geven je balkon een mooie uitstraling! Bekijk de klimrekken hier.