Je huiskamer en tuin sfeervol aankleden kun je doen met plantenbakken. Maar welke soorten plantenbakken zijn er? Op deze pagina leggen wij je uit welke soorten materialen je hebt voor plantenbakken.

 

Naast onze polyester plantenbakken, onze cortenstalen plantenbakken en houten plantenbakken hebben we op Tuin-Online een divers assortiment aan plantenbakken van verschillende materialen. Elk huis en elke tuin is anders en behoeft een andere uitstraling. Lees hieronder de voordelen van alle soorten materialen en vind de plantenbak die bij jou past!

Polyester plantenbakken

Polyester is een duurzaam materiaalsoort. Plantenbakken van polyester staan erom bekend dat ze sterk en duurzaam zijn. Daarnaast zijn ze licht van gewicht, waardoor ze eenvoudig te plaatsen zijn in de tuin. Vergis je niet, wanneer polyester plantenbakken eenmaal gevuld zijn met aarde en planten, zijn ze niet meer zo makkelijk te verplaatsen. 

 

Polyester plantenbakken hebben een moderne luxe uitstraling. Ze hebben weinig onderhoud nodig; je hoeft ze maar een- of tweemaal per jaar schoon te maken. Daarnaast zijn alle plantenbakken van Polyesterplantenbakken.nl voorzien van EPS-isolatiemateriaal. Dankzij het isolatiemateriaal kun je de plantenbakken met je planten het hele jaar door buiten laten staan. 

 

Bekijk hier alle polyester plantenbakken

(Hard)houten plantenbakken

Er zijn diverse soorten houten plantenbakken. Zo zijn er houten plantenbakken van steigerhout, maar ook van diverse hardhout soorten. Hardhout is duurzaam en gaat jaren lang mee. Hierin kun je naast ons voorraad assortiment hardhouten plantenbakken ook kiezen voor maatwerk om ze mooi op te nemen in je tuinontwerp. De binnenkant van de houten plantenbakken wordt voorzien van anti-worteldoek. Met houten plantenbakken kun je een prachtige, natuurlijke sfeer creëren in je tuin.

 

Bekijk hier alle (hard)houten plantenbakken

Cortenstaal plantenbakken

Cortenstaal is een materiaal dat verweert in de buitenlucht en het ontwikkeld een mooi roestbruine kleur. Je kent het materiaal wellicht van onze cortenstalen tuinhaarden. De roest die ontstaat op de plantenbak beschermt de plantenbak tegen verdere errosie. Plantenbakken van dit materiaal zijn onverwoestbaar. In zowel onze tuinhaarden als cortenstale plantenbakken is maatwerk mogelijk. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor buiten en daarom ook niet geschikt om binnen te plaatsen.

 

Bekijk hier alle cortenstalen plantenbakken

RVS plantenbakken

RVS geeft ruimtes een bepaalde uitstaling. RVS is kwalitatief goed en is tijdloos. RVS plantenbakken zijn zeer geschikt voor in kantoren of openbare ruimten, maar ook voor in je huiskamer of tuin. RVS bestaat hoofdzakelijk uit ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Wanneer het chroom met zuurstof in aanraking komt, vormt het een onzichtbaar laagje. Ook wel de oxidatiehuid genoemd. Deze beschermd de onderliggende laag metaal tegen oxidatie. 

Verzinkt stalen plantenbakken

Het blauw/witte staal dat vroeger met name gebruikt werd om emmers, tobbes, gieters, bloempotten of vuilnisbakken voor buiten van te maken wordt tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt in tuinproducten, zoals plantenbakken. Dankzij de weerbestendigheid en hoge weerstand tegen slijtage kan het goed toegepast worden in tuinen. Het staal wordt vanwege haar nostalgische uiterlijk steeds vaker gebruikt in klassieke of landelijke tuinen.

 

Bekijk hier alle verzinkt stalen plantenbakken