Grote bloembak goedkoop zelf maken of toch kopen? Tips, inspiratie en bakken!

Wil je eenvoudig meer groen in de tuin creëren? Dat doe je natuurlijk met een grote bloembak. Ook in de onderhoudsvriendelijke of onderhoudsvrije tuin kan het gewenst zijn om meer groen toe te voegen. Wil je geen duizenden euro’s kwijt zijn aan de aanschaf van grote bloembakken? Maak ze dan zelf vanaf scratch of ontdek onze grote goedkope bloembak. Deze grote goedkope bloembak kun je helemaal zelf naar wens samenstellen, zonder dat je besparing ten koste gaat van de kwaliteit. Hoe dat nu precies zit, leggen wij je graag hieronder uit.

Een grote bloembak of plantenbak goedkoop zelf maken

Een grote bloembak of plantenbak kun je op verschillende manieren goedkoop zelf maken:

  • Een van de goedkoopste materialen om zelf een grote bloembak goedkoop te maken is van steigerhout. Steigerhout is goedkoop in aanschaf, eenvoudig op te schuren en te verven, en het geeft je tuin ook nog eens een gezellige rustieke uitstraling! Op deze pagina lees je alles over het maken van een grote bloembak van steigerhout.
  • Een andere relatief goedkope manier om een grote bloembak te maken is met palissade blokken. Dit zijn de rechthoekige stenen blokken, waarmee je zelf een bloemenborder kunt maken. Je kunt de blokken vervolgens aan elkaar metselen. Op deze manier maak je op een relatief goedkope manier een grote bloembak.

Grote bloembak goedkoop maken van polyester? Kies voor modulair

Een grote bloembak kun je ook relatief ‘goedkoop’ aanschaffen. Normaal zijn grote polyester bloembakken wat aan de prijzige kant. Dit komt omdat het een stevig materiaal is, de bloembakken worden met de hand gemaakt én de bloembakken zijn voorzien van isolatiemateriaal aan de binnenzijde. Met polyester is veel mogelijk. Ook is het mogelijk om een ontzettend grote bloembakken te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de stevigheid.

Om het maken van een grote bloembak of plantenbak wat goedkoper te maken, is Enjoyplanters met een nieuw modulair systeem op de markt gekomen. Dit modulaire systeem bestaat uit diverse hoekelementen en rechte onderdelen in diverse lengtes. Deze onderdelen schroef je eenvoudig aan elkaar met de meegeleverde bouten.

Grote bloembak goedkoop - Enjoyplanter modulair systeem

Met het modulaire systeem wordt het mogelijk om een goedkopere bloembak zelf in elkaar te zetten. Je kunt de vormen en grootte zelf bepalen, waardoor hij perfect bij de vormen van je tuin past. Je kunt diverse vormen maken met het modulaire systeem: een grote L-vorming bloembak, een U-vorming bloembak of bijvoorbeeld een bloemenborder die tegen de zijkant van je huis aan staat.

We nemen als voorbeeld een grote witte rechthoekige plantenbak van 450x100x40 centimeter (lengte x breedte x hoogte). Je hebt hiervoor de volgende onderdelen nodig:

  • 4 buitenhoeken van 25x25x40 cm à 44,95 euro per stuk
  • 2 rechte elementen van 50x8x40 cm à 44,95 euro per stuk
  • 4 rechte elementen van 200x8x40 cm à 149,95 euro per stuk

In totaal kost deze grote bloembak je ongeveer 870 euro. Dit is natuurlijk alsnog een hoop geld, maar goedkoper dan bijvoorbeeld een kant-en-klare polyester of cortenstaal bloembak.

Stel hier je eigen goedkope grote bloembak samen

De grote modulaire bloembak in elkaar zetten

De grote modulaire bloembak kun je op verschillende manieren in elkaar zetten. In onze animatievideo hieronder zie je hoe je dit het beste kunt doen! Zo kun je er voor kiezen om de modulaire bloembak op betonbanden in de grond te plaatsen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een combinatie van betonbanden en ijzeren draden. Als laatste optie kun je kiezen voor houten palen.