Plantenbakken en bloembakken zijn mooi om in de voortuin of achtertuin te plaatsen. Maar als je kiest voor plantenbakken die buiten kunnen staan, waar moet je dan op letten en welke soorten plantenbakken zijn er allemaal? Wij lichten onze favoriet uit; de polyester plantenbak! Een polyester plantenbak is perfect om buiten te plaatsen en je leest hier ook waarom.

Waarom polyester plantenbakken buiten plaatsen?

Houten plantenbakken en stenen plantenbakken zijn ontzettend populair om buiten te plaatsen. Ook polyester plantenbakken winnen steeds meer terrein in de tuin. Dat is niet zo vreemd ook, want polyester plantenbakken hebben weer andere voordelen ten opzichte van de meer traditionele plantenbakken.

De voordelen van polyester plantenbakken buiten:

  • Zo nemen polyester plantenbakken geen water of vocht op, waardoor ze in de winter niet kapot kunnen vriezen. Je kunt ze dus zonder zorgen het hele jaar buiten laten staan.
  • Daarnaast zijn al onze polyester plantenbakken voorzien van EPS-isolatiemateriaal aan de binnenzijde. Hierdoor blijven de wortels van je planten wat warmer.
  • Daarnaast zijn polyester plantenbakken ontzettend licht. Je kunt zelfs de grootste plantenbakken eenvoudig plaatsen in je tuin, zonder dat je hiervoor een heftruck nodig hebt. Bij grote stalen plantenbakken is dat bijvoorbeeld niet mogelijk.
  • En er is veel maatwerk mogelijk bij polyester plantenbakken. Laat bijvoorbeeld de bodem uit de plantenbak verwijderen, zodat een boom goed kan wortelen. Ook kun je van een polyester plantenbak buiten een vijver laten maken. 

Kies de polyester plantenbak die bij je tuin past

Je kunt bij polyester plantenbakken kiezen uit veel verschillende afmetingen. Zo is de kleinste polyester plantenbak in onze collectie 40x40x40 cm en de grootste plantenbak is 230x50x40 cm. Populaire formaten die veel voor buiten worden gekozen zijn: 100x100x40 cm, 120x120x40 cm of de kleinere polyester plantenbak van 50x50x50 cm.

De Lupine polyester plantenbakken kunnen standaard alleen buiten worden geplaatst en zijn verkrijgbaar in de kleuren antraciet-zwart en wit.

Bij de Lupine plantenbakken is het naast de standaard plantenbakken ook mogelijk om te kiezen voor maatwerk. Hierbij kun je zelf een ralkleur kiezen (meer dan 190 verschillende kleuren), je kunt kiezen voor het toevoegen van wielen of de plantenbak water dicht laten maken. De maatwerk plantenbakken zijn niet alleen populair om buiten te plaatsen, maar ook in kantoorruimtes. Laat de kleuren van de plantenbakken afstemmen op je bedrijfskleuren!

Doe inspiratie op, vind hier de mooiste plantenbakken voor buiten!

Vele mensen gingen je voor en hebben de mooiste polyester plantenbakken buiten geplaatst.