Kunststof plantenbakken buiten

Een kunststof plantenbak kan anno 2022 niet meer ontbreken in de moderne tuin. Ze zijn dan ook onze absolute favoriet als het gaat om het materiaaltype. Zo zijn kunststof plantenbakken tijdloos, strak vormgegeven, maar ook ontzettend sterk en licht van gewicht. Naast dit kunnen we nog veel meer voordelen opnoemen en waarom je dit jaar ook moet kiezen voor een kunststof plantenbak in de tuin (of op je balkon). 

Wat zijn kunststof plantenbakken?

Laten we beginnen met wat kunststof plantenbakken precies zijn. Als je online zoekt naar kunststof plantenbakken kom je voornamelijk ‘polyester plantenbakken’ tegen. Deze twee soorten plantenbakken zijn hetzelfde. Polyester is namelijk type kunststof.

De voordelen van kunststof plantenbakken

Kunststof plantenbakken zie je in steeds meer voor- en achtertuinen staan. Dat is niet zo vreemd ook, want de kunststof plantenbakken die je in onze collectie vindt hebben vele voordelen:

  • Zo zijn al onze kunststof plantenbakken licht van gewicht, waardoor je ze eenvoudig in je eentje kunt plaatsen in de tuin. Een grote kunststof plantenbak van 100x100x40 cm weegt maar 10 kilo.
  • Ondanks het lichte gewciht, zijn kunststof plantenbakken ontzettend stevig.
  • Laat je kunststof plantenbakken het hele jaar door buiten laten staan, ze kunnen namelijk tegen alle weersomstandigheden. Warme zomers en strenge winters? Geen probleem!
  • Kunststof plantenbakken nemen geen vocht op, waardoor ze niet kapot kunnen vriezen.
  • Als laatste zijn onze kunststof plantenbakken voorzien van EPS-isolatiemateriaal aan de binnenzijde, waardoor de wortels van je planten ook wat warmer blijven.

Bekijk onze kunststof plantenbakken

Een kunststof plantenbak op maat gemaakt

De kunststof plantenbakken uit onze collectie zijn standaard leverbaar in de kleuren antraciet-zwart en wit. Wil je graag een kunststof plantenbak in een andere kleur en op maat gemaakt? Ook dat kan! Je kunt in onze maatwerk collectie kiezen uit 191 verschillende ral kleuren.

Groene kunststof plantenbakken

Wanneer je zelf een kleur uitkiest duurt het wat langer voordat de kunststof plantenbak wordt geleverd. Dit komt omdat de plantenbak op maat wordt gemaakt. Afhankelijk van het seizoen en de drukte, verschilt de levertijd. Naast het kiezen van een kleur kun je ook kiezen voor andere maatwerk opties:

  • Verplaats eenvoudig de kunststof plantenbak in je tuin door te kiezen voor het toevoegen van verzonken wielen.
  • Laat kunststof bakken waterdicht maken en gebruik ze als vijver in je tuin!
  • Standaard zijn de kunststof plantenbakken alleen geschikt voor buiten. We kunnen de gaten in de bodem voor je voorboren (anders kun je dit zelf eenvoudig doen met een metaalboor) of we maken de plantenbak waterdicht zodat je hem in huis kunt gebruiken.
  • Een grote boom planten in je plantenbak? Dan verwijderen we graag de bodem voor je!
  • Is een plantenbak te hoog? Dan kunnen we de hoogte voor je inkorten.

Kies een kunststof plantenbak op maat

Creëer een Ibiza tuin met witte kunststof plantenbakken

Witte kunststof plantenbakken zijn ontzettend populair, zeker in de zomer! Witte kunststof plantenbakken geven je tuin een frisse en zomerse uitstraling. In combinatie met de juiste planten kun je jouw tuin een Ibiza-look geven. 

Witte kunststof plantenbakken

Bij de witte kunststof plantenbakken uit onze collectie hoef je niet bang te zijn dat ze vies worden of dat je ze niet meer schoon krijgt. Voor de kunststof plantenbakken uit onze collectie hebben we een speciale schoonmaakset ontwikkeld, welke bestaat uit een cleaner en een coating. Met de cleaner kun je de kunststof plantenbak eerst goed schoonmaken. Met de coating laat je daarna de kunststof plantenbak weer stralen als nooit tevoren! De coating zorgt ervoor dat vuil zich minder goed kan hechten aan de plantenbak.

Kunststof plantenbakken voor binnen

Het is ook mogelijk om kunststof plantenbakken binnen te plaatsen! Bij de Enjoyplanters kunststof plantenbakken is dit standaard mogelijk, mits je ze niet vult met hydrokorrels of gebruik maakt van een hydrocultuur. De Enjoyplanters plantenbakken zijn namelijk niet 100% waterdicht. Wil je een kunststof plantenbak die volledig waterdicht is? Kies dan voor een van de maatwerk kunststof plantenbakken met de optie 'interieurtoepassing'.

Verschillende vormen plantenbakken

Kunststof plantenbakken worden aan de hand van mallen gemaakt. Hierdoor kun je relatief eenvoudig verschillende vormen en maten maken. De meest voorkomende vormen zijn: