Geef je tuin een luxe en moderne uitstraling met zwarte plantenbakken. In het specifiek de zwarte polyester plantenbakken. Zwarte plantenbakken van polyester zijn ieder jaar weer razend populair en dat is niet zo vreemd ook. Dankzij de neutrale afwerking kun je de zwarte plantenbakken bijna overal neerzetten. Benieuwd wat je nog meer met de zwarte plantenbakken kunt doen, waar je allemaal uit kunt kiezen en waarom polyester hét materiaal is om je plantenbakken van te kopen? Lees dan snel verder!

De voordelen van zwarte polyester plantenbakken

Voor we je meer over de verschillende zwarte plantenbakken vertellen, willen we je natuurlijk niet de voordelen van polyester onthouden. 

  • Onze zwarte polyester plantenbakken zijn voorzien van isolatiemateriaal aan de binnenzijde. Dit zorgt ervoor dat de wortels van je planten beter zijn beschermt tijdens de koudere maanden van het jaar. 
  • Alle zwarte polyester plantenbakken zijn vorstbestendig. Ze nemen namelijk geen water of vocht op, dus kunnen ook niet kapot vriezen.
  • De zwarte polyester plantenbakken hebben een lange levensduur. Ze blijven jaren lang mooi in de tuin staan!
  • Een grote zwarte plantenbak besteld? Deze zet je makkelijk in je eentje in de tuin! Ze zijn namelijk licht van gewicht en daardoor makkelijk te plaatsen.

De verschillende zwarte plantenbakken uit onze collectie

In onze collectie vind je verschillende zwarte plantenbakken. Zo hebben we zwarte plantenbakken van Carrez en zwarte plantenbakken van Lupine. De zwarte plantenbakken van beide merken lijken op elkaar, maar er zitten wel degelijk verschillen in. Zo is de randafwerking net iets anders, de structuur verschilt en de kleuren zijn niet helemaal hetzelfde. Dit valt normaal niet op, maar wel wanneer je ze in dezelfde tuin plaatst. We raden daarom altijd aan om te kiezen voor hetzelfde merk. 

Zwarte plantenbakken van Carrez

De zwarte plantenbakken van Carrez zijn top kwaliteit plantenbakken. We hebben van deze zwarte plantenbakken een breed assortiment met een grote voorraad. De zwarte plantenbakken zijn verkrijgbaar in de kleinste maat 40x40x40 cm tot de grootste maat van 200x100x40 cm.

De zwarte plantenbakken van Carrez zijn neigen meer naar de kleur antraciet-zwart.

Zwarte plantenbakken van Lupine

Zwarte plantenbakken van Lupine lijken veel op de Carrez plantenbakken. Van Lupine hebben we een grote voorraad collectie, waarvan de kleur ook meer neigt naar antraciet-zwart. Daarnaast is het mogelijk om bij de Lupine collectie je eigen ral kleur te kiezen, waardoor je meerdere zwarte tinten kunt kiezen. Die plantenbak wordt dan op maat voor jou gemaakt, waardoor er een langere levertijd van ca. 6-8 weken op zit. Je kunt naast het kiezen van een andere (zwarte) ral kleur, ook kiezen voor andere maatwerk toepassingen:

  • De zwarte polyester plantenbak geschikt maken voor binnen gebruik (interieurtoepassing).
  • Verzonken wielen onder de zwarte plantenbak laten monteren. De bodem van de plantenbak komt dan wat hoger te liggen, zodat de wielen zijn 'verborgen' achter de zijkanten.
  • Je kunt van je zwarte polyester plantenbak een vijver laten maken zodat hij goed bestand is tegen de waterdruk.
  • De hoogte inkorten van de polyester plantenbak.
  • Het verwijderen van de bodem.
  • Kies uit een van de +190 verschillende ral kleuren.

Verschillende toepassingen zwarte plantenbakken 

We weten dat zwarte plantenbakken van polyester mooi in je tuin of woonkamer staan met een mooi plantenspel erin, maar ze kunnen ook multifunctioneel gebruikt worden voor andere toepassingen. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als terrasafscheiding zodat je geen last hebt van je omgeving en meer privacy creëert. Dit kan bijvoorbeeld in je achtertuin, zijtuin, balkon, terras of zelfs op kantoor. We beschikken over een breed assortiment zwarte plantenbakken die voor elke situatie geschikt zijn, zoals brede en lage zwarte plantenbakken tot smalle en hoge zwarte plantenbakken.

Bij de zwarte plantenbakken van Lupine, bieden wij de mogelijkheid aan om de plantenbak van binnen waterdicht te maken waardoor de zwarte plantenbak als vijver gebruikt kan worden. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je geen plek hebt voor een grote vijver, geen vijver wilt ingraven in je tuin of wanneer je geen tuin hebt. De zwarte plantenbak wordt niet alleen waterdicht gemaakt, maar hij is natuurlijk ook bestendig tegen de druk die hij moet opvangen. Je kan deze optie aanvinken op de productpagina van de desbetreffende plantenbak.