Langwerpige plantenbakken voor buiten kopen? Ontdek & bestel hier

Langwerpige plantenbakken voor buiten

Heb je een balkon, wil je diepte aanbrengen in je tuin of juist wat meer privacy creëren? Dan zijn langwerpige plantenbakken en bloembakken voor buiten zeer geschikt! Een deel van onze langwerpige plantenbakken en bloembakken zijn niet alleen geschikt voor buiten, maar ook voor binnen. Ben je benieuwd welke langwerpige plantenbakken en bloembakken we allemaal hebben en hoe je deze het beste tot hun recht kan laten komen in je tuin of op je balkon? Lees dan snel verder.

Waarom je buiten zou kunnen kiezen voor langwerpige plantenbakken

Langwerpige plantenbakken kunnen de oplossing zijn voor vele tuinproblemen. Hieronder staan een aantal punten waarvoor langwerpige plantenbakken buiten een oplossing kunnen bieden:

  • Je hebt het gevoel dat buren eenvoudig je balkon of tuin in kunnen kijken en je wil graag meer privacy;
  • Je wil graag verschillende ‘zones’ in je tuin creëren en van elkaar scheiden;
  • Je hebt weinig ruimte voor grote brede plantenbakken, maar zou wel graag meer groen willen.

Herken je jezelf in een van de bovenstaande punten? Dan zijn langwerpige plantenbakken of bloembakken zeer geschikt! Langwerpige plantenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, breedtes, maar ook hoogtes. Zo zit er altijd wel een perfect formaat voor je bij. Langwerpige plantenbakken die bijvoorbeeld smal zijn, kun je mooi aan de zijkant van je balkon of tuin zetten zonder dat ze te veel ruimte innemen. Combineer ze daarnaast met hoge beplanting zodat je een beschut plekje hebt.

Bekijk alle langwerpige plantenbakken voor buiten

Verschillende langwerpige plantenbakken voor buiten

Langwerpige plantenbakken voor buiten zijn in diverse materialen verkrijgbaar, zoals polyestercortenstaal of hout. Welke langwerpige plantenbak of bloembak nu precies bij jouw tuin past, hangt vooral af van je smaak. Hieronder hebben wij de voordelen van de diverse materialen voor je op een rij gezet zodat hopelijk je keuze makkelijker wordt.

1. Langwerpige plantenbakken voor buiten, gemaakt van polyester

Polyester is een zeer stevig materiaal en heeft vele voordelen. Een aantal voordelen van polyester plantenbakken voor buiten zijn:

  • Polyester plantenbakken zijn eenvoudig schoon te maken,
  • Polyester plantenbakken zijn ontzettend sterk maar ook licht van gewicht,
  • Polyester plantenbakken blijven jaren lang mooi,
  • Polyester plantenbakken zijn vorst- en regenbestendig en zijn voorzien van EPS-isolatiemateriaal aan de binnenzijde,
  • Polyester plantenbakken zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren (je kunt naast antraciet-zwart en zuiver-wit ook kiezen voor een van de 190 ralkleuren).

Bij polyester plantenbakken en bloembakken heb je daarnaast de keuze uit diverse structuren, zoals gladde plantenbakken of plantenbakken met een lichte structuur. Keuze genoeg dus! De langwerpige polyester plantenbakken van Enjoyplanters kun je ook binnen gebruiken.

Langwerpige polyester plantenbakken maatwerk

Bekijk alle langwerpige polyester plantenbakken

2. Langwerpige bloembakken en plantenbakken voor buiten, gemaakt van cortenstaal

Ben je opzoek naar langwerpige plantenbakken voor buiten die het hele jaar warmte en sfeer uitstralen in de tuin? Dan zijn cortenstalen plantenbakken wat voor jou! Deze plantenbakken ontwikkelen na 4 tot 6 maanden kun karakteristieke bruine roestkleur. Daardoor krijgen ze een robuuste uitstraling en passen ze bij ieder seizoen. De langwerpige plantenbakken en bloembakken zijn allen voorzien van een mooie randafwerking.

Wist je dat ook vele bruggen en bouwwerken van cortenstaal worden gemaakt? De sterkte is vergelijkbaar met roestvrijstaal!

Cortenstaal plantenbakken voor buiten

Bekijk alle langwerpige cortenstaal plantenbakken voor buiten

3. Langwerpige plantenbakken voor buiten, gemaakt van hout

Hardhouten plantenbakken stralen net zoals cortenstaal plantenbakken warmte en sfeer uit. Daarnaast hebben de hardhouten plantenbakken van Enjoyplanters ook nog eens een tijdloos uiterlijk. Het is een echte aanwinst voor iedere tuin.

De hardhouten plantenbakken en bloembakken zijn duurzaam en vorstbestendig waardoor je ze ook in de wintermaanden buiten kunt laten staan. De gaten onderin de plantenbak zorgen daarnaast voor een goede afwateringen. Het verzorgen van je planten wordt een fluitje van een cent in een hardhouten plantenbak!

Langwerpige plantenbakken van hout voor buiten

Bekijk alle langwerpige houten plantenbakken voor buiten

Hoe kan je nu een langwerpige plantenbak mooi opvullen?

Nu je weet welke langwerpige plantenbakken er allemaal zijn, wordt het tijd om na te denken over hoe je ze kunt opvullen. Om je hierbij te helpen hebben wij diverse blogs geschreven: