Grote plantenbakken voor buiten (ook XL plantenbakken) Ben je op zoek naar een grote plantenbak voor buiten? Zoek dan niet verder! Hier vind je alle grote plantenbakken voor buiten van polyester. De grote polyester plantenbakken zijn weerbestendig, vorstbestendig en voorzien van EPS-isolatiemateriaal aan de binnenzijde. Heb je vragen over de grote plantenbakken en de XL plantenbakken? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wil je een kleinere plantenbak? Bekijk hier onze complete collectie polyester plantenbakken. Lees meer
226 Producten
Filters
Pagina 1 van 19

Grote plantenbakken voor buiten kopen?

Of je nu een grote boom buiten wil planten, meer groen in een onderhoudsvriendelijke tuin wil creëren of je wilt een bedrijventerrein voorzien van wat meer groen, met een grote plantenbak kom je al een heel eind! De grote plantenbakken die je in deze categorie vindt zijn standaard geschikt voor buiten. 

Wanneer je de grote plantenbak ontvangt, dien je hier zelf nog voldoende afwateringsgaten in te boren. Per 0,20 vierkante meter is er één afwateringsgat nodig. Heb je bijvoorbeeld een grote plantenbak van 120x120x40 cm, dan reken je dit als volgt uit: 1,2 x 1,2 = 1,44 : 0,2 = 7 à 8 afwateringsgaten. Boor gaten van minimaal 1 cm doorsnede.

Grote plantenbak buiten of binnen gebruiken?

In deze categorie vind je verschillende grote plantenbakken, namelijk van Adezz en Lupine. Deze grote plantenbakken lijken erg veel op elkaar. Wanneer je de grote plantenbakken los van elkaar ziet, zie je ook bijna geen verschil. Wanneer de grote plantenbakken dichter bij elkaar komen te staan, raden wij af om de merken door elkaar te gebruiken. Je ziet dan wel een verschil in kleur, structuur en de hoekafwerking.

Bij de grote Adezz plantenbakken is het mogelijk om deze naast buiten, ook binnen te plaatsen. Je moet dan geen afwateringsgaten maken en de grote plantenbak uitsluitend vullen met aarde en planten. Wanneer je gebruik maakt van hydrokorrels of hydrocultuur blijft er te veel water in de grote plantenbak staan en kan deze gaan lekken.

De grote Lupine plantenbakken zijn alleen standaard geschikt voor buitengebruik. Van Lupine hebben we een grote maatwerk collectie waarbij je kunt kiezen voor verschillende opties, zoals een andere kleur en het waterdicht maken van de plantenbak. Daarnaast leveren we ook diverse grote Lupine plantenbakken direct uit voorraad.

De voordelen van grote polyester plantenbakken buiten

Polyester is een zeer geliefd materiaal om plantenbakken van te maken. Met name grote plantenbakken van polyester zijn erg populair. Dit komt omdat het materiaal stevig, maar ook licht van gewicht is. Zo weegt een grote polyester plantenbak van 100x100x40 cm maar een aantal kilo en kun je deze eenvoudig met z’n twee optillen. Bij een grote stenen of stalen plantenbak van dit formaat is het bijvoorbeeld niet mogelijk.

Daarnaast zijn de grote plantenbakken van polyester voorzien van EPS-isolatiemateriaal en nemen ze geen vocht op waardoor ze niet kapot kunnen vriezen. Zo kun je jouw plantjes, bomen en struiken in de winter net wat beter beschermen tegen het koude weer.

Grote plantenbak rechthoekig, vierkant of rond?

Wanneer je opzoek bent naar een grote plantenbak voor buiten, moet je natuurlijk wel een keuze maken in de vorm van de plantenbak! Kies je voor een grote plantenbak rechthoekig, grote plantenbak vierkant of grote ronde plantenbak? De verschillende vormen kun je ook weer op verschillende manieren in de tuin inzetten. 

Een grote plantenbak rechthoekig kun je buiten plaatsen als roomdivider. Perfect dus wanneer je verschillende delen in de tuin van elkaar wil scheiden! Daarnaast is een grote plantenbak rechthoekig ook geschikt voor een balkon of dakterras. Wanneer je deze grote plantenbak dan vult met hoge beplanting, weer de nieuwsgierige ogen van buiten. 

Een grote plantenbak vierkant komen goed tot hun recht in de voortuin. Veel van onze klanten kiezen ervoor om de grote vierkante plantenbakken van 100x100x40 cm en 120x120x40 cm in de voortuin te plaatsen op het grind. Deze grote vierkante plantenbak kun je vervolgens vullen met een eye-catcher, zoals een boompje, omringt door fleurige bloemen. 

De grote ronde plantenbakken zijn vaak wat hoger van model, waardoor ze weer goed tot hun recht komen naast een entree of elders in de tuin. Gevuld met een buxusbol stelen ze de show van iedere tuin!

De levertijden van de grote plantenbakken

Bij alle grote plantenbakken staat de levertijd aangegeven. Kies je voor een grote plantenbak uit voorraad en hebben we hem in ons magazijn liggen? Bestel dan voor 16:00 op werkdagen, zodat je hem de volgende dag al in huis hebt! Is je keuze gevallen op een grote maatplantenbak? Dan hangt de levertijd af van het seizoen. In het hoogseizoen is de levertijd van een op maat gemaakte plantenbak een aantal weken langer dan in het laagseizoen.