Grote bloembak voor buiten

Met een grote bloembak buiten geef je jouw tuin in een handomdraai een frisse en compleet andere uitstraling. Maar welke grote bloembak past er nu precies bij jouw tuin en wat is de beste grote bloembak voor buiten? Om je een eind op weg te helpen hebben wij een aantal tips voor jou op een rij gezet. Natuurlijk mogen de populairste grote bloembakken voor buiten van dit jaar daarbij ook niet ontbreken.

Hoe groot is een grote bloembak buiten?

Hoe groot een grote bloembak is, hangt ook een beetje af van de grootte van je tuin. Wanneer je een kleine stadstuin hebt, neemt een bloembak van 80x80x60 cm al redelijk wat ruimte in. Een bloembak van dit formaat is al groot genoeg voor het planten van een boompje. Woon je heerlijk aan de rand van een dorp en heb je een grote tuin? Dan komt een grotere bloembak van 120x120x40 cm buiten goed tot zijn recht!

Bloembakken verschillende groottes voor buiten

Bekijk hier alle grote bloembakken voor buiten

Tip: Het belangrijkste is dus eerst om te kijken en te meten hoe groot je jouw bloembak uiteindelijk wil hebben. Je kunt hiervoor een rolmaat gebruiken, of leg kranten en tijdschriften op de grond om te bekijken hoe groot de bloembak mag zijn.

Voor welk materiaal kies je?

Grote bloembakken zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. Kies je voor steen, hout of bijvoorbeeld polyester? Waar een houten bloembak je tuin een rustieke en landelijke uitstraling geeft, past de polyester bloembak perfect in de moderne, strakke of luxe tuin.

Wij vertellen je hier graag wat meer over de polyester bloembak. Wanneer je een grote bloembak buiten wil neerzetten, is polyester bij uitstek geschikt als materiaalsoort. De grote bloembakken van polyester zijn namelijk ontzettend sterk én licht van gewicht. Je kunt dus zelf een grote bloembak van bijvoorbeeld 200x100x40 cm buiten neerzetten.

Daarnaast worden de grote polyester bloembakken geleverd met EPS-isolatiemateriaal aan de binnenzijde. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de wortels van je planten goed beschermt zijn, ook in de winter! Nog een ander groot voordeel: polyester bloembakken kunnen buiten niet kapot vriezen. Ze nemen namelijk geen water of vocht op.

De populairste grote bloembakken voor buiten van dit seizoen!

Een grote bloembak van polyester wordt het dus! Hieronder vind je de populairste grote bloembakken voor buiten van dit seizoen.

Bekijk hier alle grote bloembakken

De grote bloembakken uit onze collectie zijn leverbaar in een standaard aantal formaten. Wil je een grote bloembak buiten maken die verder gaat dan deze maten? Ook dat is mogelijk! Met het nieuwe modulaire systeem van Enjoyplanters kun je een bloembak zo groot maken als hoe je zelf wil. Het enige verschil tussen de standaard bloembakken en het modulaire systeem is dat het modulaire systeem geen bodem heeft. Perfect wanneer je dus een mooie border wil maken met bloemen of wanneer je een grote boom in het midden wil planten. Voor welke optie kies jij?

Welke planten in een grote bloembak?

Er zijn natuurlijk ontelbaar veel manieren om een grote bloembak te vullen met de mooiste bloemen en planten. Wil je de bloembak aan de rand van de tuin neerzetten? Zet dan tegen de achterzijde de hoogste plantenbak en daarvoor de lagere bloemen. Zo kun je al het groen mooi aanschouwen. Komt de grote bloembak in het midden van de tuin te staan? Dan is het leuk om een boompje, zoals de Ligustrum delavayanum, af te wisselen met bodembedekkers of bloemen.

Lees ook eens de pagina’s hieronder als je opzoek bent naar meer mooie bloemen en planten