Het optimaal benutten van kleine ruimtes wordt steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan de Tiny Houses die je overal ziet oppoppen. Door de ruimtes zo efficiënt mogelijk in te richten haal je hier toch maximaal plezier uit. Waarom zou je het fenomeen van een Tiny House niet toepassen op je kleine stadstuin? Wij vertellen je graag meer hoe je het maximale buitengevoel kunt halen naar je kleine tuin.

Wat wil je allemaal doen in je kleine stadstuin?

Als eerste is het belangrijk om te bedenken wat je allemaal wilt doen in je kleine stadstuin. Wil je bijvoorbeeld wat groenten verbouwen, helemaal tot rust komen of juist zo veel mogelijk genieten van de zon?

 

Past groente verbouwen meer bij jou? Dan heb je in een kleine stadstuin weinig ruimte voor een grote moestuinbak. Verbouw daarom groenten aan de muur! Zo ga je efficiënt om met je ruimte en het ziet er ook nog eens gezellig uit. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende terracotta potjes aan je muur te hangen. Dit doet ons gelijk denken aan Spanje!

Haal meer uit je kleine stadstuin!

Geef je stadstuin een natuurlijke uitstraling

Om toch de natuur meer naar je tuin te halen, kun je kiezen voor het aanplanten van smalle bomen of hogere, smalle planten. Heb je hier weinig ruimte voor? Kies dan voor hoge, smalle plantenbakken van bijvoorbeeld 90x25x80 cm (lengte x breedte x hoogte). Plantenbakken van dit formaat kun je eenvoudig aan de rand van je stadstuin plaatsen of je kunt hiermee meerdere hoeken creëren.

 

Deze plantenbakken zijn ook bij uitstek geschikt om tussen een muur of de achterkant van je loungebank te plaatsen! In combinatie met hoge beplanting zit jij straks helemaal tussen de groene planten. Wij raden aan om te kiezen voor polyester plantenbakken. Polyester is licht van gewicht, onderhoudsvriendelijk én hartstikke stevig.

Plantenbakken in je stadstuin

Heb je wat meer ruimte in je tuin en een lekkere zithoek? Dan kun je hiernaast ook mooie witte polyester plantenbakken neerzetten. De polyester plantenbakken hier hebben de afmeting 60x60x60 cm. Dit formaat is groot genoeg voor een olijfboom! De witte polyester plantenbakken geven je stadstuin direct een ibizalook tintje.

 

Bekijk hier alle witte polyester plantenbakken

Weinig zon? Leg kunstgras aan in je stadstuin!

Kunstgras in je stadstuin, de perfecte oplossing

Heb je weinig zon in je stadstuin of wil je gaan voor de jungle-vibes? Kies dan voor het aanleggen van kunstgras in je stadstuin. Door tegels te vervangen door hoger kunstgras geef je jouw stadstuin een altijd groene, weelderige uitstraling. Het voordeel van het aanleggen van kunstgras is dat je geen zon nodig hebt om het gras er groen uit te laten zien. Daarnaast hoef je het gras ook niet te bewateren, wat je natuurlijk weer water bespaard.

 

Ontdek hier het kunstgras voor je stadstuin

 

Kunstgras laat daarnaast – wanneer het op de juiste manier is aangelegd – voldoende water door. Zo hoef je niet bang te zijn voor grote plassen regenwater in je tuin na een fikse bui. Ook heeft kunstgras weinig onderhoud nodig, alleen maar voordelen dus!

Juist veel zon, maar liever wat meer schaduw?

Heb je veel juist veel zon in je stadstuin, maar ben je opzoek naar wat meer schaduw? In een kleine stadstuin is niet altijd ruimte voor een overkapping. Een goedkope en eenvoudige manier om schaduw te creëeren in de tuin is het ophangen van een schaduwdoek. Een schaduwdoek is verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en afmetingen. Je kunt een schaduwdoek eenvoudig ophangen door middel van touwen en haken.