Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig dezelfde vragen binnen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen hieronder genoteerd.

 1. Zijn de plantenbakken vorstbestendig?
  De door polyesterplantenbakken.nl geleverde plantenbakken zijn volledig vorstbestendig. U hoeft dus niet na de winter weer nieuwe bloembakken te kopen.

 2. Hoe kan ik bestellen?
  Bestellen van alle producten in deze webshop is heel eenvoudig. Selecteer de producten, voeg deze toe aan het winkelmandje en ga door naar afrekenen.

 3. Kan ik een grote bestelling voor een speciale prijs krijgen?
  Bij bestellingen boven de 4 plantenbakken kunnen we u nog een extra korting berekenen. Neem hiervoor contact met ons op.

 4. Zit er garantie op de plantenbakken?
  Op de plantenbakken zit 2 jaar omruil garantie op fabricage fouten(exclusief invloeden van buitenaf), mocht er dus binnen 2 jaar iets met uw plantenbak gebeuren als gevolg van verkeerde fabricage dan ruilen wij deze kosteloos om. U moet dan wel zelf de plantenbak leeg maken.

 5. Zijn de plantenbakken het gehele jaar door te plaatsen?
  Ja de plantenbakken zijn het gehele jaar door te plaatsen. 

 6. De maat die ik zoek staat er niet bij. Is het mogelijk om een langere/grotere plantenbak te bestellen?
  Als de maat die u zoekt niet bij Maatwerk staat, dan kunnen we eventueel een offerte opvragen bij de productieafdeling. We kunnen maximaal een plantenbak van 300 cm leveren. Houdt er wel rekening mee dat we vaak meerdere mallen moeten gebruiken die we moeten verlijmen, schuren en spuiten. Door het werk dat erbij komt kijken worden de prijzen voor maten die niet op de webshop staan al snel 3 x duurder dan standaardmaten. Toch een prijs voor maatwerk opvragen? info@polyesterplantenbakken.nl

 7. Zijn de plantenbakken voorzien van afwateringsgaten?
  Nee, de gaten moet u er zelf na levering nog in boren als u ze buiten gaat gebruiken. Dit kan eenvoudig met een metaalboor. Ons advies luidt ongeveer 1 gat van rond 2 cm. zijn per 0,2 m2 plantenbak oppervlakte, maar meer kleinere gaten is ook prima. U berekent de oppervlakte door de lengte x de breedte te doen in meters. Voorbeeld een plantenbak van 120x50x60 cm heeft een oppervlakte van 1,2 x 0,5 = 0,6 m2. 3 gaten is dus voldoende. Bij de categorie Maatwerk kan u eventueel de optie selecteren om de gaten door ons erin te laten boren. Hiervoor betaalt u dan een toeslag. Let wel op: De levertijd voor maatwerk is vaak langer.

 8. Hoe veel grond moet er in de plantenbak?
  Bereken zelf hoeveel liter potgrond u nodig heeft.

 9. Moet het piepschuim waarmee de wanden van de plantenbakken aan de binnenkant bekleed verwijderd worden?
  Nee, dit is het EPS isolatiemateriaal dat de wortels van uw beplanting beschermt. Dit zit goed vast gelijmd.

 10. Hoe weet ik wat het verschil is tussen de verschillende typen plantenbakken, zoals Serenti en Lupine?
  De plantenbakken worden door verschillende producenten gemaakt. Lees meer over de verschillen tussen de typen polyester plantenbakken.

 11. Kan ik de plantenbakken ergens bezichtigen?
  Op ons kantooradres in Alblasserdam kan u voorbeeld plantenbakken van de Serenti en Lupine komen bekijken in maat 40x40x40 cm. Aan de hand hiervan kan u het materiaal en kleur beoordelen. Voor de bezichtiging kan u een afspraak maken tijdens kantoortijden. (Ma t/m vr 9:00 - 16:00 uur)

 12. Hoe moet ik de plantenbak schoonmaken?
  De plantenbakken kan u eenvoudig schoonmaken met een sopje met een niet-agressief schoonmaakmiddel. Wordt de plantenbak in de loop van de tijd wat doffer? Met cockpitspray geeft u de plantenbak haar glans terug.
  Speciaal voor Serenti plantenbakken kan u ook een Polyester care setje bestellen.

 13. Maken jullie ook andere producten van polyester?
  We kunnen ook kant-en-klare polyester muren/wanden leveren, maar andere specifieke producten worden niet gemaakt van polyester. Eventueel kunnen we met u meedenken en een offerte aanbieden voor andere materialen, zoals aluminium.

 14. Kan ik een aanbetaling doen?
  Wij nemen alleen orders aan die volledig vooruit betaald worden. Het zou het onoverzichtelijk maken wanneer we aanbetalingen accepteren. Ook met name omdat we maatwerk producten aanbieden wordt er vooraf betaald omdat het product speciaal voor u wordt gemaakt. 

Wacht a.u.b.