Steeds meer mensen kiezen voor een polyester plantenbak in hun tuin. En terecht! Polyester is schitterend materiaal waar je veel mee kan. Polyester plantenbakken maken daarnaast je tuin helemaal af! Benieuwd naar alle voordelen van polyester? Lees dan snel verder!

Voordeel 1: Laat je polyester plantenbak het hele jaar buiten staan

Polyester is een wondermiddel. Het is een polymeer dat bestaat uit een keten van etterbindingen en wordt versterkt met glasvezel. Het grote voordeel is dat polyester plantenbakken het hele jaar buiten kunnen blijven staan. Ze nemen in een normaal klimaat, zoals in Nederland en België, bijna geen vocht op en kunnen daardoor niet kapotvriezen.

Voordeel 2: Vorstgevoelige bomen blijven lekker warm

Een polyester plantenbak is volledig geïsoleerd met een drie centimeter dikke laag EPS. Dit betekent dat de wortels van vorstgevoelige bomen ook in de winter lekker warm blijven. Deze bomen hoeven niet verplaatst te worden en zo kun je deze ook in de winter buiten laten staan.

Het isolatiemateriaal aan de binnenzijde van de polyester plantenbak zorgt er ook voor dat de plantenbak steviger is. Haal deze laag er dus nooit uit!

Voordeel 3: Polyester plantenbakken kun je met één vinger op te tillen

Een gemiddelde polyester plantenbak van 100 bij 100 centimeter en 40 centimeter diep heeft een gewicht van slechts 10 kilo. Polyester is zo licht als een veertje. Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat deze luxe plantenbakken snel gestolen worden. Eenmaal gevuld met potgrond zijn de polyester plantenbakken loodzwaar. In de bak van 100x100x40 cm gaat 400 liter potgrond, waardoor het geheel zo’n 300 kilo weegt.

Voordeel 4: Polyester plantenbakken zijn door en door gekleurd

De polyester plantenbakken zijn door en door gekleurd. Mochten de bakken ooit beschadigd raken, dan is dit nauwelijks te zien. De kern heeft dezelfde kleur als de buitenkant. De populairste kleuren zijn antraciet-zwart en wit. Wil je liever een andere kleur? Bij Polyesterplantenbakken.nl kun je kiezen voor maatwerk polyester plantenbakken in iedere gewenste RAL-kleur. Let op dat hiervoor wel een langere levertijd geldt.

Voordeel 5: Makkelijk zelf een drainage maken

De standaard polyester plantenbakken hebben geen gaten in de bodem. Dit is een nadeel als je de plantenbakken vol met potgrond vult. Gelukkig kun je gemakkelijk zelf gaten boren in de bodem. Boor één of enkele gaten met een doorsnede van 1 centimeter. Dan zijn de gaten groot genoeg, waardoor er een perfecte afwatering ontstaat. Soms wordt er nog wel eens een stukje anti-worteldoek op de bodem gelegd om te voorkomen dat de gaten dichtslippen.

De hoeveelheid gaten die je in de bodem van de plantenbak dient te boren is afhankelijk van de grootte van de plantenbak. Per 0,2 m2 dien je één gat te boren. Heb je een plantenbak van 120x120x40 cm (lengte x breedte x hoogte)? Dan dien je 1,2 x 1,2 = 1,44 / 0,2 = ongeveer 7 à 8 gaten te boren in de bodem. Je kunt de gaten boren met een metaalboor.

Voordeel 6: Plantenbakken en bloembakken voor buiten in alle vormen en maten

Het voordeel van de lichtgewicht plantenbakken is dat geen maat te groot is. Een plantenbak van 200 bij 200 centimeter of een plantenbak die 160 centimeter boven de tuin uittorent? Geen probleem! Polyesterplantenbakken.nl biedt ook ronde polyester plantenbakken aan.

Voordeel 7: Polyester plantenbakken hebben een tijdloos uiterlijk

Polyester plantenbakken zijn anno dit jaar helemaal in. Dit komt omdat de plantenbakken strak en modern zijn, maar toch een tijdloos uiterlijk hebben. Dankzij het minimalistische ontwerp passen de polyester plantenbakken in iedere tuin. Inspiratie nodig? Bekijk dan de foto's van klanten die hun tuin hebben omgetoverd tot een paradijs.

Voordeel 8: Jarenlang plezier van je plantenbakken

Polyester is een duurzaam materiaal. Wist je dat polyester een gemiddelde levensduur heeft van vijftig jaar? In vergelijking: een houten plantenbak gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee. Polyester heeft geen speciale behandeling nodig. Gebruik water om het materiaal schoon te spoelen. Ben je over een lange tijd toe aan iets nieuws in de tuin? Polyester is voor 95% te recyclen.

Voordeel 9: Wieltjes? Zonder bodem? Het kan!

Wil je je plantenbakken af en toe op een andere plek zetten? Of wil je een polyesterbak zonder bodem? Alle maatwerk plantenbakken op Polyesterplantenbakken.nl zijn volledig aanpasbaar. Het is zelfs mogelijk om de polyester plantenbak aan te passen als vijver. In dat geval kun je zelfs visjes laten zwemmen in een polyester plantenbak.

Voordeel 10: Maak buiten de perfecte plantborder

Polyester plantenbakken zijn er in alle vormen en maten. Kies bijvoorbeeld voor een polyester plantenbak als border om je tuin af te bakenen. Dat is een keer wat anders dan een schutting of een poort. Wanneer je een forse tuin hebt van minimaal 10 bij 10 meter groot, kun je deze borders inzetten om meer diepte te creëren en om bepaalde hoekjes (bijvoorbeeld een loungehoek) af te kaderen.

Voordeel 11: Baken je terras af

Plaats vier polyester plantenbakken op de hoeken van een vierkant of een rechthoekig terras. Zet vervolgens vier dakplatanen in deze bakken. De dakplatanen groeien naar elkaar toe, waardoor je een overdekte zitplaats krijgt, waar je heerlijk kunt eten of tafelen. Voor een fraai effect adviseren we polyester plantenbakken van minimaal een bij een meter.

Overtuigd? Bekijk de populairste polyester plantenbakken!

Wil je nu ook van de mooie polyester plantenbakken hebben? Ontdek ze allemaal! We verkopen polyester plantenbakken direct uit voorraad en plantenbakken die op maat worden gemaakt. Is een plantenbak op voorraad en bestel je op werkdagen voor 16:00? Dan versturen wij ze dezelfde dag nog met PostNL. De op maat gemaakte polyester plantenbakken hebben een langere levertijd. Afhankelijk van het seizoen kan dit een aantal weken in beslag nemen.