Polyester plantenbakken: alle voordelen op een rij

Steeds meer mensen kiezen voor een polyester plantenbak in hun tuin. En terecht! Polyester is schitterend materiaal en maakt een tuin helemaal af. We zetten de voordelen op een rij.

1 - Laat je polyester plantenbak het hele jaar buiten staan!

Polyester is een wondermiddel. Het is een polymeer dat bestaat uit een keten van etterbindingen en wordt versterkt met glasvezel. Het grote voordeel is dat polyester plantenbakken nooit naar binnen hoeven. Ze nemen in een normaal klimaat, zoals in Nederland en België, bijna geen vocht op en kunnen daardoor niet kapotvriezen.

2 - Met één vinger op te tillen

Een gemiddelde polyester plantenbak van 100 bij 100 centimeter en 40 centimeter diep heeft een gewicht van slechts 10 kilo. Polyester is zo licht als een veertje. Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat deze luxe plantenbakken snel gestolen worden. Eenmaal gevuld met potgrond zijn de polyester plantenbakken loodzwaar. In de bak van 100x100x40cm gaat 400 liter potgrond, waardoor het geheel zo’n 300 kilo weegt.

3 - Vorstgevoelige bomen blijven lekker warm

Een polyester plantenbak is volledig geïsoleerd met een drie centimeter dikke laag EPS. Dit betekent dat de wortels van vorstgevoelige bomen ook in de winter lekker warm blijven. Deze bomen hoeven niet verplaatst te worden.

4 - Door en door gekleurd

De bakken zijn door en door gekleurd. Mochten de bakken ooit beschadigd raken, dan is dit nauwelijks te zien. De kern heeft dezelfde kleur als de buitenkant. De populairste kleuren zijn zwart (antraciet en hoogglans) en wit (zuiver en hoogglans). Wil je liever een andere kleur? Bij Polyesterplantenbakken.nl kun je kiezen voor maatwerk polyester plantenbakken in iedere gewenste RAL-kleur. Let op dat hiervoor wel een langere levertijd geldt.

5 - Makkelijk zelf een drainage maken

De standaard polyester plantenbakken hebben geen gaten in de bodem. Dit is een nadeel als u de bakken vol met potgrond doet. Gelukkig kunt u gemakkelijk zelf gaten boren in de bodem. Boor één of enkele gaten met een doorsnede van 10 tot 15 millimeter. Dan zijn de gaten groot genoeg, waardoor er een perfecte afwatering ontstaat. Soms wordt er nog wel eens een stukje anti-worteldoek op de bodem gelegd om te voorkomen dat de gaten dichtslippen, maar bij 10-15 mm is dit eigenlijk niet nodig.

6 - Alle vormen en maten

Het voordeel van de lichtgewicht plantenbakken is dat geen maat te groot is. Een bak van 200 bij 200 centimeter of een bak die 160 centimeter boven de tuin uittorent? Geen probleem! PolyesterPlantenbakken.nl biedt ook ronde polyester plantenbakken aan.

7 - Modern & dus helemaal in

Polyester plantenbakken zijn anno 2019 helemaal in. Dit komt omdat de bakken strak en modern zijn. Dankzij het minimalistische ontwerp passen de polyester plantenbakken in iedere tuin. Inspiratie nodig? Bekijk dan de foto's van klanten, die hun tuin hebben omgetoverd tot een paradijs.

8 - Jarenlang plezier van uw plantenbakken

Polyester is een duurzaam materiaal. Wist je dat polyester een gemiddelde levensduur heeft van vijftig jaar? In vergelijking: een houten plantenbak gaat gemiddeld vijf jaar mee. Polyester heeft geen speciale behandeling nodig. Gebruik water om het materiaal schoon te spoelen. Ben je over een lange tijd toe aan iets nieuws in de tuin? Polyester is voor 95% te recyclen.

9 - Wieltjes? Zonder bodem? Het kan!

Wil je je plantenbakken af en toe op een andere plek zetten? Of wil je een polyesterbak zonder bodem? Alle maatwerk plantenbakken op Polyesterplantenbakken.nl zijn volledig aanpasbaar. Het is zelfs mogelijk om de polyester plantenbak aan te passen als vijver. In dat geval kun je zelfs visjes laten zwemmen in een polyester plantenbak.

10 - De perfecte border

Polyester plantenbakken zijn er in alle vormen en maten. Kies bijvoorbeeld voor een polyester plantenbak als border om je tuin af te bakenen. Dat is een keer wat anders dan een schutting of een poort. Wanneer je een forse tuin hebt van minimaal 10 bij 10 meter groot, kun je deze borders inzetten om meer diepte te creëren en om bepaalde hoekjes (bijvoorbeeld een loungehoek) af te kaderen.

11 - Baken uw terras af

Plaats vier polyester plantenbakken op de hoeken van een vierkant of een rechthoekig terras. Zet vervolgens vier dakplatanen in deze bakken. De dakplatanen groeien naar elkaar toe, waardoor je een overdekte zitplaats krijgt, waar je heerlijk kunt eten of tafelen. Voor een fraai effect adviseren we polyester plantenbakken van minimaal een bij een meter.

Overtuigd? Bekijk de populairste polyester plantenbakken!

De populairste plantenbak op dit moment is de polyester plantenbak met een formaat van 120 bij 120 bij 40 centimeter. Een foto van deze plantenbak zie je hierboven. Deze plantenbak is op voorraad in de kleur antraciet-zwart. Liever in het wit bestellen of in een andere kleur? Dat kan ook, maar de levertijd is wel iets langer. Een ander populair formaat is 230 bij 40 bij 50 centimeter. Deze polyester plantenbak is direct leverbaar in de kleur antraciet-zwart. Liever een andere kleur? Dan is het maatwerk.

Wacht a.u.b.