Hoe werkt de polyester modulaire plantenbak van Enjoyplanters?

De polyester plantenbakken van Polyesterplantenbakken.nl zijn leverbaar in een groot aantal formaten. De grootste plantenbakken in ons assortiment hebben formaten als 230x50x40 cm en 223x100x32 cm. Wil je een plantenbak groter dan een van de maten in ons assortiment? Dan is het nu ook mogelijk om te kiezen voor een modulaire polyester plantenbak. Op deze pagina leggen wij verder uit hoe dit precies werkt en wat je er allemaal mee kunt doen.

modulair systeem

De onderdelen van het modulaire plantenbakken systeem

De onderdelen van de zelf samen te stellen plantenbak zijn vervaardigd uit polyester, net zoals de andere plantenbakken die je vindt op onze webshop. Polyester heeft als eigenschap dat het vorstbestendig is en je de plantenbakken het hele jaar zonder zorgen buiten kan laten staan. Daarnaast hebben de modulaire onderdelen een gladde structuur en een mooie randafwerking, net zoals de plantenbakken uit onze 'Smooth' collectie.

Wanneer je een plantenbak gaat samenstellen met het modulaire plantenbaksysteem van Enjoyplanters, kun je kiezen uit de onderstaande delen. Alle afmetingen zijn lengte x breedte x hoogte.

 • Buitenhoek in antraciet-zwart of wit met een afmeting van 25x25x40 cm
 • Binnenhoek in antraciet-zwart of wit met een afmeting van 25x25x40 cm
 • Rechte stukken in antraciet-zwart of wit, met een totale lengte van 25, 50, 100, 150 of zelfs 200 cm! De hoogte is 40 cm, de breedte is 8 cm.

Bij de modulaire plantenbakken is het niet mogelijk om een bodemplaat bij te bestellen, de plantenbak bestaan dus enkel uit de zijden. Hierdoor is de plantenbak uitermate geschikt om te gebruiken rondom de aanplant van bomen of als verhoogd bloemenperk. Hieronder zie je een aantal onderdelen uit onze antraciet-zwarte collectie.

Shop hier de Enjoyplanters modulaire plantenbak

De mogelijkheden met een modulaire plantenbakken systeem

Met de polyester modulaire plantenbakken van Enjoyplanters wordt het nu mogelijk om plantenbakken zo groot te maken als je zelf wil. Waar de ‘normale’ polyester plantenbakken vaak eindigen bij een lengte van +/- 2 meter, kun je met dit eenvoudige systeem gaan voor een onbeperkte lengte.

Daarnaast is het mogelijk om plantenbakken in unieke vormen te maken, zoals een L-vorm of U-vorm. Ook kun je nu plantenbakken perfect laten aansluiten op een muur, erker of hoek, omdat je gemakkelijk een of meerdere zijden weg kunt laten.

Hoe je de modulaire plantenbak in elkaar moet zetten

Er zijn verschillende mogelijkheden om de modulaire plantenbak in elkaar te zetten en te verstevigen. Zo hebben we hieronder 3 verschillende opties toegelicht waaruit gekozen kan worden. Zo zijn optie 2 en 3 extra stevig wanneer u bijvoorbeeld een boom in de plantenbak wilt plaatsen.
Wij raden aan om ook de instructievideo te bekijken waar de onderstaande opties visueel toegelicht worden.

Optie 1: Betonband

 • Graaf een uitsparing van circa 5 cm diep op de plek waar de plantenbak geplaatst dient te worden. Leg hier vervolgens liggend een betonband in.
 • Plaats het modulaire plantenbakken systeem vervolgens op deze betonbanden en bevestig de elementen tijdelijk aan elkaar met klemmen.
 • Boor alle gaten uit met een 8mm boor, en zet nu alle elementen vast met de bijgeleverde bouten en moeren.
 • Vul de buitenrand met grond, en daarna de bloembak zelf.

Optioneel: Indien de vorm van uw plantenbak een smal gedeelte bevat, dan kunt u dit gemakkelijk verstevigen door houten plankjes tussen beide zijden te bevestigen. Deze kunt u vastmaken aan de flensen, aan de binnenkant van de plantenbak.

Optie 2: Betonband + houten paal en draadeind

 • Graaf een uitsparing van circa 5 cm diep op de plek waar de plantenbak geplaatst dient te worden. Leg hier vervolgens liggend een betonband in.
 • Plaats het modulaire plantenbakken systeem vervolgens op deze betonbanden en bevestig de elementen tijdelijk met klemmen.
 • Boor alle gaten uit met een 8mm boor, en zet nu alle elementen vast met de bijgeleverde bouten en moeren.
 • Sla vervolgens een houten paal in de grond. Dit hoeft niet perse in het midden, u kunt zelf kiezen waar u deze paal in de plantenbak wilt plaatsen.
 • Bevestig met draadeind de paal aan de flensen van de plantenbak. Dit zorgt voor extra stevigheid.
 • Vul de buitenrand met grond, en daarna de bloembak zelf.

Optie 3: Houten palen

 • Graaf een uitsparing van circa 5cm diep in de vorm van de plantenbak. Let op, meet dit nauwkeurig uit.
 • Plaats vervolgens de elementen in het uitgegraven gedeelte.
 • Kies een punt waar je wilt beginnen en sla een houten paal in de grond waar de eerste 2 elementen bij elkaar komen.
 • Maak de eerste 2 elementen vast aan de paal met een klem.
 • Boor alle gaten uit met een 8mm boor, en zet nu alle elementen vast met de bijgeleverde bouten en moeren.
 • Sla nu de volgende paal in de grond en verbind de volgende elementen.
 • Vul de buitenrand met grond, en daarna de bloembak zelf.

Optioneel: Voor extra stevigheid kun je ervoor kiezen om ook een paal in het midden van de plantenbak te plaatsen en te verbinden met de flensen d.m.v. staaldraad, net zoals bij optie 2.

Of bekijk de uitleg-animatie om de modulaire plantenbak te plaatsen.