Filters
Selectie verfijnen
Modulair plantenbak systeem

Modulair plantenbak systeem | Zelf een plantenbak maken

Met het modulaire plantenbak systeem kun je nu eenvoudig zelf een plantenbak maken! Het modulaire systeem heeft een moderne uitstraling. De onderdelen zijn volledig vervaardigd uit polyester.

 

Dankzij het modulaire systeem heb je de ontwerpvrijheid om zelf een plantenbak te maken met de verschillende rechte stukken en hoekstukken. Je leest hier hoe het modulaire systeem precies werkt. De modulaire plantenbak heeft een hoogte van 40cm of 80 cm, waarvan je ongeveer 5 cm dient in te graven. De modules zijn verkrijgbaar in antraciet-zwart of wit en in Smooth polyester. Smooth polyester heeft een mooie gladde structuur. Let bij het bestellen goed op de hoogte van de modulaire onderdelen! De maten van de modulaire onderdelen zijn lengte x breedte x hoogte.

Lees meer
Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.

Zelf een plantenbak maken?

Met het modulaire plantenbak systeem kun je zelf een plantenbak maken naar wens! Waar 'normale' polyester plantenbakken vaak eindigen bij een lengte van +/- 2 meter, is het dankzij dit modulaire systeem mogelijk om een polyester plantenbak te maken van 5 of zelfs 50 meter! Je hebt dankzij dit systeem een grote ontwerpvrijheid. 

 

Om een polyester plantenbak samen te stellen heb je de keuze uit binnenhoeken, buitenhoeken en een diversiteit aan rechte stukken in de kleuren antraciet-zwart en wit. De delen van de modulaire plantenbak hebben een glad oppervlak en zijn te vergelijken met onze Adezz plantenbakken.

Maak zelf een boombak, plantenborder of een grote plantenbak

Dankzij het modulaire plantenbaksysteem kun je ook met grotere projecten aan de slag. Zo kun je bestaande bomen voorzien van een net afgewerkte boombak of juist nieuwe bomen hierin planten. Daarnaast kun je verhoogde plantenborders maken omdat je de onderdelen van dit systeem ook kunt gebruiken als stevige polyester kantopsluiting. Je kunt zo een plantenborder maken aan de zijkant van je huis. Je hebt hierbij maar onderdelen nodig voor 3 zijden, omdat de muur als vierde zijde fungeert. Wil je graag een grote plantenbak? Dan zijn de mogelijkheid met de modulaire plantenbak eindeloos! 

Zelf grote plantenbakken met het modulair plantenbak systeem

Wil jij een grote plantenbak, maar kun je degene die jij wilt niet vinden? In dat geval kan je altijd kiezen voor het modulaire systeem. Het modulaire systeem houdt in dat de plantenbak die jij wilt, wordt geleverd in lossen onderdelen die je gemakkelijk zelf in elkaar kunt zetten. Het fijne van het modulaire plantenbak systeem is dat je jouw plantenbak zelf kunt samenstellen! Je hebt hierdoor veel ontwerpvrijheid en kunt zo een grote polyester plantenbak maken die perfect aansluit bij de vormen van je tuin.

De verschillende onderdelen van het modulaire plantenbak systeem

Het modulaire plantenbak systeem bestaat dus zogezegd uit losse onderdelen. De lossen onderdelen die je krijgt kunnen bestaan uit rechte stukken, binnenhoeken en buitenhoeken. Je kunt hierdoor zelf de lengte van je plantenbak bepalen. Er zit geen maximale lengte aan. Je kunt zelfs een grote polyester plantenbak maken van 5 meter of 50 meter! Je kan alles zelf bepalen.

 

De rechte stukken zijn te verkrijgen in maten van 25 centimeter tot 2 meter lang. De plantenbakstukken zelf hebben een hoogte van 40 of 80 centimeter. Ons advies is om de delen 5 centimeter in te graven, zodat ze stevig op hun plek staan.

Gemakkelijk een verhoogde plantenborder maken in je tuin

Doordat wij losse onderdelen leveren kun je ervoor kiezen om de plantenborder voor een deel vast te maken aan je huis. Bij de onderdelen ontvang je bouten, zodat je de plantenborder gemakkelijk in elkaar kunt zetten.

De montage van het modulaire plantenbak systeem

Bij een modulair systeem moet je de plantenbak zelf in elkaar zetten doormiddel van rechte stukken, binnenhoeken en buitenhoeken. Je hebt verschillende opties voor het monteren van een modulair systeem. Wij hebben op onze informatiepagina over de werking van het modulair systeem alle opties uitgelegd en een uitlegvideo over de plantenbakken.

 

De kosten van grote plantenbakken

De kosten zijn vaak belangrijk. Er zijn verschillende groottes en vormen. Je hebt U-vormen, L-vormen, rechthoekige en vierkante vormen en deze verschillen hebben ook verschillen in kosten. Op onze informatiepagina over het zelf maken van een grote plantenbak staan verschillende prijzen bij verschillende groottes en vormen van onderdelen van plantenbakken.