Plantenbakken zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten en modellen. Je kunt daarnaast ook soms nog kiezen voor extra opties om je plantenbak verder te personaliseren. Een van die mogelijkheden is bijvoorbeeld een plantenbak zonder bodem, maar waarom zou je kiezen voor een plantenbak zonder bodem? Het heeft meerdere voordelen. Welke voordelen dat zijn, lees je hieronder.

Meer mogelijkheden in de tuin met een plantenbak zonder bodem

Naast de ‘standaard’ plantenbakken met bodem, zijn er verschillende mogelijkheden om te kiezen voor een plantenbak zonder bodem. Maar waarom zou je eigenlijk voor een plantenbak zonder bodem kiezen?

  • In een plantenbak zonder bodem kun je ook grote bomen planten, omdat een boom zo meer ruimte heeft om te wortelen;
  • In een plantenbak zonder bodem hoef je geen afwateringsgaten meer te maken, omdat het regenwater direct de bodem in kan lopen;
  • Een plantenbak zonder bodem kun je ook gebruiken als plantenborder in de tuin;
  • Je kunt een plantenbak zonder bodem (bij het modulaire systeem) naar vorm samenstellen;
  • Je kunt een plantenbak zonder bodem van polyester (maatwerk) ook verder naar wens samenstellen. Zo kun je kiezen voor een van de 191 verschillende ralkleuren.

Reden genoeg dus om te kiezen voor een plantenbak zonder bodem!

Plantenbak zonder bodem vullen? Zo doe je dat

Een plantenbak zonder bodem vullen gaat net wat anders dan bij een normale plantenbak. Op de volgende vlakken verschilt een plantenbak zonder bodem met een plantenbak met bodem:

  • Een plantenbak zonder bodem dien je een klein beetje in te graven, zodat je niet ziet waar de bodem van de plantenbak zich bevindt;
  • Een plantenbak zonder bodem vul je niet met hydrokorrels. Je gebruikt hierbij enkel aarde, zodat je planten goed door kunnen groeien naar de aarde in de grond;
  • Heb je de plantenbak zonder bodem eenmaal geïnstalleerd en ben je klaar om hem te vullen? Weet dan zeker dat hij op de goede plaatst staat (schaduw, zon, half zon). Eenmaal gevuld kun je hem niet meer zo makkelijk verplaatsen;
  • Je kunt de plantenbak zonder bodem vullen met wat je zelf wilt! Bloemen, bomen of een weelderige struik? Het kan allemaal.

Meer mogelijkheden met een ‘standaard’ plantenbak zonder bodem

Bij ons kun je ook kiezen voor een ‘maatwerk’ plantenbak zonder bodem. De levertijd van deze polyester plantenbakken duurt wat langer, omdat deze voor jou met de hand en met diverse mallen wordt gemaakt. Afhankelijk van het seizoen, kan de levertijd oplopen tot een aantal weken.

Bij de standaard plantenbakken zonder bodem kun je kiezen uit de maten die je in deze plantenbakken collectie vindt. Je kunt per plantenbak de optie ‘bodem verwijderen’ aanklikken. De bodem wordt dan na productie grotendeels verwijderd en netjes afgewerkt. De bodem zal nog een kleine rand overhouden, net zoals aan de bovenkant. Door deze rand zal hij stevig blijven staan en blijft de plantenbak blijft.

Bij dit type plantenbak kun je ook kiezen voor een andere ralkleur. In de kleurenwaaier bij het product kun je voor een kleine toeslag een andere kleur kiezen. Let op dat de kleuren op je beeldscherm kunnen vertekenen. Bekijk altijd een kleurwaaier in de bouwmarkt zodat je zeker weet dat de ralkleur juist is. Daarnaast kun je kiezen voor het inkorten van de hoogte. De plantenbak wordt dan naar wens wat lager gemaakt.

Heb je vragen over de plantenbakken zonder bodem? 

Heb je vragen over de plantenbakken zonder bodem? Dan staat onze klantenservice je graag te woord. Neem contact op via de chat (onderaan onze website), per mail of via de telefoon. We helpen je graag met het samenstellen en uitzoeken van de perfecte plantenbak zonder bodem.