Hoge bloembakken kopen? Inspiratie en tips!

De tuin is bijna klaar en je wilt nog net op dat ene plekje meer groen. Maar, hoe laat je het groen in de tuin beter tot zijn recht komen? Met een hoge bloembak natuurlijk! Hoge bloembakken zijn in veel verschillende maten, materiaalsoorten en modellen te verkrijgen. Je kunt hoge bloembakken daarnaast ook nog eens op verschillende manieren inzetten in de tuin. Hieronder vind je handige tips over de verschillende materiaalsoorten en hoe jij hoge bloembakken kunt inzetten in de tuin.

Hoge bloembakken inzetten in de tuin

Hoge bloembakken zien er niet alleen sierlijk en statig uit, maar je kunt ze ook nog eens handig en op verschillende manieren inzetten. Zo kun je een smalle hoge bloembak naast de entree zetten, bijvoorbeeld in combinatie met een buxusbol. Hierbij zorgt de hoge bloembak voor meer sfeer en groen. Veel gekozen formaten zijn de hoge bloembakken van 40x40x120 cm (lengte x breedte x hoogte) en 50x50x100 cm. Deze hoge bloembakken worden ook wel ‘zuilen’ genoemd.

Je kunt ook kiezen voor een hoge brede bloembak. Denk hierbij aan een formaat van 90x25x80 cm. Deze brede bloembak is ideaal wanneer je verschillende ruimtes van elkaar wilt scheiden, zoals het zitgedeelte in de tuin van het grasveldje. Je creëert zo knusse hoekjes. Deze hoge bloembakken worden ook wel ‘room dividers’ genoemd.

De room dividers zijn ook perfect om meer privacy te creëren. Combineer bijvoorbeeld een hoge bloembak zoals dit met hoge beplanting, om zo heerlijk privé in de tuin of op het balkon te kunnen zitten.

Bekijk hier de hoge bloembakken

De verschillende soorten hoge bloembakken

Hoge bloembakken zijn in veel verschillende materiaalsoorten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor hoge bloembakken van hout, cortenstaal of polyester zoals je op onze website vindt. Ieder materiaal heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen.

Zo zijn hoge bloembakken van hout veelal alleen geschikt voor buitengebruik. Dit omdat de binnenzijde niet waterdicht is en het water anders tussen de houten latten doorloopt. Hoge houten bloembakken geven je tuin een sfeervolle en natuurlijke uitstraling.

Hoge bloembakken van cortenstaal staan bekend om hun sterkte. De sterkte van cortenstaal is namelijk vergelijkbaar met RVS. Cortenstaal staat verder bekend om de roestbruine kleur die na verloop van tijd op het staal wordt gevormd. Dit zorgt ervoor dat de bloembak niet verder oxideert. Cortenstaal bloembakken kun je alleen buiten plaatsen.

Daarnaast heb je hoge bloembakken van polyester, welke je natuurlijk in ons assortiment vindt. Polyester bloembakken kun je zowel binnen als buiten neerzetten. Hoge polyester bloembakken worden standaard geleverd in de kleuren wit of antraciet-zwart. Daarnaast kun je kiezen uit meer dan 190 verschillende ralkleuren, het toevoegen van verzonken wielen en nog veel meer andere opties.

Doe inspiratie op, bekijk de hoge bloembakken bij onze klanten

Veel van onze klanten gingen je al voor! Hoge bloembakken zijn namelijk razend populair. Benieuwd naar alle klantenfoto's? Ontdek hier de klantenfoto's van de Enjoyplanters bloembakken en hier de klantenfoto's van de Lupine bloembakken.

Hoge bloembakken in het wit

Hoge witte bloembakken in de tuin. Ze steken mooi af tegen de zwarte schutting.

Hoge bloembakken zorgen ervoor dat je heerlijk beschut kunt zitten

Hoge polyester bloembakken zorgen er op dit balkon voor dat er heerlijk in alle privacy gezeten kan worden.

Hoge bloembakken in het zwart

Deze bloembakken zijn dan misschien niet zo hoog, maar kunnen dankzij de hoge beplanting wel efficiënt worden ingezet. Zit beschut en uit de wind.