Geef meer uitstraling aan je tuin door een boom in een plantenbak buiten te planten. Bij het kiezen van de juiste plantenbak voor een boom zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de grootte van de plantenbak buiten, het materiaal en meer! Wij vertellen je hieronder alles wat je moet weten zodat je de beste keuze kunt maken.

Een plantenbak buiten voor een boom wordt ook vaak een boombak genoemd. Een boom kun je in verschillende plantenbakken buiten planten. Je kiest vaak als eerste de boom die je wilt hebben en afhankelijk van de grootte van de boom en het groeiproces kies je hiervoor een geschikte plantenbak.

Heb je bijvoorbeeld een kleine olijfboom? Dan volstaat een plantenbak buiten van 60x60x60 cm. Een olijfboom groeit namelijk relatief langzaam. Heb je een palmboom? Deze groeien een stuk sneller dan een olijfboom, dus is het wenselijk om voor een grotere plantenbak buiten te kiezen. Kies dan voor een hogere plantenbak van 80 cm.

Bekijk alle plantenbakken buiten voor bomen

Plantenbak om een boom heen zetten of maken?

Heb je een bestaande boom in de tuin of wil je meer ruimte voor je boom om goed te kunnen wortelen? Kies dan voor een plantenbak zonder bodem. Bij onze maatwerk plantenbakken is het mogelijk om voor de extra optie ‘verwijderen van de bodem’ te kiezen. De polyester boombak wordt dan eerst gemaakt met bodem. Aan het einde van het productieproces wordt de bodem secuur grotendeels verwijderd en netjes afgewerkt. De randen van de boombak blijven op deze manier stevig genoeg.

Plantenbak buiten boom zonder bodem

Het lijkt net alsof deze boom alleen in de plantenbak staat, maar uit deze plantenbak is de bodem verwijderd.

Je kunt ook zelf een plantenbak buiten om een boom heen maken. Dit kun je doen met het modulaire systeem van Enjoyplanters. Dit systeem bestaat uit verschillende elementen die je zelf eenvoudig aan elkaar kunt koppelen. Op deze manier creëer je in een handomdraai een plantenbak om een boom heen.

Rol je boom verder! Kies voor een plantenbak buiten op wielen

Ben je iemand die graag de tuin zo nu en dan veranderd? Maak het jezelf makkelijk door te kiezen voor een plantenbak met verzonken wielen. Je kunt ook hierin een boom planten, mits de plantenbak buiten niet groter is dan 80x80x80 cm. Bij grotere plantenbakken wordt het niet mogelijk meer om verzonken wielen te monteren. 

Boom in plantenbak buiten met wielen

Inspiratie! Bomen in plantenbakken bij onze klanten

Weet je nog niet precies wat voor boomsoort en voor welke plantenbak je moet kiezen? Bekijk hieronder bomen in plantenbakken bij onze klanten thuis! Heb je ook een plantenbak voor buiten bij ons gekocht? Stuur een sfeerfoto naar ons toe en ontvang een heerlijke Tony Chocolonely chocoladereep cadeau.

Voor een olijfboom heb je geen grote plantenbak nodig! Een klant van ons heeft hier twee Enjoyplanters Smooth 60x60x60 cm plantenbakken buiten gebruikt op het terras. Het voelt net alsof we op Ibiza zijn.

Wauw, wat een eye-catcher is dit in de tuin! In deze grote plantenbak van 140x140x80 cm heb je natuurlijk meer dan voldoende ruimte voor een prachtige boom zoals dit.

Weinig onderhoud aan je tuin maar wel plezier van veel groen? Deze boompjes zijn geplant in een 100x100x40 cm plantenbak buiten. Het groen rondom de boompjes zorgen voor een speels uiterlijk.

Heb je een dakterras? Ook dan is het fijn om wat meer groen om je heen te hebben! In deze grote plantenbak is ook een boom geplant. Houd natuurlijk wel rekening met het gewicht van de plantenbak inclusief beplanting.