Op polyesterplantenbakken.nl vindt u de categorieën 'Vierkant', 'Rond' en 'Rechthoekig'. In deze categorieën kiest u de plantenbak die u wilt en deze kan u vervolgens naar eigen wens samenstellen. Zo kan u kiezen uit heel veel kleuren, de gebruikstoepassing (buiten-, interieur- of vijvertoepassing) en indien moglijk kan u er nog een wielenset aan toevoegen.

Maar wanneer kunnen er wielen onder geplaatst worden en wat moet u zich daarbij voorstellen?

plantenbak op wielenWieltjes

Optioneel is het mogelijk om wielen onder de plantenbak te laten monteren, de bak is dan lekker makkelijk te verplaatsen. De wielen worden verzonken gemonteerd onder de plantenbak en zijn hierdoor nauwelijks zichtbaar. De plantenbak komt hierdoor circa 2 à 3 cm van de vloer af te staan. Op de wielen zit geen rem, want je kan er nadat de plantenbak gevuld is toch niet meer bij met je vingers. Omdat de wielen geen rem hebben moet u rekening houden met de plaats waar de plantenbak komt te staan, de hoogte van de plantenbak en de hoogte van de beplanting. Bij een hoge plantenbak en/of hoge beplanting maak je als het ware een windscherm van de plantenbak. Hij zal dan veel wind vangen. Als je de plantenbak ook nog in een open ruimte plaatst in de tuin dan heeft de wind vrijspel. Denk dus goed na voordat u wielen laat monteren onder een plantenbak.

Het monteren van wielen is standaard mogelijk tot een maat van 80x80 cm. ivm het toenemende gewicht. Een plantenbak met de afmeting 80x80x80 cm heeft een inhoud van 512 L. Hier gaat dus heel wat potgrond in. Dit komt - afhankelijk van de soort grond - overeen met ongeveer 500 kilo. Dit is het gewicht dat de wielen kunnen dragen en het gewicht dat met wielen nog te verplaatsen is. Plantenbakken met een grotere inhoud zijn bijna niet meer te verplaatsen en wanneer dat wel lukt is de kans dat er een wieltje afbreekt als er een steentje voor ligt heel erg groot.

Wilt  u dit toch bij een grotere bak, neem hiervoor dan contact met ons op voor een prijsopgave.