Grote plantenbak maken? Dat doe je met het modulaire systeem!

Plantenbak zelf maken? Dat doe je zo!

Ga je beginnen met een nieuw project en wil je hiervoor grote plantenbakken gebruiken? Het kan zo zijn dat de gewenste maten van de plantenbakken niet leverbaar of te produceren zijn. Als dit het geval is kun je altijd nog kiezen voor het maken van een modulaire plantenbak. Modulaire plantenbakken zijn plantenbakken die je dankzij de diverse losse onderdelen zelf kunt samenstellen. Hieronder leggen wij uit hoe je zelf polyester plantenbakken kunt maken/samenstellen tot ongekende groottes. Een grote bloembak of plantenbak maken was nog nooit zo eenvoudig!

Een plantenbak maken met het Enjoyplanters modulaire systeem

Met het modulaire plantenbak systeem van Enjoyplanters heb je een grote vrijheid wat betreft het zelf maken en samenstellen van een grote plantenbak of bloembak. Het modulaire plantenbaksysteem bestaat uit losse onderdelen, zoals rechte stukken, binnen- en buitenhoeken. Je ziet een aantal van deze onderdelen hieronder. De onderdelen van de plantenbak kun je eenvoudig met de meegeleverde bouten aan elkaar bevestigen. Er zit geen maximale lengte aan, dus het is zelfs mogelijk om grote plantenbakken van 5 of 50 meter lang te maken!

Bekijk hier alle modulaire onderdelen

Een grote losstaande plantenbak maken of tegen het huis aan?

Je kunt op verschillende manieren zelf een grote plantenbak maken. Zo kan hij los ergens in de tuin komen te staan, tegen de schutting en het schuurtje of bijvoorbeeld deels tegen het huis. Door de plantenbak tegen een muur aan te maken heb je minder elementen nodig, waardoor je kosten kunt besparen. 

Plantenbak maken - kies voor het modulaire plantenbak systeem van Enjoyplanters

Hierboven zie je een foto van een klant van ons. Ze hebben hier gekozen voor het hoge modulaire plantenbak systeem van 80 cm. Door de verschillende rechten stukken met binnen- en buitenhoeken te combineren, kan je dus een L-vormige bloembak maken. De gekleurde bloemen steken mooi af tegen het wit van het modulaire systeem.

lage plantenbak maken

Naast het maken van een hoge plantenbak, kun je met het modulaire systeem van Enjoyplanters ook een lage plantenbak of bloembak maken. op de foto hierboven is gekozen voor het lage modulaire systeem van 40 cm hoog. De onderdelen van de plantenbak zijn eenvoudig aan elkaar vast te maken dankzij de meegeleverde bouten.

In 4 stappen maak je zelf een plantenbak of bloembak

Een grote plantenbak of bloembak maken met het modulaire systeem is ontzettend eenvoudig. Volg de stappen hieronder en je bent zo klaar:

 1. Teken de plantenbak/bloembak uit en berekenen alle zijdes
 2. Teken uit hoeveel hoekelementen je nodig hebt en haal deze van de zijdes af
 3. Bereken de overgebleven centimeters waar je rechte onderdelen voor nodig hebt
 4. Tel alles bij elkaar op en bestel de onderdelen

Weet je niet helemaal zeker of de maten kloppen en of je de juiste onderdelen hebt uitgezocht? Wij kijken dan graag even met je mee. Voor het installeren van de zelf gemaakte plantenbak kun je onze handige animatie-instructievideo bekijken.

Wat kost het maken van een grote plantenbak of bloembak?

Aan het maken van een grote plantenbak zitten natuurlijk kosten verbonden. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden utigewerkt van hoe een grote plantenbak eruit kan komen te zien en wat het kost. Bekijk ons complete aanbod voor de meest recente productprijzen. Aan onderstaande voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend. 

Een grote vierkante polyester plantenbak maken

Stel, je wilt graag een grote zwarte vierkante plantenbak waarbij de alle zijden 2,5 meter lang zijn, net zoals op de afbeelding hiernaast. Hiervoor heb je de volgende onderdelen nodig:

 • 4 antraciet-zwarte hoekstukken, deze zijn 25 centimeter lang aan beide zijden
 • 4 antraciet-zwarte rechte stukken van 2 meter lang

De hoekstukken nemen aan iedere zijde in totaal 50 centimeter in beslag. De langste stukken in ons assortiment hebben een lengte van 2 meter en kunnen tussen de hoekstukken worden bevestigd. Als je deze grote vierkante plantenbak wil maken kost dat: 4 hoekstukken (€52,95 per stuk) van €211,80 + 4 rechte stukken van 2 meter (€174,95 per stuk) van €699,80 = €911,60 in totaal.

Een grote rechthoekige polyester plantenbak samenstellen

Stel, we zijn nu opzoek naar een mooie grote rechthoekige witte polyester plantenbak voor in het midden van de tuin. We hebben een lange tuin, dus zijn we nu opzoek naar een plantenbak van 7 meter lang en 2 meter breed. Hiervoor hebben we de volgende onderdelen nodig:

 • 4 witte hoekstukken, deze zijn allen 25 centimeter lang aan beide zijden
 • Voor iedere lange zijden van 7 meter: 1 stuk van 50 centimeter + 2 stukken van 1 meter + 2 stukken van 2 meter
 • Voor iedere korte zijden van 2 meter: 1 stuk van 1,50 meter

In totaal hebben we het volgende nodig voor de gehele grote rechthoekige plantenbak:

 • 4 buitenhoekstukken à €52,95 = €211,80
 • 2 stukken van 50 centimeter à €49,95 = €99,90
 • 4 stukken van 1 meter à €89,95 = €359,80
 • 2 stukken van 1,50 meter à €129,95 = €259,90
 • 4 stukken van 2 meter à €174,95 = €699,80

In totaal kost deze lange polyester plantenbak €1631,20

Maak een speelse grote plantenbak in U-vorm

Je wilt een speelse verhoogde antraciet-zwarte plantenbak in je tuin maken en kiest daarbij voor een opstelling in U-vorm. De maten van deze plantenbak zie je in het voorbeeld hieronder. We hebben de volgende onderdelen nodig voor deze plantenbak:

 • 6 buitenhoeken à €52,95 = €317,70
 • 2 binnenhoeken à €52,95 = €105,90
 • 2 rechte stukken van 50 cm à €49,95 = €99,90
 • 6 rechte stukken van 1 meter à €89,95 = €539,70
 • 2 rechte stukken van 2 meter à €174,95 = €349,90

In totaal kost deze U-vormige polyester plantenbak €1413,10.

Stel zelf een grote plantenbak in L-vorm samen

We gaan op creatieve tour en willen een grote L-vormige plantenbak maken in het wit. Hiervoor hebben we de volgende onderdelen nodig:

 • 5 buitenhoeken à €52,95 = €264,75
 • 1 binnenhoek à €52,95 = €52,95
 • 1 recht stuk van 1 meter à €89,95 = €89,95
 • 4 rechte stukken van 1,50 meter à €129,95 = €519,80
 • 1 recht stuk van 2 meter à €174,95= €174,95

In totaal kost een L-vormige polyester plantenbak €1102,40. Het enige wat je nog hoeft te doen is het de elementen aan elkaar te monteren met de bijgeleverde bouten en de plantenbak te vullen met de gewenste planten.

Kies en bestel je plantenbak