Kunststof plantenbak voor buiten kopen? Ontdek de voordelen!

Kunststof plantenbakken

De kunststof plantenbak kan anno 2022 haast niet meer ontbreken in de tuin. Kunststof plantenbakken zijn modern en strak vormgegeven, ontzettend sterk, bestand tegen de weersinvloeden en verkrijgbaar in een tal van kleuren! Kunststof plantenbakken zijn de perfecte kandidaat voor in de tuin dus. Wij vertellen je graag meer over deze plantenbakken en waarom het onze favoriet is.

Wat zijn kunststof plantenbakken?

Wanneer je zoekt naar kunststof plantenbakken kom je voornamelijk ‘polyester plantenbakken’ tegen. Deze twee soorten plantenbakken zijn hetzelfde. Polyester is namelijk een type kunststof.

Waarom kunststof plantenbakken zo gewild zijn

Kunststof plantenbakken zie je steeds meer in de voor- en achtertuin. Dat is niet zo vreemd ook, want de kunststof plantenbakken die je in onze collectie vindt hebben vele voordelen. Zo zijn de kunststof plantenbakken licht van gewicht, waardoor je ze eenvoudig in je eentje kunt plaatsen in de tuin.

Daarnaast zijn kunststof plantenbakken stevig én kunnen ze tegen alle weersomstandigheden van ons koude kikkerlandje. Warme zomers en strenge winters? Geen probleem! De kunststof plantenbakken nemen geen vocht op, waardoor ze niet kapot kunnen vriezen. Ook zijn de kunststof plantenbakken voorzien van EPS-isolatiemateriaal aan de binnenzijde, waardoor de wortels van je planten ook wat warmer blijven.

Bekijk al onze kunststof plantenbakken

Een kunststof plantenbak in een kleur naar keuze

De kunststof plantenbakken uit onze collectie zijn standaard leverbaar in de kleuren antraciet-zwart en wit. Wil je graag een kunststof plantenbak in een andere kleur? Dat kan ook! Je kunt in onze maatwerk collectie kiezen uit 191 verschillende ral kleuren.

Groene kunststof plantenbakken

Wanneer je zelf een kleur uitkiest duurt het wat langer voordat de kunststof plantenbak wordt geleverd. Dit komt omdat de plantenbak op maat wordt gemaakt. Afhankelijk van het seizoen en de drukte, verschilt de levertijd.

Kies hier een kunststof plantenbak in je eigen kleur

Witte kunststof plantenbakken

Witte kunststof plantenbakken zijn ontzettend populair, zeker in de zomer! Witte kunststof plantenbakken geven je tuin een frisse en zomerse uitstraling. In combinatie met de juiste planten kun je jouw tuin een Ibiza-look geven. 

Witte kunststof plantenbakken

Bij de witte kunststof plantenbakken uit onze collectie hoef je niet bang te zijn dat ze vies worden of dat je ze niet meer schoon krijgt. Voor de kunststof plantenbakken uit onze collectie hebben we een speciale schoonmaakset ontwikkeld, welke bestaat uit een cleaner en een coating. Met de cleaner kun je de kunststof plantenbak eerst goed schoonmaken. Met de coating laat je daarna de kunststof plantenbak weer stralen als nooit tevoren! De coating zorgt ervoor dat vuil zich minder goed kan hechten aan de plantenbak.

Kunststof plantenbakken voor binnen

Het is ook mogelijk om kunststof plantenbakken binnen te plaatsen! Bij de Enjoyplanters kunststof plantenbakken is dit standaard mogelijk, mits je ze niet vult met hydrokorrels of gebruik maakt van een hydrocultuur. De Enjoyplanters plantenbakken zijn namelijk niet 100% waterdicht. Wil je een kunststof plantenbak die volledig waterdicht is? Kies dan voor een van de maatwerk kunststof plantenbakken met de optie 'interieurtoepassing'.

Verschillende vormen plantenbakken

Kunststof plantenbakken worden aan de hand van mallen gemaakt. Hierdoor kun je relatief eenvoudig verschillende vormen en maten maken. De meest voorkomende vormen zijn: