Veelgestelde vragen over Polyesterplantenbakken.nl

Wij krijgen regelmatig dezelfde vragen binnen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen hieronder genoteerd.

Zijn de plantenbakken vorstbestendig?

De door polyesterplantenbakken.nl geleverde plantenbakken zijn volledig vorstbestendig. Je hoeft dus niet na de winter weer nieuwe bloembakken te kopen.

Wat is het verschil tussen de Enjoyplanters en de Lupine-plantenbakken?

Op onze website vind je polyester plantenbakken van 2 verschillende merken; Enjoyplanters en Lupine. Ontdek hier wat het verschil is tussen de verschillende plantenbakken.

Zit er garantie op de plantenbakken?

Op de plantenbakken zit 2 jaar omruilgarantie op fabricage fouten (exclusief invloeden van buitenaf). Mocht er dus binnen 2 jaar iets met je plantenbak gebeuren als gevolg van verkeerde fabricage, dan ruilen wij deze kosteloos om. Je moet dan wel zelf de plantenbak leeg maken.

Kan ik een grote bestelling voor een speciale prijs krijgen?

Bij bestellingen boven de 4 plantenbakken kunnen we een extra korting berekenen. Neem hiervoor contact met ons op.

De maat die ik zoek staat er niet bij. Is het mogelijk om een langere/grotere plantenbak te bestellen?

Als de maat die je zoekt niet bij Maatwerk staat, dan kunnen we eventueel een offerte opvragen bij de productieafdeling. We kunnen maximaal een plantenbak van 300 cm leveren. Houd er wel rekening mee dat we vaak meerdere mallen moeten gebruiken die we moeten verlijmen, schuren en spuiten. Door het werk dat erbij komt kijken worden de prijzen voor maten die niet op de webshop staan al snel 3 x duurder dan standaardmaten. Wil je een prijs voor maatwerk opvragen? info@polyesterplantenbakken.nl

Zijn de plantenbakken voorzien van afwateringsgaten?

Nee, de gaten moet je er zelf na levering nog in boren als je ze buiten gaat gebruiken. Dit kan eenvoudig met een metaalboor.

Ons advies luidt ongeveer één gat van 2 cm per 0,2 m2 bodemoppervlakte. Meerdere kleine gaten zijn ook prima. Je berekent de oppervlakte door de lengte x de breedte te doen in meters.

Voorbeeld: Een plantenbak van 120x50x60 cm heeft een oppervlakte van 1,2 x 0,5 = 0,6 m2. 3 gaten is dus voldoende. Bij de categorie Maatwerk kan je eventueel de optie selecteren om de gaten door ons erin te laten boren. Hiervoor betaal je dan een toeslag. Let wel op: De levertijd voor maatwerk is vaak langer.

Hoe veel grond moet er in de plantenbak?

Moet het piepschuim waarmee de wanden van de plantenbakken aan de binnenkant zijn bekleed verwijderd worden?

Nee, dit is het EPS isolatiemateriaal dat de wortels van je beplanting beschermt. Daarnaast geeft dit de plantenbak extra stevigheid. Het EPS-isolatiemateriaal zit goed vastgelijmd en moet dus niet verwijderd worden!

Kan ik de plantenbakken ergens bezichtigen?

Op ons kantooradres in Alblasserdam kun je de plantenbakken van de Enjoyplanters en Lupine komen bekijken in maat 40x40x40 cm. Aan de hand hiervan kun je het materiaal en kleur beoordelen. Voor de bezichtiging kan je een afspraak maken tijdens kantoortijden (Ma t/m vr 9:00 - 16:00 uur).

Hoe moet ik de plantenbak schoonmaken?

De polyester plantenbakken kun je eenvoudig schoonmaken met de Enjoyplanter recovery package. De Enjoyplanters Cleaner maakt de plantenbakken goed schoon en de Enjoyplanters Coating zorgt voor een vuilafstotend laagje. Hiermee verleng je de duurzaamheid van de plantenbak en zorg je ervoor dat de plantenbak(ken) hun glans weer terugkrijgen.

Maken jullie ook andere producten van polyester?

We hebben een modulaire polyester schutting van Enjoyplanters in ons assortiment. We kunnen ook kant-en-klare polyester muren/wanden leveren, maar andere specifieke producten worden niet gemaakt van polyester. 

Kan ik een aanbetaling doen?

Nee, wij nemen alleen orders aan die volledig vooruit betaald worden.