Grote bloembak goedkoop zelf maken of toch kopen? Tips, inspiratie en bakken!

Wil je eenvoudig meer groen in de tuin creëren? Dat doe je natuurlijk met een grote bloembak. Ook in de onderhoudsvriendelijke of onderhoudsvrije tuin kan het gewenst zijn om meer groen toe te voegen. Wil je geen duizenden euro’s kwijt zijn aan de aanschaf van grote bloembakken? Maak ze dan zelf vanaf scratch of ontdek onze grote goedkope bloembak.

Grote bloembak goedkoop zelf maken

Een van de goedkoopste materialen om zelf een grote bloembak goedkoop te maken is van steigerhout. Steigerhout is goedkoop in aanschaf, eenvoudig op te schuren en te verven, en het geeft je tuin ook nog eens een gezellige, rustieke uitstraling! Op deze pagina lees je alles over het maken van een grote bloembak van steigerhout.

Een andere relatief goedkope manier om een grote bloembak te maken is met palissade blokken. Dit zijn de rechthoekige stenen blokken, waarmee je zelf een bloemenborder kunt maken.

Grote bloembak goedkoop aanschaffen? Kies dan voor polyester!

Een grote bloembak kun je ook relatief ‘goedkoop’ aanschaffen. Normaal zijn polyester bloembakken wat aan de prijzige kant. Dit komt omdat het een stevig materiaal is, de bloembakken worden met de hand gemaakt én de bloembakken zijn voorzien van isolatiemateriaal aan de binnenzijde. Met polyester is veel mogelijk en het is mogelijk om ontzettend grote bloembakken te maken zonder dat dit ten koste gaat van de stevigheid.

Om het maken van een grote bloembak wat goedkoper te maken, is Enjoyplanters met een modulair systeem op de markt gekomen. Dit modulaire systeem bestaat uit diverse hoekelementen en rechte onderdelen in diverse lengtes. Deze onderdelen schroef je eenvoudig aan elkaar met de meegeleverde bouten.

Grote bloembak goedkoop - Enjoyplanter modulair systeem

Met het modulaire systeem wordt het mogelijk om een goedkopere bloembak zelf in elkaar te zetten welke perfect bij de vormen van de tuin past. Zo kun je diverse vormen maken met het modulaire systeem: een L-vorming bloembak, een U-vorming bloembak of bijvoorbeeld een bloemenborder die tegen het huis aan staat.

We nemen als voorbeeld een grote witte rechthoekige plantenbak van 450x100x40 centimeter. Je hebt hiervoor de volgende onderdelen nodig:

  • 4 buitenhoeken van 25x25x40 cm à 44,95 euro per stuk
  • 2 rechte elementen van 50x8x40 cm à 44,95 euro per stuk
  • 4 rechte elementen van 200x8x40 cm à 149,95 euro per stuk

In totaal kost deze grote bloembak je ongeveer 870 euro. Dit is natuurlijk alsnog een hoop geld, maar goedkoper dan bijvoorbeeld een kant-en-klare polyester of cortenstaal bloembak.

Stel hier je eigen goedkope grote bloembak samen

De grote modulaire bloembak in elkaar zetten

De grote modulaire bloembak kun je op verschillende manieren in elkaar zetten. Hieronder zie je hoe je dit het beste kunt doen!