Het modulaire schutting systeem van Enjoyplanters

Ben je op zoek naar een vervanging van je oude, traditionele schutting? Het modulaire schutting systeem van Enjoyplanters is dan de ideale vervanger. Het modulaire schutting systeem geeft je tuin een moderne en strakke uitstraling. Doordat de modulaire schutting is gemaakt van polyester, geniet je ook nog van andere voordelen. Welke voordelen dat zijn en waarvoor je het modulaire schutting systeem nog meer kunt gebruiken lees je hieronder!

modulair schutting systeem

Het Enjoyplanters modulaire schutting systeem is een nieuw product in ons assortiment. Het systeem bestaat uit losse panelen, welke zijn voorzien van een matte afwerking en een lichte structuur. Hierdoor lijkt het modulaire schutting systeem op stucwerk. Je kunt het modulaire schutting systeem in twee kleuren aanschaffen: antraciet-zwart of wit. De schuttingpanelen hebben een breedte van 120 cm en een hoogte van 60 cm.

Bekijk het modulaire schutting systeem

Montage van het modulaire schutting systeem

Het modulaire schutting systeem is simpelweg een systeem dat bestaat uit losse panelen gemaakt van polyester die opgestapeld kunnen worden. Aan de zijkant van elk paneel dient een houten paal te komen waartussen je de panelen kunt opstapelen. Elk schuttingpaneel heeft aan beide kanten een uitsparing waarmee je hem aan een houten paal vast schroeft. Deze paal moet 7x7 cm zijn in combinatie met de gewenste hoogte van de schutting. Houdt er rekening mee dat de paal minimaal een meter in de grond geplaatst dient te worden. Vervolgens stapel je de schuttingpanelen op elkaar tot je de gewenste hoogte hebt bereikt.

Je kunt zelf berekenen hoeveel panelen je nodig hebt voor de gewenste breedte en hoogte. De panelen zijn los te bestellen in onze webshop. De houten palen dien je zelf te bestellen of te halen bij een bouwmarkt. Ook kan er een afdekplaat besteld worden voor de bovenkant en/of zijkant. Hiermee zorg je ervoor dat de afwerking helemaal strak is en dat er geen vuil tussen de panelen kan komen.

Verschillende toepassingen van de modulaire schutting

Het modulaire schutting systeem kun je op verschillende manieren toepassen in de tuin. Zo wordt het voornamelijk als schutting of erfscheiding gebruikt en is het een ideaal systeem om je oude houten schutting mee te vervangen. Dit systeem hoeft niet heel je schutting te vervangen, het kan namelijk ook in kleinere delen toegepast worden zodat je een speels effect krijgt in je erfafscheiding. Wissel het bijvoorbeeld af met kant en klaar hagen. Wanneer je 3 panelen op elkaar opstapelt, dan heb je een mooie erfafscheiding van 180 cm hoog. Niet alleen je achtertuin maar ook elders in de tuin is dit modulaire schutting systeem te gebruiken waar je wellicht een andere hoogte en/of breedte wilt aanhouden.

Omdat je bij het modulaire systeem niet gebonden bent aan hele grote afmetingen, kun je gemakkelijk ook kleinere en minder hoge delen van je tuin afschermen. Dit kan van alles zijn zoals het afschermen van je groentetuintje, het kippenhok, een plantenperk of je rommelhoek.

De voordelen van polyester als schutting

Het Enjoyplanters modulaire schutting systeem is bestendig tegen alle weersomstandigheden, en dus ook vorst- en regen bestendig. De schutting kan het hele jaar door buiten blijven staan, zonder dat de kwaliteit wordt aangetast. Dit komt vanwege het materiaal waarmee het modulaire systeem gemaakt is. Polyester is een zeer sterk materiaal wat uitstekend gebruikt kan worden voor toepassingen in de tuin en heeft maar weinig onderhoud nodig. Om het modulaire systeem zo stralend mogelijk te houden, raden we aan om de Enjoyplanters recovery package te gebruiken. Met deze schoonmaak set maak je het modulaire schutting systeem eenvoudig schoon en zorg je ervoor dat jouw polyester muur er na vele jaren nog als nieuw bijstaat.