Hoe werkt de polyester modulaire plantenbak van Enjoyplanters?

Stel je eigen plantenbak samen met de nieuwe modulaire plantenbak van Enjoyplanters

De polyester plantenbakken van Polyesterplantenbakken.nl zijn leverbaar in een groot aantal formaten. De grootste plantenbakken in ons assortiment hebben formaten als 230x50x40 cm en 223x100x32 cm. Wil je een plantenbak groter dan een van de maten in ons assortiment? Dan is het nu ook mogelijk om te kiezen voor een modulaire polyester plantenbak. Op deze pagina leggen wij verder uit hoe dit precies werkt en wat je er allemaal mee kunt doen.

De onderdelen van het modulaire plantenbakken systeem

De onderdelen van de zelf samen te stellen plantenbak zijn vervaardigd uit polyester, net zoals de andere plantenbakken die je vindt op onze webshop. Polyester heeft als eigenschap dat het vorstbestendig is en je de plantenbakken het hele jaar zonder zorgen buiten kan laten staan. Daarnaast hebben de modulaire onderdelen een gladde structuur en een mooie randafwerking, net zoals de plantenbakken uit onze 'Smooth' collectie.

Wanneer je een plantenbak gaat samenstellen met het modulaire plantenbaksysteem van Enjoyplanters, kun je kiezen uit de onderstaande delen. Alle afmetingen zijn lengte x breedte x hoogte.

  • Buitenhoek in antraciet-zwart of wit met een afmeting van 25x25x40 cm
  • Binnenhoek in antraciet-zwart of wit met een afmeting van 25x25x40 cm
  • Rechte stukken in antraciet-zwart of wit, met een totale lengte van 25, 50, 100, 150 of zelfs 200 cm! De hoogte is 40 cm, de breedte is 8 cm.

Bij de modulaire plantenbakken is het niet mogelijk om een bodemplaat bij te bestellen, de plantenbak bestaan dus enkel uit de zijden. Hierdoor is de plantenbak uitermate geschikt om te gebruiken rondom de aanplant van bomen of als verhoogd bloemenperk. Hieronder zie je een aantal onderdelen uit onze antraciet-zwarte collectie.

Shop hier de Enjoyplanters modulaire plantenbak

De mogelijkheden met een modulaire plantenbakken systeem

Met de polyester modulaire plantenbakken van Enjoyplanters wordt het nu mogelijk om plantenbakken zo groot te maken als je zelf wil. Waar de ‘normale’ polyester plantenbakken vaak eindigen bij een lengte van +/- 2 meter, kun je met dit eenvoudige systeem gaan voor een onbeperkte lengte.

Daarnaast is het mogelijk om plantenbakken in unieke vormen te maken, zoals een L-vorm of U-vorm. Ook kun je nu plantenbakken perfect laten aansluiten op een muur, erker of hoek, omdat je gemakkelijk een of meerdere zijden weg kunt laten.

Hoe je de modulaire plantenbak in elkaar moet zetten

Wij adviseren om de modulaire plantenbakken ongeveer 5 centimeter in te graven in de grond, zodat de plantenbak stevig op zijn plek blijft staan. De onderdelen van de plantenbak kun je eenvoudig aan elkaar schroeven met de meegeleverde bouten. Het kan zo zijn dat de openingen voor de bouten niet perfect op elkaar aansluiten. Om te zorgen dat de onderdelen wel perfect op elkaar aansluiten, kun je de openingen wat groter maken met een metaalboor.

Wil je jouw plantenbak extra stevig maken, bijvoorbeeld wanneer je een plantenbak neemt met lange zijden? Dan kun je bij extra grote opstellingen een paal in de grond plaatsen.

Wacht a.u.b.