Vanuit huis en natuurlijk vanuit de tuin kun je er eigenlijk niet omheen: de schutting. Soms heb je hem zelf geplaatst, maar vaak stond hij er al toen je er kwam wonen. Wil je die saaie schutting eenvoudig verfraaien zonder dat je hier al te veel moeite voor hoeft te doen? Wij hebben 7 tips voor jou op een rij gezet zodat je met mooie plantenbakken je schutting weer kunt laten stralen.

Tip 1: Zet plantenbakken of bloembakken voor de schutting

Een van de makkelijkste en snelste manieren om de schutting wat minder te laten opvallen is door er plantenbakken voor te zetten. Wij adviseren om daarbij gebruik te maken van smalle, hoge plantenbakken. Deze plantenbakken nemen al veel van de schutting weg, zonder dat je ze nog maar hoeft te vullen. Je kunt deze plantenbakken combineren met zowel hoge als lage beplanting.

Je kunt hierbij kiezen voor een kant en klare plantenbak, maar hoe mooi is het om de plantenbak verder te integreren in je tuin? Door een plantenbak - of plantenborder - zelf te maken voor schutting kun je hem eenvoudig over heel de breedte van je tuin meetrekken. 

Tip 2: Hang de juiste plantenbakken of bloembakken aan de schutting (of muur)

Naast plantenbakken en bloembakken voor de schutting zetten, zijn er ook speciale plantenbakken die je aan de schutting kunt hangen. Deze plantenbakken zijn relatief klein en wegen bijna niks. We adviseren deze plantenbakken aan de palen te hangen of ergens tussen, zodat de buren niet naar uitgestoken spijkers aan het kijken zijn.

Je kunt deze kleine bloembakken ook leuk aan een muur hangen, om zo wat meer groen in de tuin te creëren. Wissel het af met een andere plantenbak en je zomerse tuin is weer klaar voor het jaar.

Tip 3: Maak zelf een plantenbak met een groene schutting

Je kunt zelf een ‘groene’ natuurlijke schutting maken door hoge beplanting te combineren met een lange plantenbak. Op een dakterras, balkon of in een open tuin kan dit zorgen voor meer privacy. Nieuwsgierige ogen krijgen zo minder de kans om naar binnen te kijken. Jij geniet daarnaast van een prachtig groen uiterlijk. Zorg wel dat je kiest voor beplanting die het hele jaar door groen en vol blijft. Dan zit je ook in de winter lekker privé.

Bij onze maatwerk polyester plantenbakken kun je kiezen voor de optie 'verzonken wielen'. Dan worden de polyester plantenbakken speciaal voor jou met verzonken wielen gemonteerd. Zo zijn ze wat makkelijker te verplaatsen.

Tip 4: Koop een kant en klare groene schutting met plantenbak

Op onze andere webshop, Kantenklaarhagen.nl, verkopen we kant en klare haagelementen. Deze zijn bijvoorbeeld al 1,80 m of 2 m hoog. De haagelementen horen standaard in de grond te staan, zodat ze dienen als schutting of erfafscheiding. Je kunt jouw bestaande schutting eenvoudig op verschillende manieren groen maken met deze hagen:

  • Zet de kant en klaar hagen in de grond tegen je houten schutting aan. Zo hoeft de bestaande schutting er niet uit als de buren dat bijvoorbeeld niet willen.
  • Kies voor een kant en klaar haag in een plantenbak als in de grond plaatsen geen optie is.

Een klant van ons heeft hier gekozen voor het plaatsen van een haag in een houten plantenbak. Zo kan er niemand aan die kant door de glazen pui heen kijken en is er toch wat groen.

Tip 5: Laat planten of hagen direct tegen en tussen de schutting door groeien

Vinden de buren het ook wel fijn om een beetje groen in de tuin te hebben? Dan kun je aan allebei de kanten van de schutting haagjes of andere planten laten groeien. Als eerste dien je een klimrooster tegen de schutting aan te maken, zodat je makkelijker de strengen van de planten omhoog kunt laten groeien. Dit zorgt gegarandeerd voor een groen gezicht.

Tip 6: Zet je schutting in als voedselbron

Bovenstaande tips waren vooral gericht op het verfraaien van je schutting met meer groen. Waarom zou je geen productieve planten, zoals aardbeien of kruiden, in de plantenbakken en bloembakken bij de schutting zetten? Zo hoef je weer een keertje minder naar de supermarkt en het is hartstikke leuk om dit bij te houden. Zo maak je in een handomdraai zelf een moestuintje.

Wil je hier wat meer inspiratie over vinden? Zoek dan eens online op ‘’Verticaal tuinieren”.

Tip 7: Laat je creativiteit de vrije loop

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren te verzinnen om je schutting meer de tuin te betrekken. Een van onze klanten heeft hieronder gekozen voor een maatwerk polyester plantenbak met 'vijveroptie'. De polyester plantenbak wordt dan voorzien van een extra coating en polyester laag, zodat hij waterdicht is. Door de fontein te verwerken in de schutting zorgt het voor een mooi geheel.

Welke plantenbak schutting tip is jouw favoriet?

Er zijn zoals je ziet veel manieren om je schutting te verfraaien met de juiste plantenbakken en bloembakken. Welke hiervan is jouw favoriet? 

Heb je vragen over de polyester plantenbakken of wil je graag ergens anders advies over? Neem dan contact op met onze klantenservice! De polyester en kunststof plantenbakken uit onze collectie worden zonder verzendkosten naar je toe gestuurd. Bestel je op werkdagen voor 14:00 én een plantenbak direct bij ons uit voorraad? Dan versturen wij hem dezelfde dag nog naar je toe met DHL.