Hebben jullie net een nieuwbouwhuis gekocht en ben je op zoek naar de perfecte bloembakken voor in je nieuwe voortuin? Of wil je graag je bestaande voortuin een make-over geven? Dan mogen bloembakken en plantenbakken zeker niet ontbreken. Overweeg tijdens je zoektocht ook eens polyester bloembakken. Polyester bloembakken hebben namelijk vele voordelen ten opzichte van andere materiaalsoorten. Benieuwd welke dat zijn? 

De voordelen van polyester bloembakken en plantenbakken in de voortuin

Je ziet ze steeds meer in de voortuin: polyester bloembakken. Maar waarom zou je nu voor een polyester bloembak kiezen en niet voor bijvoorbeeld een stenen bloembak? 

  • Polyester bloembakken en plantenbakken zijn licht van gewicht. Zo weegt een grote polyester bloembak 100x100x40 cm maar 10 kilo. Je zet hem dus eenvoudig op de gewenste plek neer. Eenmaal gevuld met aarde is hij niet meer te verplaatsen.
  • Polyester bloembakken in de voortuin zijn eenvoudig in onderhoud. Is de bloembak een beetje vies geworden door regen en zand? Dan maak je hem eenvoudig schoon met de Recovery Package en een doekje.
  • De polyester bloembakken zijn bestand tegen strenge weeromstandigheden. Ze nemen geen water of vocht op, waardoor ze dus niet kapot kunnen vriezen.
  • De bloembakken van polyester zijn daarnaast ook voorzien van EPS-isolatiemateriaal. Hierdoor zijn de wortels van je planten ook tijdens strenge vorst beschermd. 

Er is veel mogelijk met polyester bloembakken en plantenbakken

Polyester bloembakken zijn er in verschillende kleuren, modellen en maten. Deze maten variëren van de kleinere bloembakken van 40x40x40 cm tot de grote bloembakken van 200x100x40 cm.

Bloembakken in de voortuin zijn niet alleen mooi, maar je kunnen ook nog ergens voor dienen. Wil je graag wat meer privacy creëren in je voortuin? Kies dan voor hoge, langwerpige bloembakken. Een speels effect in je voortuin creëren? Dan zijn onze kleinste polyester bloembakken van 40x40x40 cm een goede optie in combinatie met diverse planten. Deze kun je met elkaar afwisselen om zo je voortuin meer te laten opvallen. Of kies voor hoge, smalle plantenbakken en laat deze als een 'zuil' naast je voordeur pronken.

Wil je morgen al aan de slag in je voortuin? Bekijk dan onze voorraad collectie bloembakken van Carrez en van Lupine. Deze polyester bloembakken zijn vrijwel allemaal direct uit voorraad leverbaar, maar bekijk altijd even de status bij het product. Bestel je op werkdagen voor 16:00? Dan gaat hij dezelfde dag nog met de post mee!

Welke kleur bloembak past perfect in jouw voortuin?

De polyester bloembakken zijn standaard verkrijgbaar in de kleuren wit en antraciet-zwart. Veel mensen hebben niet veel meer nodig dan dit, maar het is natuurlijk ook mooi om een polyester bloembak in de kleur van de kozijnen te laten maken. Zo past de bloembak perfect bij je huis en de rest van je voortuin. Ook dat kan je bij ons laten doen! We kunnen namelijk ook bloembakken op maat leveren. Je kunt hierbij kiezen uit de volgende maatwerk opties:

  • Kies zelf een ralkleur uit voor je bloembakken. Bekijk hiervoor de ralwaaier uit de bouwmarkt. Kleuren op een beeldscherm kunnen vertekenen.
  • Staat je maat er niet tussen? We kunnen de hoogte voor je inkorten
  • Een grote boom laten groeien in een polyester bloembak? Dan verwijderen we graag de bodem voor je.
  • De bloembak of plantenbak verplaatsen in de tuin? Kies dan voor het monteren van verzonken wielen.

Onderhoud van de polyester bloembakken in je voortuin

Ook polyester bloembakken worden in de voortuin vies. Opspattend regenwater of stuivend zand, je ontkomt er niet aan. Gelukkig zijn polyester plantenbakken en bloembakken eenvoudig in onderhoud. We raden aan om de recovery package te gebruiken. Met deze set reinig je eenvoudig de polyester bloembak en zorg je ervoor dat de bloembak na loop van tijd er weer stralend uit gaat zien. De set bestaat uit een cleaner en een coating.

4x inspiratie van bloembakken in de voortuin

Een deel van onze bloembakken en plantenbakken staan in diverse voortuinen te stralen. Wil je graag inspiratie opdoen? Bekijk de klantenfoto's van onze Adezz plantenbakken en de Lupine plantenbakken of check de foto's hieronder!