Een schutting is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je plannen gaat maken voor je tuin. Toch vormt een schutting een essentieel element in je tuin. Net zoals het ontwerp van je tuin en de planten en bomen die je kiest. Met een schutting definieer je de grenzen van je tuin. Niet helemaal onbelangrijk in ons dichtbevolkte landje waar elke m2 telt. En ook kan een mooie schutting je tuin de sfeer en uitstraling geven die je wilt hebben en dus veel meerwaarde bieden. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Platoflex1. In één dag een muur met stucwerk uitstraling

Nooit meer gedoe met cement en het gladstrijken van een muur. Met deze kant-en-klare stucwerk muur creëer je snel en eenvoudig een luxe en moderne sfeer in je tuin. De muuronderdelen zijn in verschillende maten en in vier standaardkleuren te verkrijgen. Wil je een andere kleur dan is dit tegen meerprijs ook mogelijk. Lees meer over een platoflexmuur

2. Unieke cortenstalen tuinmuur

Cortenstaal is een prachtig materiaal in de tuin. De muur krijgt na verloop van tijd een roestkleur en heeft daardoor een heel natuurlijke uitstraling. Schitterend in combinatie met het groen van planten en bomen. De muur is hol van binnen en is eventueel geschikt voor het bevestigen van verlichting of waterval. Standaard dikte is 15 cm. De muur is in enkele vaste maten verkrijgbaar, maar ook maatwerk is mogelijk. Bekijk hier de cortenstaaltuinmuren.

3. Het gemak van een polyester tuinmuur

 

Bijzonder is de kant-en-klare polyester tuinmuur. De muur is hol van binnen en is eventueel geschikt voor het bevestigen van verlichting of waterval. De standaard dikte van de muur is 15 cm. De muur is in enkele vaste maten verkrijgbaar. Standaard is de kleur van de muur wit, maar ook lichtgrijs en antraciet-zwart zijn tegen een toeslag mogelijk 

 


 

4. Binnen een dag een volgroeide haag

Wil je snel een groene haag als erfafscheiding? Met de klantenklaarhagen van Quickhedge heb je binnen een dag een mooie en volgroeide haag in je tuin. De haag is verkrijgbaar in vele uitvoeringen en soorten, maar heel bijzonder is de kantenklaarhaag van de rode beuk. De plant dankt zijn naam aan de prachtige rode tot paarse bladeren. Nieuwsgierig naar het uiterlijk van deze haag? Bekijk de Fagus sylvatica atropunicea (rode beuk).

5. Hagen in haagbloembakken

Wanneer de situatie het bijvoorbeeld niet toe laat om een haag in de grond te planten (bijvoorbeeld in een flat) kun je kiezen voor een haagbloembak. Bepaal je liever zelf wat je in de haagbak zet? De losse hardhouten bak 396x45x45 cm biedt plaats aan 3 hagen. Combineer contrasterende hagen met elkaar, zoals verschillende groenblijvende hedera's of de beuk of haagbeuk die in het najaar herfstkleuren aannemen met een vuurdoorn. een hardhouten haagbloembak of een polyester haagbloembak.

6. Ga voor een moderne afscheiding met polyester plantenbakken

Ook binnen je tuin kun je verschillende ruimtes vormen. Bijvoorbeeld met een polyester plantenbak. Zet hem midden in de tuin zodat je verschillende ruimtes creëert en plant er je favoriete planten in. Hoe je dit het beste kunt doen lees je in dit blog 'Polyester plantenbak beplanten'. Koop nu een polyester plantenbak.

7. Privacy scherm

Heb je een terras aan het water met te veel zicht op de buren? Of wil je op je balkon of terras meer privé zitten? Dan is een privacy scherm ideaal. Je monteert het makkelijk zelf aan de muur of aan de staanderd van je pergola. Het doek van acryl is sterk, heeft geen doorkijk en is makkelijk schoon te maken. Bestel nu een privacy scherm.