Nu we met z’n alle dit jaar meer tijd doorbrengen op het balkon of het dakterras, is het tijd om het balkon leuk aan te kleden. Plantenbakken geven je balkon direct een andere uitstraling. Bekijk hieronder waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste balkon plantenbak en doe inspiratie op!

1.      Plantenbakken op je balkon gebruiken om meer privacy te creëren

Balkon plantenbakken zorgen niet alleen voor een meer natuurlijke uitstraling van je balkon, maar kunnen ook nog eens functioneel zijn! Wanneer je kiest voor smalle hoge plantenbakken en je deze tegen de (glazen) reling van je balkon plaatst, kunnen deze ook de nieuwsgierige ogen van de straat of andere balkons weren. De balkon plantenbakken hieronder zijn maatwerk plantenbakken. Hierbij kun je kiezen uit 191 verschillende ralkleuren, hoe mooi is dat! Je bekijkt alle maatwerk polyester balkon plantenbakken hier.

2.      Gebruik balkon plantenbakken als een natuurlijke erfscheiding

Deze tip sluit grotendeels aan de bij tip no. 1. Zoals je ziet op de foto hieronder, kun je hoge plantenbakken in combinatie met hoge planten of struiken ook prima gebruiken als verlening van de scheidingswand tussen jou en je buren. Deze balkon plantenbakken zijn daarnaast ook voorzien van wielen welke de klant er zelf onder heeft gemaakt. Je kunt ze ook door ons onder een je plantenbak laten monteren wanneer je kiest voor 'Lupine maatwerk'. Zo kun je ze voor wat gezelligheid eenvoudig opzij rollen.

3.      Groot balkon of dakterras? Deel het op in diverse knusse hoeken!

Lekker even een boekje lezen terwijl je kinderen aan tuintafel spelletjes aan het spelen zijn? Zie hieronder hoe met vierkante plantenbakken diverse hoeken op je dakterras kunt creëren. Met de juiste planten creëer je zo een groene oase van rust. Bekijk hier alle vierkante balkon plantenbakken!

4.      Gebruik balkon plantenbakken als windvanger

Hoge bomen vangen veel wind. Met een mooie boom maak je jouw dakterras of balkon helemaal compleet. Geniet van de wind die de bladeren laat ritselen en kom helemaal tot rust. Wanneer je ervoor kiest om een boom te plaatsen op je dakterras, kun je afhankelijk van de grootte van de boom de plantenbak hierop goed afstemmen. De boom op de foto hieronder is redelijk groot, maar goed dat hij is geplaatst in een balkon plantenbak van 200x200x60 centimeter. In totaal gaat er 2400 liter in de plantenbak, je hoeft dus niet bang te zijn dat hij omvalt. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je balkon of dakterras hiervoor sterk genoeg is.

5.      Gewoon wat meer groen op je balkon? Dat kan natuurlijk ook!

Als laatste kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor kleine vierkante of rechthoekige plantenbakken om meer groen aan je balkon toe te voegen. De kleinste vierkante plantenbakken van 40x40x40 cm zijn al groot genoeg om een klein boompje of een mooie planten in te plaatsen. Wil je zo min mogelijk ruimte verliezen? Kies dan voor een smalle plantenbak! Door deze aan de rand van je balkon neer te zetten creëer je een prachtige groene oase.

Begin hier met je zoektocht naar de perfecte balkon plantenbakken

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je balkon plantenbakken gebruiken voor diverse doeleinden. Of je nu meer privacy wil creëren, een natuurlijke afscheiding wilt maken of juist wilt genieten van meer groen, met polyester plantenbakken kom je al een heel eind!

Op Polyesterplantenbakken.nl heb je een ruime keuze uit voorraad plantenbakken welke binnen 2/3 (werk)dag bezorgd worden, maar je kunt daarnaast ook kiezen voor maatwerk. Zo heb je bij maatwerk de keuze uit 191 verschillende ralkleuren, het toevoegen van wielen, een vijvertoepassing, het inkorten van de hoogte en meer.

Weet je nog niet waar je precies moet beginnen? Bekijk via de button hieronder onze hele collectie polyester balkon plantenbakken! Voor vragen kun je altijd bij ons terecht. Stuur ons een mail of bel ons op 0344-228103 .

Bekijk hier alle polyester balkon plantenbakken