Op Polyesterplantenbakken.nl vind je de categorie 'maatwerk'. In deze categorieën kies je de plantenbak met de maat die je wil en deze kun je vervolgens verder naar eigen wens samenstellen. Zo kun je kiezen uit maarliefst 191 verschillende RAL-kleuren, de gebruikstoepassing (wil je hem buiten, binnen of als vijver gebruiken) en indien mogelijk kun je kiezen voor een plantenbak op wielen.

 

Maar wanneer kunnen er wielen onder een plantenbak geplaatst worden en wat krijg je dan?

plantenbak op wielenPolyester plantenbak op wielen

Optioneel is het mogelijk om te kiezen voor een plantenbak op wielen. De wielen worden dan onder de plantenbak gemonteerd, zodat hij makkelijker te verplaatsen is. De wielen worden verzonken gemonteerd onder de plantenbak en zijn hierdoor nauwelijks zichtbaar. De polyester plantenbak komt hierdoor circa 2 à 3 cm van de vloer af te staan. Op de wielen zit geen rem, want je kan er nadat de plantenbak gevuld is niet meer bij met je vingers.

 

Omdat de wielen onder de plantenbak geen rem hebben, moet je rekening houden met de plaats waar de plantenbak komt te staan, de hoogte van de plantenbak en de hoogte van de beplanting. Bij een hoge plantenbak en/of hoge beplanting maak je als het ware een windscherm van de plantenbak. Hij zal dan veel wind vangen. Als je de plantenbak ook nog in een open ruimte plaatst in de tuin dan heeft de wind vrijspel. Denk dus goed na voordat je de wielen laat monteren onder een plantenbak.

 

Bekijk alle polyester plantenbakken op wielen

Tot welke maat kan ik kiezen voor een plantenbak op wielen?

Het monteren van wielen onder een plantenbak is standaard mogelijk tot een maat van 80x80 cm in verband met het toenemende gewicht. Een plantenbak met de afmeting 80x80x80 cm heeft een inhoud van 512 liter. Hier gaat dus heel wat potgrond in. Dit komt - afhankelijk van de soort grond - overeen met ongeveer 500 kilo. Dit is het gewicht dat de wielen onder de plantenbak kunnen dragen en het gewicht dat met wielen nog te verplaatsen is. Plantenbakken op wielen met een grotere inhoud zijn bijna niet meer te verplaatsen. Daarnaast is de kans dat er een wieltje afbreekt als er bijvoorbeeld een steentje voor ligt heel erg groot.

 

Wil je toch een grotere plantenbak op wielen? Neem dan met ons contact op voor een prijsopgave.

Bekijk onze collectie polyester plantenbakken op wielen hier

Benieuwd naar al onze plantenbakken met wielen? Bekijk onze ruime collectie maatwerkbakken hier!