Wanneer je opzoek bent naar nieuwe plantenbakken voor in de tuin, ben je ze vast wel tegen gekomen: plastic plantenbakken en plastic bloembakken. Plastic plantenbakken en plastic bloembakken worden ook wel kunststof plantenbakken of polyester plantenbakken genoemd. Wanneer je bezig bent met je zoektocht, zal je gauw merken dat er een heleboel verschillende soorten plastic bakken verkrijgbaar zijn. Plastic plantenbakken zijn verkrijgbaar in diverse structuren: variërend van hoogglans en geribbeld tot mat. En er zijn verschillende modellen, zoals rond, rechthoekig, vierkant en organisch. Welke plantenbakken je kiest is natuurlijk allereerst een kwestie van smaak. Vind je het maken van een goede keuze lastig? Lees dan deze handige tips voor het allermooiste resultaat in je tuin.

Tips voor het uitzoeken van de beste grote plastic plantenbakken

Voordat we naar de tips gaan, geven we je wel eerst even een stukje achtergrondinformatie over de grote plastic plantenbakken die je bij ons in de webshop kunt vinden. Er is namelijk een kans dat je bij het lezen van “plastic” plantenbakken denkt aan goedkope rommel. Echter, onze plastic plantenbakken gemaakt van hoogwaardig polyester; een heel stevig en duurzaam materiaal dat vorstbestendig is en een gemiddelde levensduur heeft van 50 jaar! Je hebt hier dus jarenlang plezier van.

En nog een fijne bijkomstigheid: de grote plastic bakken vergen weinig onderhoud. Af en toe sprayen met een polyester cleaner of coating is het enige wat je hoeft te doen om je "grote plastic plantenbakken" zo stralend mogelijk te houden.

Tip 1. Kijk naar de stijl van je tuin zodat de grote plastic plantenbakken matchen

Met plastic plantenbakken kun je de stijl van jouw tuin accentueren. Kijk daarom bij het uitzoeken van grote plastic plantenbakken niet alleen naar wat je mooi vindt, maar ook naar wat het beste in jouw tuin past. Heb je een moderne tuin? Dan passen de strakke lijnen van een vierkante en rechthoekige plastic plantenbakken er perfect bij. Grote plastic plantenbakken met een ronde en organische vormen benadrukken juist weer het aanzicht van een romantische tuin.

Tip 2.  Bedenk van tevoren wat je gaat planten in de grote plastic bakken

Is de tuin voor jou de plek om even op te laden na een drukke werkdag? Dan is een goede kleurbalans erg belangrijk. Hiermee creëer je rust en harmonie in de tuin. Vind je een gekleurde plantenbak mooi, dan is het beter om sobere planten in de bakken te planten. In witte of zwarte grote plastic plantenbakken kun juist prima een vrolijk kleurtje doen.

Goed om te weten: door rust in de tuin te creëren lijkt jouw tuin snel optisch groter! Lees hier nog 3 tips die je tuin groter laten lijken.

Tip 3. Grote plastic plantenbakken als terrasafscheiding?

Wil je dat de plantenbakken ook als terrasafscheiding of als border kunnen gaan dienen? Dan is een grote, rechthoekige plastic plantenbak de beste keus. Dit model neemt de minste ruimte in beslag en is verkrijgbaar tot een hoogte van wel 80 cm. Wil je de plastic plantenbak gaan gebruiken om er een robuuste olijfboom in te zetten, dan is een vierkante bloembak van 100x100x40 cm een mooie optie.

Kortom, laat niet alleen je smaak bepalen voor het mooiste resultaat in je tuin, maar kijk van te voren ook naar de praktische zaken.

Overtuigd? Bekijk de populairste "polyester" plastic plantenbakken!

De populairste plastic bak op dit moment is de polyester plantenbak met een formaat van 120 bij 120 bij 40 centimeter. Een foto van deze plantenbak zie je hieronder aan de linkerkant. Deze plantenbak is op voorraad in de kleur antraciet-zwart. Liever in het wit bestellen of in een andere kleur? Dat kan ook, maar de levertijd is wel iets langer.