Plantenbakken met wielen zijn ontzettend handig. Wist je dat je ook kunt kiezen voor een polyester plantenbak op wielen? Op Polyesterplantenbakken.nl vind je de categorie 'Lupine maatwerk'. In deze categorie kies je een plantenbak met de afmetingen die je graag zou willen. Deze plantenbak kun je vervolgens zelf verder naar wens samenstellen. Je kunt hierbij kiezen uit 191 verschillende ralkleuren, de gebruikstoepassing (wil je hem buiten, binnen of als vijver gebruiken) en als de plantenbak niet te groot is, kun je kiezen voor een plantenbak op wielen!

 

Maar wanneer kunnen er wielen onder een plantenbak geplaatst worden en wat krijg je dan?

plantenbak op wielenPolyester plantenbak op wielen

Optioneel is het mogelijk om te kiezen voor een plantenbak op wielen. De bodem van de plantenbak wordt tijdens het productieproces iets hoger in de plantenbak gemaakt dan bij een andere plantenbak zonder wielen. Door de bodem van de plantenbak hoger te plaatsen, is het mogelijk om de wielen onder de plantenbak verzonken te monteren.

 

Verzonken wielen onder een plantenbak zijn nauwelijks zichtbaar. Een plantenbak met wielen staat ongeveer 2 à 3 centimeter van de vloer af. Vanaf de zijkant zie je de wielen vrijwel niet zitten. Op de wielen onder de plantenbak zit geen rem, zoals je hier rechts op de foto ziet. Dit is ook niet mogelijk, want als de plantenbak eenmaal gevuld is, kun je niet meer met je vingers bij de wielen.

Plantenbak op wielen zonder rem

Omdat de wielen onder de plantenbak geen rem hebben, moet je rekening houden met de plaats waar de plantenbak komt te staan, de hoogte van de plantenbak en de hoogte van de beplanting. Bij een hoge plantenbak en/of hoge beplanting maak je als het ware een windscherm van de plantenbak. De plantenbak en de beplanting zal dan veel wind vangen. Als je de plantenbak op wielen ook nog in een open ruimte plaatst in de tuin, heeft de wind vrijspel. Denk dus goed na voordat je de wielen laat monteren onder een plantenbak.

 

Bekijk alle polyester plantenbakken op wielen

Tot welke maat kan ik kiezen voor een plantenbak op wielen?

Het monteren van wielen onder een plantenbak is standaard mogelijk tot een maat van 80x80 cm (lengte x breedte) in verband met het toenemende gewicht. Een plantenbak met de afmeting 80x80x80 cm heeft een inhoud van 512 liter. Hier gaat dus heel wat potgrond in. Dit komt - afhankelijk van de soort grond - overeen met ongeveer 500 kilo. Dit is het gewicht dat de wielen onder de plantenbak kunnen dragen en het gewicht dat met wielen nog te verplaatsen is. Plantenbakken op wielen met een grotere inhoud zijn bijna niet meer te verplaatsen. Daarnaast is de kans dat er een wieltje afbreekt als er bijvoorbeeld een steentje voor ligt heel erg groot.

 

Wil je toch een grotere plantenbak op wielen? Neem dan met ons contact op om de mogelijkheden te bespreken. We zoeken graag met jou naar een passende oplossing.

Bekijk onze collectie plantenbakken op wielen

Benieuwd naar al onze polyester plantenbakken met wielen? Bekijk onze ruime collectie maatwerkbakken hier!

Plantenbakken op wielen bij onze klanten

Hieronder zie je plantenbakken op wielen die we voor onze klanten hebben geproduceerd. Zie jij de wielen zitten? 

Brede polyester plantenbakken met wielen