Iets wat je in iedere tuin wel terug ziet komen; bloembakken. Dankzij bloembakken kun je jouw tuin een bepaalde uitstraling geven, zonder dat je hier per se een grote investering voor hoeft te doen. Door het gebruik van de juiste bloembakken kun je een mooie plek in je tuin creëren en hier een groene, speelse oase van maken. Daarnaast is het gebruik van bloembakken en meer groen in de tuin ook nog eens goed voor het milieu: hoe meer groen, hoe beter! Ben je er nog niet helemaal uit in wat voor bloembak je buiten de planten wilt plaatsen? Wij helpen je graag een handje bij het maken van de juiste keuze: kies voor de polyester bloembakken voor buiten. Onze polyester bloembakken voor buiten passen in elke tuin, terras en op ieder balkon. De bloembakken voor buiten zijn makkelijk in onderhoud en hebben daarnaast ook nog andere voordelen. Wil je weten welke? Lees dan snel verder!

De voordelen van polyester bloembakken buiten in de tuin

We hebben het al een beetje verklapt, maar polyester bloembakken kennen verschillende voordelen ten opzichte van andere materiaalsoorten. Iedere bloembak wordt buiten wel vies door regen en modder. Polyester bloembakken maak in je in een handomdraai weer schoon. Wanneer je de speciaal ontwikkelde schoonmaakset hiervoor gebruikt en de bloembakken voorziet van een coating, blijft zelfs nog minder vuil hechten aan de bloembak. Zo wordt het onderhoud van je bloembak buiten een stukje makkelijker. 

Daarnaast zijn polyester bloembakken vorstbestendig. Ze kunnen namelijk geen water of vocht opnemen en hierdoor kunnen ze ook niet stuk vriezen in de winter. En nog een leuk weetje, alle polyester bloembakken zijn voorzien van EPS-isolatiemateriaal aan de binnenzijde. Hierdoor worden de wortels van je planten en bloemen net weer wat beter beschermd. 

Polyester bloembakken kenmerken zich ook door hun lichte gewicht. Stenen bloembakken zijn erg zwaar en zeker wanneer je een grote bloembak in de tuin wilt hebben is dit niet makkelijk in je eentje te plaatsen. Een grote bloembak van polyester van 100x100x40 cm (lengte x breedte x hoogte) weegt bijvoorbeeld maar 10 kilo. 

Kies je formaat en soort bloembak

Alle smaken verschillen. Ben je gek op strakke antraciet-zwarte bloembakken voor buiten, zomerse witte bloembakken of bloembakken in een ralkleur naar keuze? Het kan allemaal! 

In onze collectie vind je als eerste de bloembakken van Carrez. Carrez heeft een grote voorraadcollectie bloembakken. Deze bloembakken zijn verkrijgbaar in twee kleuren: antraciet-zwart en wit.

Naast Carrez vind je ook Lupine bloembakken in onze collectie. Lupine heeft een voorraadcollectie en een maatwerkcollectie. Bij de voorraadcollectie kun je ook kiezen uit de kleuren antraciet-zwart en wit. Liever een bloembak buiten neerzetten in een andere kleur? Dan kun je kiezen uit meer dan 190 verschillende ralkleuren bij de maatwerk bloembakken. Hoe tof is dat!

Hoewel de bloembakken van Carrez en Lupine veel op elkaar lijken, zie je toch wel een verschil als ze bij elkaar staan. Zo zijn de hoeken en randen net iets anders. We raden daarom af om de twee merken met elkaar te combineren. 

De vorm van een bloembak buiten zelf samenstellen? Dat kan!

De 'standaard' polyester bloembakken uit onze collectie voor buiten hebben een vaste vorm: vierkant, rond of rechthoekig. Naast deze standaard vormen is het ook mogelijk om buiten een bloembak te maken die past bij de vormen van je tuin.

De polyester bloembakken niet alleen buiten gebruiken?

Onze bloembakken zijn standaard niet waterdicht. Als je de bloembakken buiten gaat plaatsen, is dit dus geen probleem. Het is mogelijk de bloembakken binnen te plaatsen, maar dan moet je er wel voor zorgen dat de gehele bak gevuld is met aarde, zodat het water niet uit de bloembak kan lopen.

Als je de bloembak voor buiten als vijver of waterbak wilt gebruiken, kun je het beste kiezen voor de Lupine maatwerk bloembakken. Je kunt hierbij namelijk ervoor kiezen om de bloembak voor buiten waterdicht te laten maken.