Pluspunten polyester plantenbak

√ Vorstbestendig
√ Door en door gekleurd
√ Geïsoleerd
√ Lichtgewicht plantenbak
√ Duurzaam materiaal
√ In alle ral kleuren leverbaar

Wanneer je op zoek bent naar mooie plantenbakken voor buiten, dan is het zeker aan te raden om polyester plantenbakken te overwegen. Polyester plantenbakken kun je namelijk het hele jaar door buiten laten staan, omdat ze o.a. vorstbestendig zijn. Veel andere typen buiten plantenbakken worden verkocht als vorstbestendig, maar in de loop van de jaren blijkt toch dat deze plantenbakken buiten kapot vriezen. Van de polyester plantenbak kun je écht verwachten deze vele jaren buiten plezier geven!

 

Polyester plantenbakken zijn geschikt voor buiten in de tuin, op het (dak)terras of balkon. De Enjoyplanters polyester plantenbakken uit onze collectie zijn daarnaast ook geschikt om binnen in huis te plaatsen. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van deze fijne plantenbakken.

 

Bekijk hier alle polyester plantenbakken voor buiten

De plantenbak voor buiten is leverbaar in diverse vormen

De plantenbakken voor buiten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Afhankelijk van het model van de polyester plantenbak, kun je ze gebruiken voor verschillende doeleinden. De rechthoekige polyester plantenbakken zijn bijvoorbeeld zeer geschikt om te gebruiken als plantenborder of als afscheiding van je terras met de rest van je tuin. Ook kun je deze plantenbakken bij uitstek goed gebruiken om te plaatsen op je balkon! Een populair formaat is de rechthoekige polyester plantenbak 90x25x80 cm.

 

Wanneer lage vierkante plantenbakken buiten worden gebruikt, is dat veelal als eye-catcher in de voortuin. Een lage plantenbak wordt dan bijvoorbeeld in combinatie met mooie fleurige bloemen neergezet. Je kunt ze ook in een hogere versie - de plantzuilen - gebruiken om te plaatsen naast de entree van je huis of bedrijf. Daarnaast zijn er ook nog mooie ronde schalen, vazen of cilinders.

Plantenbakken buiten of binnen plaatsen?

De Enjoyplanters polyester plantenbakken en de Lupine polyester plantenbakken uit onze collectie zijn beide standaard geschikt voor buiten. De Enjoyplanters polyester plantenbakken kun je ook binnen gebruiken, mits je geen hydrokorrels in de plantenbak stopt. Bij de Lupine plantenbakken is dit niet standaard mogelijk. Wil je toch een Lupine plantenbak binnen gebruiken? Dan kun je kiezen bij de Lupine maatwerk plantenbakken voor 'interieurtoepassing'.

Plantenbak buiten plaatsen? Boor wel gaten in de bodem van de plantenbak!

Let op: Na ontvangst dien je zelf nog gaten in de bodem van de plantenbak boren wanneer je deze buiten zet. Zo zorg je voor een goede afwatering. Per 0,2 vierkante meter dien je één gat te boren. Heb je bijvoorbeeld een plantenbak van 80 x 80 x 60 cm (lengte x breedte x hoogte)? Dan zijn het 0,8 x 0,8 = 0,64 = 3 à 4 gaten. Rond de gaten altijd af naar boven, zodat je zeker weet dat je een goede afwatering hebt.

Je plantenbakken afstemmen op je tuin

Standaard zijn de plantenbakken voor buiten verkrijgbaar in de kleuren antraciet-zwart (ral 7021) en wit (ral 9010). Deze plantenbakken zijn snel uit voorraad leverbaar. Wil je een plantenbak buiten neerzetten die helemaal is afgestemd op de kleuren van je tuin? Kies dan voor een maatwerk plantenbak! Hierbij kun je kiezen uit alle ralkleuren, dus ook de kleur van je kozijnen of de kleur van de voordeur. De plantenbakken worden bij de productie door en door gekleurd in de door jou gekozen ralkleur. Dat houd in dat de kleur er niet vanaf gaat na verloop van tijd. Alle plantenbakken krijgen een matte kleur. 

Polyester plantenbakken die zijn gekozen in een andere ralkleur

 

Naast het kiezen van je eigen ralkleur, kun je bij de maatwerk plantenbakken ook kiezen uit andere opties. Zo kunnen wij de bodem voor je verwijderen, zodat je ook een boom kunt planten buiten. Je kunt verzonken wieltjes laten plaatsen onder de plantenbak (mits de plantenbak niet te groot is), van de plantenbak een vijver laten maken en de hoogte inkorten.

Stel hier je plantenbak voor buiten zelf samen

Vijverbak voor buiten? Ook dat kan!

Zoals hierboven ook is vermeld, het is bij de plantenbakken mogelijk om er een vijver van te laten maken. Kies hiervoor bij de maatwerk plantenbakken voor de toepassing 'Vijvertoepassing'. De plantenbakken worden dan voorzien van een extra coatingslaag en een extra laag polyester, zodat de polyester plantenbak bestand is tegen de waterdruk. Je kunt dit aangeven bij je bestelling.

Tips en inspiratie!

Je kunt ontzettend veel met polyester plantenbakken wanneer je ze buiten neerzet. We hebben hier dan ook al veel artikelen en blogs aan gewijd. Lees de artikelen hieronder en plaats de mooiste plantenbakken buiten! Wil je alle informatiepagina's zien van onze website? Die kun je hier vinden.

  • Langwerpige plantenbakken kun je op verschillende manieren inzetten in de tuin of op je balkon. Weer nieuwsgierige ogen, creëer knusse hoekjes of doe er wat anders mee. Je vind hier meer handige tips over het plaatsen van rechthoekige plantenbakken.
  • Wil je een zachte uitstraling in je tuin in plaats van strakke lijnen? Kies dan voor ronde plantenbakken! Ontdek hier wat je allemaal kunt doen met ronde plantenbakken.
  • Heb je een balkon en wil je hier de juiste plantenbakken voor gebruiken? Ontdek hier welke modellen, maten en vormen het beste tot hun recht komen op je balkon.