Voordelen

Vorstbestendig
Door en door gekleurd
Geïsoleerd
Lichtgewicht
Duurzaam materiaal

Plantenbakken zijn enorm leuk in de tuin. Je kunt  er alle kanten mee op en er veel ontwerpeffecten mee bereiken. Zo accentueren potten met mooi geknipte struiken de entree tot je tuin. En een pot aan het einde van een zichtlijn vormt een mooie blikvanger. Wat ook heel leuk is het om een zithoek te omsluiten met hoge plantenbakken. Zo creëer je een beschutte plek en zit je in het tuinseizoen heerlijk in het groen.

Laat polyester plantenbakken ook in de winter buiten staan

Een groot voordeel van polyester plantenbakken is dat ze vorstbestendig zijn. De plantenbakken worden vervaardigd van 100% polyester en nemen daarom geen vocht op - Vocht kan in de winter bevriezen en kan voor scheuren zorgen. Het is wel belangrijk dat je zelf zorgt voor goede afwatering. Zorg ervoor dat er voldoende gaten in de plantenbak geboord worden zodat overtollig water kan weglopen. Daarnaast kun je met hydrokorrels en goede potgrond zorgen voor goede drainage. Ook de wortels van de planten in polyester plantenbakken worden in de winter beschermd tegen barre omstandigheden door een laag isolatiemateriaal. 

 

Bekijk hier alle vorstbestendige polyester plantenbakken

Polyester plantenbakDe verzorging van polyester plantenbakken

Verzorg de planten in de potten goed. Geef ze voldoende water en vervang elk voorjaar de bovenste laag aarde door verse potgrond. Voeg ook  langwerkende meststoffen aan de planten toe. Kies je voor plantenbakken van polyester dan heb je hier eigenlijk geen omkijken aan. Een paar per jaar schoonmaken met de Enjoyplanter recovery package en de bakken zien er weer uit als nieuw.

 

Bekijk hier alle polyester onderhoudsproducten

De tuin inrichten met plantenbakken

Zet verschillende potten in groepen bij elkaar voor een dynamisch effect of durf een statement te maken met een grote plantenbak met een mooie boom of heester. Een dergelijk groot  element  brengt rust in de tuin vormt tegelijkertijd een geweldige eyecatcher. 

Een grote plantenbak is wel zwaar en lastig om te verplaatsen. Het grote voordeel van een polyester plantenbakken is dat ze (ongevuld) licht van gewicht zijn.

Wat zijn geschikte planten?

Bij planten in potten kan eigenlijk alles. Alles wat je zelf mooi vindt, kun je in potten telen. Combineer vaste planten met eenjarige of  gebruik alleen groenblijvende heesters als buxus, pieris of een mooi laurierboompje. Ook mooi is lampenpoetsers gras met daar tussendoor piepend de hoge stelen van ijzerhard. Het handige van potten is dat je als het eindresultaat minder mooi is dan je had verwacht, je de beplanting snel aanpast. Leuk is het om te variëren in hoogte, bladstructuren en let ook op de verschillende bloeitijden van planten.

 

Nog een laatste tip! Zet je een plantenbak dichtbij je terras, ga dan voor de ultieme geursensatie en kies planten als lavendel, kamperfoelie, jasmijn, rozemarijn, en salie. Succes verzekerd!

 

Polyesterplantenbakken.nl verkoopt plantenbakken van polyester in alle soorten en maten. En heb je speciale wensen dan is dat ook mogelijk, zoals een plantenbak op wielen of een speciale kleur.