Veelgestelde vragen over Polyesterplantenbakken.nl

Wij krijgen regelmatig dezelfde vragen binnen over onze polyester en kunststof plantenbakken. Vind hieronder het antwoord op jouw vraag! Als je antwoord er niet tussen staat kun je ons bellen, mailen of stuur een chat.

Welke plantenbakken zijn vorstbestendig?

Zoek je plantenbakken die het hele jaar door buiten kunnen blijven staan? Kies dan voor polyester plantenbakken of de kunststof plantenbakken uit onze collectie. Alle plantenbakken uit ons assortiment kunnen het hele jaar door buiten blijven staan. Je hoeft ze dus niet naar binnen te halen. 

De polyester plantenbakken uit ons assortiment (Enjoyplanters en Lupine) hebben zelfs een geïsoleerde binnenkant. Zo blijven de wortels van je planten nog beter beschermt in de winter.

Wat is het verschil tussen de Enjoyplanters, Lupine en Ecopots plantenbakken?

Op onze website vind je een groot aanbod in polyester en kunststof plantenbakken. We bieden momenteel 3 verschillende merken aan: 

 • Enjoyplanters plantenbakken: De Enjoyplanters plantenbakken zijn plantenbakken van polyester. Deze plantenbakken zijn direct leverbaar uit voorraad en verkrijgbaar met verschillende afwerkingen. Zo kun je kiezen voor de gladde plantenbakken ("Smooth") of voor plantenbakken met een lichte structuur ("Velvet"). De Enjoyplanters plantenbakken kun je standaard binnen en buiten gebruiken. Bij buitengebruik dien je zelf nog gaten te boren in de bodem.
 • Lupine plantenbakken: De Lupine plantenbakken zijn ook gemaakt van polyester. Deze plantenbakken zijn direct leverbaar uit voorraad, maar je kunt ook kiezen voor een Lupine plantenbak op maat. Je kunt daarbij kiezen uit 191 verschillende ralkleuren, het verwijderen van de bodem, het voorboren van gaten of bijvoorbeeld de plantenbak als vijver laten maken. De Lupine plantenbakken zijn standaard alleen geschikt voor buitengebruik.
 • Ecopots plantenbakken: Sinds 2022 verkopen we ook Ecopots plantenbakken. Deze plantenbakken zijn voor 80% gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Alle plantenbakken worden met de hand afgewerkt, waardoor je altijd een prachtige unieke plantenbak hebt. Iedere Ecopots is voorzien van een afsluitbare waterafvoer in de bodem van de plantenbak. Daardoor kun je hem zowel binnen als buiten gebruiken.

Zit er garantie op de plantenbakken?

Op de polyester plantenbakken van Enjoyplanters en Lupine zit 2 jaar omruilgarantie op fabricage fouten (exclusief invloeden van buitenaf). Mocht er dus binnen 2 jaar iets met je plantenbak gebeuren als gevolg van verkeerde fabricage, dan ruilen wij deze kosteloos om. Je moet dan wel zelf de plantenbak leeg maken.

Op de Ecopots plantenbakken zit levenslange garantie op breuk- en fabricage fouten.

Kan ik een grote bestelling voor een speciale prijs krijgen?

Bij bestellingen boven de 4 plantenbakken kunnen we een extra korting berekenen. Neem hiervoor contact met ons op.

Ik kan de juiste maat van een plantenbak niet vinden. Kan ik een grotere/langere plantenbak bestellen?

Als de maat die je zoekt niet bij "Lupine maatwerk" staat, dan kunnen we eventueel een offerte opvragen bij de productieafdeling. We kunnen maximaal een plantenbak van 300 cm leveren. Houd er wel rekening mee dat we vaak meerdere mallen moeten gebruiken die we moeten verlijmen, schuren en spuiten. Door het werk dat erbij komt kijken worden de prijzen voor maten die niet op de webshop staan al snel 3x duurder dan standaardmaten. Wil je een prijs voor maatwerk opvragen? Stuur ons dan een mail.

Zijn de plantenbakken voorzien van afwateringsgaten?

We hebben polyester en kunststof plantenbakken in onze collectie. 

De polyester plantenbakken van Enjoyplanters en Lupine hebben geen afwateringsgaten standaard in de bodem zitten. Je kunt deze zelf eenvoudig in de bodem boren met een metaalboor als je ze buiten gaat gebruiken.

Ons advies luidt ongeveer één gat van 2 cm per 0,2 m2 bodemoppervlakte. Meerdere kleine gaten zijn ook prima. Je berekent de oppervlakte door de lengte x de breedte te doen in meters.

Voorbeeld: Een plantenbak van 120x50x60 cm heeft een oppervlakte van 1,2 x 0,5 = 0,6 m2. 3 gaten is dus voldoende. Bij de categorie Maatwerk kan je eventueel de optie selecteren om de gaten door ons erin te laten boren. Hiervoor betaal je dan een toeslag. Let wel op: De levertijd voor maatwerk is vaak langer.

De kunststof plantenbakken van Ecopots zijn wel standaard voorzien van een afwateringsgat. Deze kun je eenvoudig afsluiten met de meegeleverde dop als je hem in huis wilt gebruiken.

Hoeveel grond moet er in de plantenbak?

Moet het piepschuim uit de polyester plantenbakken worden gehaald?

NEE!

Het piepschuim wat aan de binnenzijde van de Enjoyplanters en Lupine plantenbakken zit, moet absoluut blijven zitten! Het is EPS-isolatiemateriaal wat de wortels van je planten beschermt. Daarnaast geeft dit de plantenbak extra stevigheid. Het EPS-isolatiemateriaal zit goed vastgelijmd en moet dus niet verwijderd worden.

Kan ik de plantenbakken ergens bezichtigen?

Op ons adres in Lienden kun je de plantenbakken van Adezz en Ecopots komen bekijken. Niet alle maten zijn voorradig, maar aan de hand van de voorbeelden kun je het materiaal en kleur beoordelen. Voor de bezichtiging kan je een afspraak maken tijdens kantoortijden (Ma t/m vr 9:00-12:00 en 13:00- 16:00 uur).

Hoe moet ik de plantenbak schoonmaken?

Het schoonmaken van de polyester plantenbakken

De polyester plantenbakken kun je eenvoudig schoonmaken met de Enjoyplanter recovery package. De Enjoyplanters Cleaner maakt de plantenbakken goed schoon en de Enjoyplanters Coating zorgt voor een vuilafstotend laagje. Hiermee verleng je de duurzaamheid van de plantenbak en zorg je ervoor dat de plantenbak(ken) hun glans weer terugkrijgen.

Je kunt de schoonmaakset ook gebruiken voor de Lupine plantenbakken.

Het schoonmaken van de kunststof plantenbakken

De Ecopots plantenbakken kun je schoonmaken met de door hun ontwikkelde Ecopots Repair Sponge. Met de spons kun je vlekken, vuil, krassen en mos eenvoudig van de plantenbak verwijderen.

Maken jullie ook andere producten van polyester?

We hebben een modulaire polyester schutting van Enjoyplanters in ons assortiment. We kunnen ook kant-en-klare polyester muren/wanden leveren, maar andere specifieke producten worden niet gemaakt van polyester. 

Waar koop ik grote plantenbakken en bloembakken?

Grote plantenbakken en bloembakken koop je bij Polyesterplantenbakken.nl! In ons assortiment hebben we tal van grote plantenbakken en bloembakken. Onze maten variëren standaard van 40x40x40 cm tot 200x100x40 cm. Daarnaast kun je zelf ook een grote plantenbak of bloembak samenstellen met het Enjoyplanters modulaire plantenbak systeem.

Welke plantenbak is geschikt voor een olijfboom?

Olijfbomen in plantenbakken horen absoluut in de tuin van nu! Afhankelijk van de grootte van de olijfboom, raden wij aan om minimaal een plantenbak van 60x60x60 cm aan te schaffen. Als de olijfboom groter is, dan is natuurlijk een grotere plantenbak raadzaam.

Je kunt ook kiezen voor een plantenbak zonder bodem. Met een plantenbak zonder bodem weet je zeker dat de olijfboom voldoende ruimte heeft om te wortelen.

Welke plantenbak is geschikt voor bamboe?

Alle polyester en kunststof plantenbakken uit onze collectie zijn geschikt voor het planten van bamboe. Door bamboe in een plantenbak te laten groeien krijgt hij geen kans om te woekeren. Lees op onze pagina "Plantenbak buiten voor bamboe gebruiken, kan dat?" meer over het planten van bamboe in een plantenbak.

Wat kost een plantenbak?

Wat kost een plantenbak? Daar is niet een eenduidig antwoord op te geven. Zo hangen de kosten van een plantenbak af van het materiaal, de grootte en de extra functies die een plantenbak heeft. 

 • Polyester plantenbakken kosten minimaal €90
 • Kunststof plantenbakken kosten minimaal €90

De polyester plantenbakken en kunststof plantenbakken uit onze collectie zijn licht van gewicht, kunnen het hele jaar door buiten blijven staan én zijn makkelijk in onderhoud.

Plantenbak zonder bodem kopen? Dat kan ook!

Een plantenbak zonder bodem heeft verschillende voordelen. Zo kun je een grote boom in een plantenbak zonder bodem planten, zonder dat je deze na een aantal jaar hoeft te verpotten. Ook kan je met een plantenbak zonder bodem je tuin of bedrijventerrein een luxe uitstraling geven.

Bij Polyesterplantenbakken.nl kun je kiezen voor twee verschillende soorten plantenbakken zonder bodem: 

 • Plantenbak zonder bodem uit onze categorie "Lupine maatwerk": kies de gewenste maat uit de categorie en neem als extra optie 'bodem verwijderen'. We verwijderen dan grotendeels de polyester bodem uit de plantenbak. Je kunt daarnaast kiezen voor een van de 191 verschillende ralkleuren. De plantenbak zonder bodem wordt hierbij geleverd in één deel. Je ziet dus geen naden.
 • Plantenbak zonder bodem zelf samenstellen met het Enjoyplanters modulaire plantenbak systeem: het Enjoyplanters modulaire plantenbak systeem bestaat uit verschillende delen waarmee je zelf een plantenbak zonder bodem kunt samenstellen. Je ziet bij deze plantenbak zonder bodem wel naden tussen de verschillende onderdelen.

Welke plantenbak kan naast een voordeur?

Iedere plantenbak uit onze collectie is geschikt om naast een voordeur te zetten. Wij raden echter aan om te kiezen voor een plantenbak 'pilaar'. Dit is een hoge, smalle plantenbak die beter tot zijn recht komt naast een voordeur. Populaire plantenbak afmetingen hiervoor zijn (lengte x breedte x hoogte): 

 • Plantenbak 40x40x80 cm
 • Plantenbak 50x50x80 cm
 • Plantenbak 50x50x100 cm
 • Ronde plantenbakken van 80 à 100 cm hoog

Welke plantenbak is geschikt voor op het balkon?

Voor het balkon zijn alle plantenbakken geschikt. Het voordeel van polyester is dat het licht van gewicht is, waardoor het perfect is voor op een balkon op dakterras. Qua afmetingen raden we de volgende plantenbakken aan (lengte x breedte x hoogte): 

 • Plantenbak 90x25x80 cm: deze plantenbak neemt weinig ruimte in van je balkon, maar is wel 80cm hoog. In combinatie met hoge beplanting is dit type plantenbak perfect om nieuwsgierige ogen van voorbijgangers te weren.
 • Plantenbak 120x30x40 cm: deze lange, lage plantenbak van 40 cm hoog is ook zeer geschikt voor op een balkon. Combineer deze plantenbak bijvoorbeeld met lavendel of juist hoge siergrassen.

Tips voor het plaatsen van een plantenbak op je balkon:

 • Houd goed rekening met de oppervlakte van de plantenbak. Je wilt natuurlijk niet dat de plantenbak te veel ruimte van je balkon inneemt.
 • Waar ga je de plantenbak op je balkon voor gebruiken? Moet het naast een beetje groen ook nog een andere functie hebben? We hebben een handige informatiepagina gemaakt "Balkon plantenbakken? Kies de juiste plantenbak".

Kan ik een aanbetaling doen?

Nee, wij nemen alleen orders aan die volledig vooruit betaald worden.