Onze polyester plantenbakken zijn geschikt voor binnen en buiten gebruik. Maar hoe gebruik je onze polyester plantenbakken binnen? Moet je hier ook gaatjes in de bodem boren, net zoals bij buitengebruik van de polyester plantenbakken? Mag je hydrokorrels gebruiken? Op deze vragen en meer geven we antwoord op deze pagina.

Buiten gebruik

Als je onze polyester plantenbakken buiten gaat gebruiken, dien je van tevoren gaatjes in de bodem te boren. Dit zodat het water goed weg kan lopen. Als je dit niet doet blijft er teveel water in de polyester plantenbak staan, komt er druk op de plantenbak te staan en kan de plantenbak scheuren. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Per 20 cm2 boor je een gaatje in de bodem van ongeveer 1/1,5 cm. Vind je de afmeting van de gaatjes te groot of heb je niet deze maat boor? Dan kun je ook kleinere gaatjes boren. Je dient dan wel meer gaatjes in de bodem te boren dan 1 per 20 cm2.

Binnen gebruik

Als je onze polyester plantenbakken binnen wilt gebruiken, hoef je geen gaatjes in de bodem te boren. Je wilt natuurlijk geen natte plekken in huis en binnen vangt de plantenbak niet zoveel water op als buiten (denk aan regen). Je kunt de polyester plantenbak bij binnen gebruik helemaal vullen met aarde. Gebruik geen hydrokorrels! Door de plantenbak helemaal te vullen met aarde, wordt het compact en zal de plantenbak niet lekken of water verliezen. Onze polyester plantenbakken zijn namelijk niet helemaal waterdicht.  

Onderhoud polyester plantenbak binnen

Buiten heeft de polyester plantenbak natuurlijk meer te verduren dan wanneer deze binnen in huis of op kantoor staat. Als je de polyester plantenbak buiten gaat gebruiken, kun je deze met ons recovery package onderhouden. Deze set maakt de plantenbak schoon en voorziet deze van een laagje bescherming. Als je de polyester plantenbakken binnen gaat gebruiken, kun je ook het recovery setje gebruiken. Natuurlijk wel minder dan bij gebruik buiten. Wij raden het namelijk wel aan om altijd de polyester plantenbak, ook binnen, goed te onderhouden. Zo heb je er namelijk het langste plezier van.