Heb je een prachtig (nieuw) terras, maar kun je hier wel wat meer groen op gebruiken? Kies dan voor bloembakken van polyester. Bloembakken van polyester zijn stevig, in verschillende modellen en kleuren te verkrijgen, en kun je ook nog eens op verschillende manieren op je terras inzetten. Hoe dat allemaal precies zit, leggen wij je graag uit!

Waar je op moet letten bij het kiezen van een bloembak voor je terras

Je wilt natuurlijk wel gelijk de perfecte bloembakken voor op je terras kiezen. Om tot een weloverwogen keuze te komen, zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen:

  • Waar wil je de bloembak op het terras voor gebruiken? Is het alleen voor het creëren van meer groen, wil je nieuwsgierige ogen weren of bijvoorbeeld meer uit de wind zitten? Afhankelijk van het doel kun je een geschikte vorm bloembak kiezen.
  • Ga je de bloembakken zetten op een dakterras? Onderzoek dan goed het draagconstructie en het draagvermogen van je terras. De bloembakken van polyester wegen relatief gezien niet veel. Zo weegt een bloembak van 100x100x40 cm ongeveer 10 kilo. Eenmaal gevuld met potgrond/aarde kan het gewicht wel met een paar honderd kilo toenemen! Niet ieder dakterras kan dit dragen.
  • Kies voor een passend kleurenpallet. Polyester bloembakken zijn standaard leverbaar in het antraciet-zwart en wit. Hier kunnen veel klanten al mee uit de voeten, maar natuurlijk niet iedereen. Wil je een andere kleur? Dan is dat ook mogelijk! Wanneer je kiest voor een bloembak op maat betaal je een kleine toeslag voor een ralkleur naar keuze. Zo kun je jouw bloembakken perfect afstemmen op de rest van je terras.

De populairste terras bloembakken

Gelukkig gingen veel mensen je al voor bij het plaatsen van bloembakken op hun terras! De populairste bloembakken zijn de rechthoekige bloembakken. Deze worden veel aan de zijkant van het terras geplaatst. Door te kiezen voor smalle, rechthoekige bloembakken verlies je niet veel ruimte en kun je toch genieten van een groene oase!

Een andere bloembak die veel op het terras wordt gebruikt is de bloembak 60x60x60 centimeter. Deze bloembak is groot genoeg voor een klein boompje en neemt niet al te veel ruimte in.